Haberler

Sami Yen'e Yakışan Veda!

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu mücadelesinde Galatasaray kendi sahasında Beypazaro Şekerspor'u ağırladı.

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu mücadelesinde Galatasaray kendi sahasında Beypazaro Şekerspor'u ağırladı.

Sarı kırmızılı takım için büyük anlam taşıyan mücadeleyi Galatasaray 3-1 kazanarak üç puanı hanesine yazdırdı.

Maçta Galatasaray'ın gollerini 73. dakikada Servet ve 82. dakikada Arda Turan ve 90+2. dakikada Kazım Kazım kaydetti. Konuk ekip Beypazarı Şekerspor'un tek golü ise 23. dakikada Caner'den geldi.

Bu sonucun ardından Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda puanını 7'ye yükselterek gruptan çıkmayı garantilemiş oldu. Beypazarı Şekerspor ise oldukça isteki ve kaleci Önder'in yıldızlaştığı mücadelenin ardından A Grubu'nda grupta 1 puanda kaldı.

46 yıllık tarihiyle Galatasaray Kulübü'nün mabedi olan Ali Sami Yen Stadı bu karşılaşmayla son sınavını bir Galatasaray galibiyetiyle vermiş oldu. Karşılaşma öncesinde duygu dolu dakikalara sahne olan Ali Sami Yen'e veda gecesinde tribünler de sarı kırmızılı takımlarını yalnız bırakmadı.

"CİM-BOM"DA 6 EKSİK

Galatasaray takımı, Beypazarı Şekerspor karşılaşmasına 6 eksikle çıktı.

Sakatlıkları bulunan Milan Baros, Mehmet Batdal, Çağlar Birinci, kırmızı kart cezalısı Lorik Cana ve Avustralya Milli Takımı ile Asya Kupası maçlarında yer alan Lucas Neill ile Harry Kewell, Beypazarı Şekerspor maçında yer alamadılar.

18 KİŞİLİK KADRODA 3 YABANCI

Sarı-kırmızılı ekibin 18 kişilik kadrosunda yalnızca 3 yabancı oyuncusu yer aldı.

Beypazarı Şekerspor'a karşı sahaya çıkan ilk 11'de Insua ve Pino bulunurken, yedekler arasında da yeni transfer Culio sahaya çıktı.

Galatasaray'ın devre arasında kadrosuna kattığı iki futbolcu Kazım Kazım ve Culio maça yedekler arasında başladı.

Galatasaray'ın yabancı oyuncularından kadro dışı bırakılan Misimovic, Avustralya Milli Takımı'nda yer alan Neill ile Kewell ve kırmızı kart cezalısı olan Cana, 18 kişilik kadroda bulunmuyor.

B. ŞEKERSPOR DİRENÇLİ BAŞLADI

Galatasaray takımı Ali Sami Yen Stadı'ndaki son maçına Aykut, Serkan, Gökhan Zan, Servet, Insua, Barış, Ayhan, Hakan Balta, Aydın, Arda, Pino 11'ile çıktı.

Maça istediği tempoyla başlayamayan Galatasaray ilk yarıda rakibinin hatalarını ve savunmada yarattığı boşlukları değerlendirmeye çalıştı. Konuk ekip Beypazaro Şekerspor ise maça oldukça dirençli bir görüntüyle başladı.

HATALAR ZİNCİRİ GOLÜ GETİRDİ

Hücum anlamında oldukça diri gözüken konuk ekip Beypazarı Şekerspor karşılaşmada sürpriz bir gol bularak ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

23. dakikada kaleci Önder uzun bir kalu vuruşuyla topu Galatasaray yarı sahasına gönderdi. Insua'nın markajında bulunan Caner ceza sahasının dışına seken topa şık bir vuruşla kaleye gönderdi. Aykut'un çabalarına rağmen top direğin içine çarparak ağlarla buluştu.

CULIO İLK RESMİ MAÇINDA

Galatasararay'ın devre arasında Romanya'nın Cluj ekibinden transfer ettiği Arjantinli futbolcu Culio ilk yarıda oyuna dahil oldu. Gökhan Zan'ın sakatlık geçirmesinin ardından teknik direktör Gheorghe Hagi tarafından 31. dakikada oyuna sürülen Culio böylelikle sarı kırmızılı formayla ilk resmi maçına çıkmış oldu.

KAZIM İKİ NET POZİSYONU KAÇIRDI

Aydın-Kazım değişikliğiyle ikinci yarıya başlayan Galatasaray takımı hücum anlamında daha üretken bir görüntü çizdi.

Kazım'ın oyuna girmesinin ardından Pino sol kanatta görev yaparken Culio ise sol kanatta karşılaşmaya devam etti. Oyunu rakip yarı alana yıkan sarı kırmızılı takımda Kazım Kazım 66 ve 67. dakikalarda mutlak iki gol pozisyonundan yararlanamadı.

Pozisyonların ilkinde Arda'nın ceza alanı dışı sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta Kazım altıpas önünde kafayı vurdu. Kaleci Önder çok iyi bir refleksle topu çeldi. İkinci pozisyonda ise ceza sahası dışından serbest vuruşu Ayhan kullandı. Kazım yine yükselip kafayı vurdu. Top üst direkten döndü. Boşta kalan topu günün başarılı ismi Önder kontrol etti.

SERVET'TEN GÜNÜN ANISINA RÖVEŞATA!

Karşılaşmada gol için tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenen Galatasaray'da eşitliği getiren gol 73. dakikada Servet'in estetik vuruşuyla geldi.

