Haberler

(Özel Haber) Başbakan Erdoğan'ın Köylüsü Şampiyon Karateci'den Suat Kılıç'la 'Güneysu' Sohbeti

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şampiyon karatecileri kabulünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hemşehrisi Enes Erkan'la sohbet etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şampiyon karatecileri kabulünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hemşehrisi Enes Erkan'la sohbet etti. Şampiyon karateci Erkan, Kılıç'ın 'Güneysulular, karatede hep iyidir değil mi?' sorusuna, "Hepsi iyidir" karşılığını verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, 21-25 Kasım tarihlerinde Fransa'nın Başkenti Paris'te düzenlenen, Dünya Karate Şampiyonası'nda başarılı olan sporcuları ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Kabulün ardından şampiyon karatecilere tek tek hediyelerini veren Bakan Kılıç, Dünya Karate Şampiyonası'nda kumite artı 84 kiloda altın madalya kazanan Enes Erkan'la birlikte İHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

Karate Milli Takımı'nın 114 ülke arasında Dünya dördüncüsü olduğunu belirten Kılıç, "Çok önemli bir başarı. Sadece 20 ülkenin altın madalya kazanabildiği bir müsabakada bizim millilerimiz altın madalya kazandılar. Bütün sporcularımızı ve federasyon başkanımızı bu anlamda kutladık. Karate sporu Anadolu'da karşılığı olan bir spor. Başarılı olan gençlerimiz var. Gençlerimizin de önü açık, federasyonumuza da güçlü destekler veriyoruz" dedi.

"ARZUMUZ KARATENİN OLİMPİK BİR BRANŞ OLMASI"

Bakan Kılıç, karatenin aynı zamanda 2013 Mersin Akdeniz Oyunları'na katılacak branşlardan biri olduğunu dikkat çekerek, "5 kadınlar ve 5 erkekler olmak üzere 10 branşta katılacağız. Ben hedefim koydum, altın gümüş farketmez toplam 10 branşta 10 madalya kendilerinden bekliyor olacağız" diye konuştu.

"Uzun vadede arzumuz karatenin olimpik bir branş haline gelmesi" diyen Kılıç, "Bu konuda Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) de yürütmekte olduğu çalışmalar var. Judo ve tekvando gibi karatenin de olimpik bir branş olması halinde tıpkı tekvandoda olimpiyatta kazandığımız madalyalar gibi karatecilerimiz de Türk milli takımına madalyalar kazandıracaktır" ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKANIMIZLA AYNI KÖYDENİM"

Erkekler kumite artı 84 kiloda dünya şampiyonu Enes Erkan ise, "Başbakanımızla aynı köydenim, Güneysuluyum. Başbakanımızın, Bakanımızın, Kulüp Başkanımızın ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleriyle bu noktalara geldik. Hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi.

10 aydır büyük bir özveriyle çalışarak, dünya şampiyonu olduğunu dile getiren Erkan, "Daha önce Avrupa şampiyonası geçirdik, orada da rekorlar kırdık, üstün başarılar elde ettik. Dünya şampiyonasında da şampiyon olduğumuz için çok sevinçliyiz. Emeklerimizin karşılığını aldığımızı düşünüyoruz" diye konuştu. Büyükler kategorisinde 6 yıl aradan sonra madalya kazanan ilk Türk karateci olan Erkan, yeni hedefinin ise 2013 Mersin Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazanmak olduğunu belirtti.

Daha sonra Bakan Kılıç'ın, "Güneysulular, karatede hep iyidir değil mi?" sorusuna, şampiyon karateci, "Hepsi iyidir" karşılığını verdi. Dünya Karate Şampiyonası'nda kumite artı 84 kiloda Enes Erkan, finalde Azeri Şahin Atamov'u yenerek altın madalya almıştı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Recep Tayyip Erdoğan Enes Erkan Güneysu Fransa Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title