Haberler

PTT 1. Lig'de 20. Haftanın Ardından

PTT 1. Lig'de haftayı yazarımız Ilgaz Çınar değerlendirdi.

Bicik galibiyeti getirdi

Karşıyaka-Şanlıurfaspor: 1- 0

Yusuf Şimşek galibiyetle başladı

Yeni teknik direktörü Yusuf Şimşek ile sahaya çıkan Karşıyaka'da oynanacak olan oyundan ziyade Yusuf Şimşek'in Denizlispor'da sergilediği iç saha performansı ile daha önce başarısızlık ve kaosla sonuçlanmış Turgutluspor genel performansı kafa karıştırmaktaydı. Şanlıurfaspor'da ise 3 senedir yerine oturmayan taşlar doğru dizilişe rağmen yine yerinde değildi. Şanlıurfaspor adına tek olumlu gelişmenin topun kıymetini biraz daha bilmeleri ve en azından kendilerinde kalması için verdikleri uğraş olduğunu söyleyebilirim. Müsabaka taraftarın dişini soğuktan değil futboldan uzak olduğu için gıcırdatacak pas alış verişi ve yanlış oyuncu hamleleri ile başladı. Müsabaka ne zaman izlenmeye değer bir hal alır acaba derken de Burak'In Fevzi Elmas hata soslu mükemmel golü geldi ve en azından iki ekip bir amaca, futbol severler ise bir heyecana sahip oldu. Heyecanın tavan noktası ise Banahene ile Bicik'in başa başa kaldığı an oldu ve Bicik'in vücudundan dönen top maçın da sonucunu belirlemiş oldu. Banahene skoru bulabilseydi ne Karşıyaka tekrar üstünlük sayısını, ne de Şanlıurfaspor galibiyet sayısını bulabilirdi.

Dipnot: mevcut kadroda topun kıymetini bilen Fotakis ile Sankoh tecrübesini Reha Kapsal'ın harmanlaması gerekmekte yoksa orta sahayı ele geçirmeleri çok zor.

Karşıyaka'da ise sıkıntı biraz da sinirsel; Yusuf Şimşek oyuncuların saha içi hallerini biraz daha kontrol etmeli.

Fethiyespor akıyor

Fethiyespor - 1461 Trabzon: 4- 0

Fethiye 4'ledi

Ligin ilk yarısında 1461 Trabzon 3-2 kazandığında da özellikle müsabakanın ilk yarısı oldukça keyifli geçmişti.  Maç zaten golle başladı. Ziziç'in yüksek ve uzun gönderdiği top sonucu Fethiyespor 1-0 öne geçerken gol bize 2 değişik ama benzer enstantaneyi de hatırlatmış oldu. Gol anı Ahmet Aras'In takipçiliği Kubilay Türkyılmaz'ın Old Trafford günlerini ( http: //www.youtube.com/watch'v=MbDD7YGoUCM ), topun yerden sekişi ve Kubilay'ın çaresizliği ise bu sene oynanan Stoke City-Southampton maçını ve Begoviç'in golünü aklımıza getirdi. ( http: //www.youtube.com/watch'v=0V-SNAVkj-c )

Fethiyespor orta saha ve hücum bölgesi problemlerini bence tamamen gidermiş durumda. Ligin kalitesinin üstünde pas trafiği ve hücum varyasyonları Engin İpekoğlu ile yeniden şekillenmiş durumda. Ziziç hamlesi ile savunma güvenliği de istedikleri gibi oturur ise sıkıntı yaşamayacaklar. 1461 Trabzon için umutlu veya umutsuz konuşabilmek için hala erken olduğunu düşünüyorum zira başka misyon taşıyorlar lakin esas hedefe sadık kalabilmek amacı ile ligde kalma çalışmaları yanlışlar yaptırır ise sıkıntı beklediğimizden büyük olur.

Dipnot: bu kadar iyi futbol oynama gayretinde bulunan bir ekibin zemininin bu şekilde olmaması lazım.

Tekden Denizli tek tek

Beraberlikle başladılar

Tekden Denizlispor- Gaziantep BBSK: 1- 1

Ev sahibi ekip alışılagelmiş maddi problemlerden sebep sözde takviyeli kadrosunu sahaya sürememiş iken almış olduğu beraberlikle bence sürpriz yaptı. Gaziantep Bbsk ne olur ise olsun daha organize ve hücumcuları daha iyi ve alternatifli bir ekip.  Hem Denizlispor hem de konuk takım maça gol için başladı ve Kahe'nin değerlendiremediği bir fırsat sonrası iyi düşünülmüş hücum varyasyonu ile Gaziantep BBsk öne geçti. Bu dakikadan sonra Hikmet Karaman'ın da yardımcılığını yapmış olan Hasan Özer'den maçı koparacak hamleler bekledik ama Hasan Özer maç önü planına sadık kalmaya devam edince maçın senaryosu da değişti. Denizlispor eldeki mevcut kadro ile rakibini zorlamaya başladı ve özellikle Şevki ile Barış'ın oyuna girmesi sonrası maçın hücum hakimiyetini ele aldı. Şevki'nin golden yaklaşık 8-9 dakika önce sürüklediği pozisyon ile Denizlispor golü ne kadar istediğini belli etmiş iken geciken Gaziantep BBsk hamlelerine şahit olduk. Barış'ın mükemmel slalom ile attığı beraberlik sayısı ise maçı izleyenlerin en büyük kazancı oldu.

