Haberler

Piri Reis Yelken Yarışları Tekirdağ'da Başladı

Tekirdağ Yelken Kulübü’nün organize ettiği Piri Reis Yelken Kupası Yarışları, Tekirdağ’da başladı.

Tekirdağ Yelken Kulübü'nün organize ettiği Piri Reis Yelken Kupası Yarışları, Tekirdağ'da başladı.

Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü'nde düzenlenen Piri Reis Yelken Kupası Yarışları'nda ilk gün optimist kategorisinde 16, Laser kategorinde 5 sporcu yarıştı. Laser kategorisinin ilk etabında, Ayşenur Orhan birinci olurken, optimist kategorisinin ilk yarışında Arda Ayyıldızbayraktar birinci oldu.

Lazer kategorisinde birinci olan ve Malezya'da Dünya Şampiyonası'na katılacak olan milli sporcu Ayşenur Orhan, 2008 yılından bu yana Tekirdağ Yelken Kulübü'nde yelken sporu yaptığını ifade ederek, "Milli sporcuyum. Şimdiye kadar optimist ve laser sınıflarında yarıştım. Laser sınıfında 1 Türkiye ikinciliğim, 3 Türkiye birinciliğim var. Önümüzdeki haftalarda Dünya Şampiyonası var, hedefim ilk 10'a girmek" dedi.

Yarışlara nasıl hazırlandığını da anlatan milli sporcu Orhan, deniz antrenmanları ve kondisyon ağırlıklı çalıştığını söyledi.

Optimist kategorisinde birinci olan 12 yaşındaki milli sporcu Arda Ayyıldızbayraktar ise, "5 yıldır yelken yapıyorum. Sinop'taki Türkiye Şampiyonası'nda beşinci oldum. Milli takımla Asya Şampiyonası'na, sonra Balkan Şampiyonası'na katıldım. Ayın 9'unda milli takım kampına gideceğim. Sonrasında kulübümle Yunanistan'a gideceğim. Hafta sonları antrenmanlarla yarışlara hazırlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Yelken Kulübü Antrenörü Berk Uzer, 12 ay boyunca yarışlara hazırlandıklarını dile getirerek, "2006'dan beri Yelken Kulübü'nde çalışıyorum. Burada 12 ay boyunca sporcularımızı yarışlara hazırlıyoruz. Bugün de burada Piri Reis Kupa'sının birinci gününü yapıyoruz. Yarışlarımız optimist ve laser kategorilerinde gerçekleşiyor. İlk yarışlara göre sıralanmaya başladılar. Yıl boyunca özellikle yaz aylarında ağırlıklı olarak 7 yaşından 70 yaşına kadar herkese yelken eğitimi veriyoruz. Katılmak isteyen tüm Tekirdağlıları kurslarımıza bekliyoruz" şeklinde konuştu.

3 hakemin yönettiği yarışın ikinci etabı ve ödül töreni yarın yapılacak. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Tekirdağ Malezya Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title