Culio'nun ceza sahası dışından yaptığı ortada Kazım topu kafayla ortaya indirdi. Altıpasın önündeki Servet'in rövaşatası direk dibinden ağlarla buluştu.

BEKLENEN GOL KAPTAN ARDA'DAN

Servet'in golünün ardından Ali Sami Yen Stadı'nın tribünlerini dolduran taraftarının da desteğini alan Galatasaray'da sakatlıktan kurtulduktan sonra yeni yeni form tutan kaptan Arda takımını öne geçiren golü kaydetti.

83. dakikada Insua son çizgiye inerek ceza sahasına ortaladı. Kale sahası önünde boş durumdaki Arda topa kafasını uzattı ve topu ağlarla buluşturdu.

SON SÖZÜ KAZIM SÖYLEDİ

Karşılaşmada dakikalar 90+2'yi gösterdiğinde ise Galatasaray'ın devre arasında kadrosuna kattığı isim Kazım Kazım Ali Sami Yen Stadı'ndaki son resmi golü kaydetti.

Culio'nun şık ara pasında Kazım kaleciyle karşı karşıya kaldı. Önder'i geçip topu boş kaleye bıraktı ve Ali Sami Yen Stadı'ndaki son resmi gole imza atarak tarihe geçti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

23. dakikada Beypazarı Şekerspor, Caner'in golüyle Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti. Kaleci Önder'in uzun degajında Galatasaray ceza sahası önüne düşen topu Insua'ya rağmen önüne alan Caner, yaptığı aşırtma vuruşla kalesinden açılan Aykut'u avladı. Hafif sağ çaprazdan yapılan vuruşta Aykut'un üzerinden geçen top, yan direğe çarptıktan sonra ağlarla buluştu: 0-1.

36. dakikada soldan Culio'nun yaptığı ortada, ceza sahası içinde Arda'nın ününe bıraktığı topa Barış'ın sert vuruşunda, meşin yuvarlak kalecide kaldı.

41. dakikada ceza sahası dışından Culio'nun yaptığı sert vuruşta, top yandan az farkla auta gitti.

45. dakikada hızlı gelişen Beypazarı Şekerspor atağında Hüseyin ceza sahasına girerken, kademeye giren Servet tehlikeyi uzaklaştırdı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

65. dakikada sol çaprazdan Arda'nın kullandığı serbest vuruşta, arka direkte iyi yükselen Kazım'ın kafa vuruşu sonrası top kaleciden döndü ve Beypazarı Şekerspor defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.

67. dakikada yine Arda'nın kullandığı serbest vuruşta, Servet'in kafayla doldurduğu topa kale önünde Kazım'ın yaptığı kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üst direkten döndü ve daha sonra kaleci Önder, topu kontrol etti.

69. dakikada çalımlarla ceza sahasına yaklaşan Culio'nun sert vuruşunda, top kaleciden dönerken, ardından Arda ile Barış'ın anlaşmazlığı sonrası sarı-kırmızılılar önemli bir fırsatı kullanamadı.

73. dakikada Galatasaray, Servet'in şık golüyle 1-1'lik eşitliği yakaladı. Culio'nun yaptığı ortada arka direkte Kazım kafayla topu doldururken, Servet'in yaptığı rövaşata vuruş sonrası top kalecinin müdahalesine rağmen ağlara gitti: 1-1.

75. dakikada ceza sahası dışından Culio'nun sert vuruşunda, kaleci Önder topu güçlükle kornere çeldi.

Aynı dakikada Arda'nın kullandığı kornerde, ceza sahası içinde iyi yükselen Servet'in kafa vuruşu sonrası meşin yuvarlak üsten az farkla auta çıktı.

82. dakikada Galatasaray, Arda'nın golüyle öne geçmeyi başardı. Soldan çizgiye inen Insua'nın ortaladığı topu ceza sahası içinde kafayla tamamlayan Arda, takımını öne geçirmeyi başardı: 2-1.

90. dakikada Emre'nin pasıyla soldan ceza sahasına giren Insua'nın yerden vuruşunda, top kaleye paralel olarak az farkla yandan auta çıktı.

90+2. dakikada Kazım, Galatasaray'ı 2 farklı üstünlüğe taşıdı. Culio'nun ara pasıyla Beypazarı Şekerspor defansının arkasına sarkan Kazım, kaleciyi de çalımladıktan sonra meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 3-1.

GALATASARAY: 3 - BEYPAZARI ŞEKERSPOR: 1

Stat: Ali Sami Yen

Hakemler: Deniz Çoban, Mehmet Metin, Emin Yıldırım Galatasaray: Aykut, Serkan, Gökhan (Dk. 31 Culio), Servet, Insua, Ayhan, Hakan, Aydın (Dk. 46 Kazım), Barış (Dk. 71 Emre), Arda, Pino

Beypazarı Şekerspor: Önder, Erhan, Ali, Serkan Pala, Serkan Tanrıseven, Özgür (Dk. 64 İsmail), Caner (Dk 83 Burak), Salih, Hüseyin, Selahattin (Dk. 71 Sefa), Coşkun

Goller: Dk. 23 Caner (Beypazarı Şekerspor), Dk. 73 Servet, Dk. 82 Arda, Dk. 90+2 Kazım (Galatasaray)

Sarı Kartlar: Dk. 27 Özgür, Dk. 66 Hüseyin (Beypazarı Şekerspor)

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title