Cafercan Balıkesirspor'a karşı

Tavşanlı Linyit'i 2-0 yendiler

TKİ Tavşanlı Linyitspor – Balıkesirspor: 0- 2

Müsabaka da başlığın özetlediği nitelikte geçti. Muhammet Reis'in bu tip müsabakaları daha iyi oynaması ve çözmesi bir yana Balıkesirspor'da Muhammet'in krema soslu bu oyununa ayak uyduracak sayısı bir hayli fazla. TKİ Tavşanlı ise ligin ilk yarısında oynanan maçın ikinci yarısında olduğu gibi oyuna mücadele anlamında ortak olsa da Cafercan kalitesinin yanına oyuncu bulamadığı için hala sıkıntı yaşamakta. Ali Nail Durmuş ile gelen oyun planını ise bence beklemek lazım zira ne olur ise olsun oyuna ortak olabilmek için uzun ve bilinçsiz top kullanmaktan kaçınmaya çalışıyorlar. Zaten bu felsefede oynarlarken gelen baskı sonrası kalelerinde 3 net gol pozisyonu ve bir gol gördüler. Balıkesirspor'da ise Jabbie katkısını iki üç haftaya kadar net değerlendirebiliriz zira Jabbie varlığı hücumcuları biraz daha rahat hareket ettirecek gibi durmakta. Lalawele katılımı ile Balıkesirspor'u kendi adıma heyecan ile takip etmeye devam edeceğim.

Düşük oyun kalitesine rağmen

Orduspor lideri yakaladı

Orduspor - Adanaspor: 2- 0

Orduspor ligi mevcut kadro ile tamamlayacak. Erkan Sözeri'de kafasındaki "ana" plandan vazgeçmeyecek gibi durmakta. Kurgusunu biraz daha esnettiği zaman  sahada oyuncular muhakkak daha fazla hücum opsiyonları yaratacaktır ama buna izin verecek gibi gözükmüyor. Bu katı anlayışta da özellikle Emre Aygün hem kendini hem de takımını negatif yıpratıyor. Orduspor'un bir diğer sıkıntısı ise daha önce de bahsettiğim üzere şut çekmekten kaçınması ve mutlaka final pası denemesi. Oysa oyuncular kaleyi biraz daha yokladıkları zaman hem oynadıkları futboldan keyif alamaya çalışacak hem de taraftarı heyecanlandırıp biraz daha oyunun içine sokacak. İç sahada da deplasman gibi oynamaya devam ettikleri müddetçe "süper lig" yolu biraz çetrefilli durmakta.

Adanaspor için ise şimdilik olumlu ifadeler kullanmak zor. Sadece maçın başında Thiago ile girilen gol pozisyonu heyecan yarattı ve devamını bekletti ama oyun seyri açısından maalesef devamı gelmedi. Devre arası transferde neredeyse sezon başı gibi hareket edildi – ki bu da yanlış planlamanın getirisi- ve saha içi oyuncu birliği yakalanamadı. Taraftarın sabrı kalmasa da beklemek lazım.

Bucaspor kazandı

Kaleciye saldırı

Kahramanmaraşspor-Bucaspor: 2- 4

Kahramanmaraşspor taraftarları uğurlu saydıkları stada gelerek sadece oyuna değil şansa da ne kadar inandıklarını maç öncesi zaten göstermişlerdi. Gelen giden oyuncu fazlalığına rağmen Kahramanmaraşsporlu oyuncularda istekli olunca "maçı nasılsa kazanırız" havasında olan Bucaspor'lu oyuncular oyuna geç ısındılar. Özkan'ın tereddütlü davrandığı köşe vuruşunda Fahrettin iyi yükselip skoru bulduğu anda da ancak kendilerine geldiler ve futbol oynamaya başladılar. Maç, üç İstanbul takımının alt yapısından çıkmaya çalışan ve hala rüştünü ispat edememiş olan gençlerin de müsabakası oldu. Ersel-Ümit-Cumhur ev sahibi, Recep-Okan-Hakan üçlüsü ise deplasman takımında kariyer arayışında olan gençlerdi ve maçta benim esas ilgimi çeken nokta ise bu ayrıntıydı.

Ligue 1'de 20.haftanın değerlendirmesi

Mustafa Bahadır, Bucaspor'un geniş alt yapısı ve kadro yapısı düşünüldüğünde daha avantajlı olan teknik adamdı ve kazanmayı bildi. Maç sonu bizi dehşete  kaleci Ersel'e saldıran  "oksimoron" düşürdü. Nasılsa ceza almayacağı belliyken bu kadar rahat edebilmek de önemli. Kasımpaşa –Beşiktaş maçında sahaya girip Fernandes'e saldıran dimağsız kadar meşhur olur mu bilemiyorum…

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Balıkesirspor Denizlispor Gaziantep Ilgaz Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1 Mayıs kuyumcular açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs eczaneler açık mı, kapalı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title