Haberler

Nasıl Yorumladılar?

Beşiktaş’ın Bursaspor karşısında 10 kişi kaldıktan sonra ortaya koyduğu oyun, spor yazarlarının övgüsünü aldı.

Beşiktaş, Bursaspor'u 10 kişiyle yendi

Rıdvan Dilmen – Sabah

İkinci yarı Beşiktaş "Eyvah" diyordu, ama teknik direktör Bilic sahneye çıktı. Takımın iki lider oyuncusundan biri Fernandes kenarda, Oğuzhan oyundaydı. Oğuzhan'ı çıkarıp 4-4-1'e döndü. Bir bakıma oyunu mücadeleci bir futbola çevirdi. Ama gördük ki Fernandes'i 70'lerde sokmaya karar vermişti. Skor ne olursa olsun sokacaktı ki 0-0'ken kenarda olan Fernandes, Beşiktaş öne geçtikten sonra girdi sahaya. Bilic, kırmızı karttan sonra 70'e kadar 0-0'a razıydı; 70'ten sonra kazanmayı düşünüyordu. ve bütün hesapları da tuttu. Dakika dakika takımını yönetti.

Güntekin Onay – Vatan

Eskilerin bir lafı vardır. "Büyük takımsan, gün gelecek hakemi de yeneceksin." Ancak modern futbolda 10 kişi kalıp da berabere giden bir maçı kazanmak öyle kolay değil. Beşiktaş, Bursaspor gibi güçlü bir takım karşısında dün büyük bir mücadele ortaya koyarak 3 puandan çok daha fazlasını kazandı.

Bilic artık takımına daha hakim, oyuncularını ve ligi daha fazla tanıyor. Macera aramıyor. Beşiktaş inanmış ve uyumlu bir ekip görüntüsünde. Ayrıca henüz Jones gibi önemli bir oyuncu da takıma katılmadı. Görünen o ki bu yürek ve mücadele gücü ile bu takım kolay kaybetmez. Ama şampiyonluk yarışı için sadece savaşmak yetmez.

Ercan Güven – Milliyet

Taktik, teknik, zeka falan bir yere kadar... Yürek işidir bu! Yöneticisinden hocasına, futbolcusundan taraftarına kadar aynı frekansta atan yürekler üst üste katlanacak, "tek yürek" olacak. Oldu mu?.. Artık gerisine karışmayın. Bakınız; Beşiktaş!..

Herkes ayrı ayrı görevini bilir ve yapar o zaman. Yönetim güler yüzüyle sırt okşar, ufku işaret, vizyon çizer. Teknik direktör, gerektiğinde "yıldızsız" kurgudan çıkarır sonucu. Futbolcu mücadeleyi asla bırakmaz. Taraftar uzak-yakın demeden tribündeki her boşluğu doldurur, ikinci bir teknik direktör gibi golün zamanını işaret edip, rakibin muhtemel gollerine sesiyle engel olur!

O zaman... Günümüzün futbolunda bile, 10 kişiyle kazanmak mümkün olur. Beşiktaş'ın Bursaspor galibiyeti aynen böyle gerçekleşmiştir ve teknik taktik, zekadan öte "inanç" ile "inat"ın zaferidir.

"Mücadelemizle kazandık"

Metin Tekin – Sabah

Beşiktaş'ı yorumlarken, sezon başındaki ilk 4 maçtaki oyunuyla kıyaslayarak değerlendirdik bugüne kadar hep. Son 3 maça baktığımızda da skoru bir kenara koyarsak, oyun anlayışı olarak sezon başına yaklaştığını görüyoruz Beşiktaş'ın.

"Nedir bu anlayış" diye düşündüğümüzde; savunma şeklinin doğru yapıldığı, bununla beraber açık oyunda rakibe en az pozisyonu verme ve hücumda da sayı olarak çok fazla gitmeseniz de etkili olarak pozisyon bulmak olarak anlatabiliriz. Dün; oyun kalitesi, beceri ve üretkenlik olarak çok geride kalan bir ilk yarıydı belki. Ama asıl önemli olan ikinci yarıda 10 kişi kalmasına rağmen, skor alana kadar önde basma isteği, temposu eksik olmasına rağmen Beşiktaş'ı öne geçirdi.

Kenan Başaran – Hürriyet

Çizgi hakemleri, gördükleri ve görmedikleriyle, orta hakemin işini kolaylaştırmak yerine daha da zorlaştırıyorlar. Tabir caizse çizgi hakemleri artık çizgiyi aşıyorlar. İlker Meral, soyunma odasında yanlışını anlamıştı çünkü ikinci devre epey bir eyyam yaptı.

Futbola bakarsak: İlk devre siyah beyazın forveti gündüz şokundaydı sanki... Bilic, ikinci 45 için oyuncularını alınlarından öpsün fakat ilk 45 için de epey bir kulak çeksin!

Ömer Üründül – Sabah

Beşiktaş orta sahanın ortasında Atiba ve Veli'nin devamlılıkları ve etkili presleriyle, rakibe hücuma çıkışta hiç organize olma şansı tanımadılar. Ancak bir olumsuzluk vardı. Bursaspor'un bütün duran topları tehlike yarattı. 2 tanesi de çok önemliydi. Devre sonunda Ersan'ın kırmızı kartıyla işler Beşiktaş açısından ikinci yarı için iyice zorlaşmıştı. Ama sayısal eksikliğe rağmen Beşiktaş ikinci yarıda hem disiplinli hem de hırslı oyununa devam etti. Bunun mükafatını da kritik andaki skor avantajıyla aldılar.

Okay Karacan – Zaman

Esas hikayeyi değiştiren olay İlker Meral'in Ersan'ı yanlış bir kararla oyundan atması. Oysa öncesinde Ersan'ın Civelli'ye yaptığı hareket bir penaltı kararı getirse, kimse itiraz edemeyebilirdi. Beşiktaş devre arasına 10 kişi gidince karşılaşmanın kaderi değişti.

İkinci yarıda 10 kişi kalmasına rağmen daha da iyi oynayan Beşiktaş bu sezon uzun süre sonra ilk kez 90 dakikayı aynı ritimle bitirme mahareti gösterdiyse burada devre arasını iyi değerlendirdikleri sonucu çıkar.

Ayrıca Bilic'in Erciyes maçı sonrası verdiği ültimatomdan sonra herkes işini iyi yapıyor.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Güntekin Onay Rıdvan Dilmen Bursaspor Beşiktaş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title