Haberler

Bülent Arınç'tan olaylı Bursaspor-Amedspor maçıyla ilgili TFF'ye çağrı: Tarafsız bir sahada tekrar edilmeli

Güncelleme:

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, geçtiğimiz pazar günü oynanan olaylı Bursapor- Amedspor maçıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yaşanan olayları kabul edilemez olarak değerlendiren Arınç, "Sporu bu çatışma alanının dışına çıkarmak ve süküneti sağlamak adına tarafların birbirleri ile olan maçları tarafsız bir sahada tekrar edilmelidir." dedi.

Hafta sonu oynanan Bursaspor ile Amedspor maçında çıkan olaylarla ilgili bir yorum da AK Parti'nin kurucularından eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'tan geldi. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Arınç, yaşanan olayların kabul edilemez olduğunu belirten Arınç, maçın tekrarlanması gerektiğini söyledi.

Arınç'ın açıklamaları şöyle:

"Geçtiğimiz pazar günü Bursa'da yaşanan ve holiganizmin sınırlarını zorlayan gelişmeler hakkında fikirlerimi ifade etmek için olayın biraz olsun soğuması ve yaşananların üzerine devlet aklının nasıl çalıştığını görmek adına birkaç gün beklemek istedim. Devlet aklının gereği, olabilecekler ayan beyan ortada iken maçın oynanmasına izin vermek ve ardından sorumlular ve ihmali olanlar hakkında soruşturma başlatmak değil, bu olayların yaşanmasına imkan dahi verilmemesini gerektirir.

"TARAFSIZ BİR SAHADA TEKRAR EDİLMELİDİR"

Söz konusu taraflar arasında geçmişte yaşananlar herkesin malumudur İki tarafın da sporun ruhuna aykırı yaklaşımları kabul edilemez. Tribünler de sokaklar ve meydanlar gibi hukuki sınırlar dahilinde her türlü eleştiri ve protestoya sahne olabilir. Ancak Pazar günü ve geçmişte yaşananları bu kapsamda değerlendirmek mümkün değildir.

Olaylı Bursaspor-Amedspor maçıyla ilgili bir yorum da Arınç'tan geldi: Tarafsız bir sahada tekrar edilmeli

Tarafların birbirleri ile oynadıkları müsabakaların eşit ve adil şartlar altında olmadığı açıktır. Ne Bursaspor'un ne de ligin ilk yarısında Amed Sportif'in galibiyeti haklı bir galibiyet değildir. Sporu bu çatışma alanının dışına çıkarmak ve süküneti sağlamak adına tarafların birbirleri ile olan maçları tarafsız bir sahada tekrar edilmelidir.

"BİRİLERİNİN PLANI OLABİLİR, İŞLERİNE YARAYABİLİR"

Ülkemiz seçime giderken din, dil, ırk ve siyasi görüş temelinde ayrımcılık yapmak, fikir ayrılıklarını körüklemek veya tarafları farklılıkları üzerinden birbirine hasım durumuna getirmek birilerinin planı olabilir, işlerine yarayabilir. Bu provokatif eylemlere ve bu eylemlerin toplumda yaratacağı muhtemel çatışmalara izin vermemek için yetkililerin daha sorunlu davranması gerekir."

Olaylı Bursaspor-Amedspor maçıyla ilgili bir yorum da Arınç'tan geldi: Tarafsız bir sahada tekrar edilmeli

Olaylı Bursaspor-Amedspor maçıyla ilgili bir yorum da Arınç'tan geldi: Tarafsız bir sahada tekrar edilmeli

Mesut Şahin
Haberler.com - Spor

Bülent Arınç Bursaspor Amedspor Amedspor Politika Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

Murat Vural:

Bülent Arınç doğru söylemiş.

34
15
yanıtYanıtla
baklavacı çeto :

bence kolayı var. bundan sonra hem bursada hem amed te yapılacak maçların hiç birinde taraftar sahaya alınmasın. böylece kimse de gücenmez di mi.

38
3
yanıtYanıtla
Mia:

Siyaseti yaşlılardan temizleyeceğiz diye geldiniz bi gitmediniz.....

21
15
yanıtYanıtla
Bozkurt:

Kendisini sevmem ama haklımı haklı

6
6
yanıtYanıtla
Zamana Göre:

Sahaya hiçbir su şişesi, çakmak vb. maddeler atılmasaydı lider olan bir takım küme hattındaki takıma bu kadar rahat yenilmeyebilirdi. Adil olan hükmen galibiyet veya maçın tekrarı kararıdır.

4
5
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

Buri hapisden biride huzur evinden ses cikariyor

2
7
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title