Haberler

Mostafa Mohamed başarılı performansıyla dünyaca ünlü spor gazetesi Marca'ya haber oldu

Güncelleme:

Galatasaray'a geldiği günden bu yana inanılmaz performansıyla tüm dikkatleri üzerine çeken Mostafa Mohamed, dünya basınında da kendine yer buldu. İspanya'nın dünyaca ünlü spor gazetesi Marca, Mohamed için "Mısır'ın yeni firavunu" ifadesini kullandı. Haberde ayrıca Mohamed'in ismi, ünlü Mısırlı futbolcular Mido, Elneny ve Salah ile yan yana anıldı.

Madrid merkezli İspanyol spor gazetesi Marca'da Alberto Rubio imzasıyla Mostafa Mohamed tanıtım haberi çıktı. "Falcao'yu unutturan adam: Mostafa Mohamed" başlıklı analiz yazısı şöyle:

"MISIR LEYJONERLERİNİN SON TEMSİLCİSİ"

"Keops, Kefren, Menkaure ve Mostafa Mohamed. Piramitlerin ülkesinde ortaya çıkan Mısır'ın yeni firavunu Galatasaray'ın yeni 9 numarası, Avrupa'daki Mısır lejyonerlerinin son temsilcisi. Hossam Hassan, Mido, Amr Zaki, Elneny, Salah ve artık Mostafa Mohamed."

Mostafa Mohamed başarılı performansıyla dünyaca ünlü spor gazetesi Marca'ya haber oldu

"İSTANBUL'A GİTMEYE KARAR VERDİ"

" Zamalek'in El Ehli'ye 2-1 kaybettiği Afrika Şampiyonlar Ligi finali sonrası Mostafa Mohamed, İstanbul'a gitmeye karar verdi. Galatasaray, satın alma opsiyonlu olarak 1.5 sezonluğuna kiralasa da şimdiden 3.3 milyon euro civarındaki opsiyonu kullanmayı düşünüyor."

"FALCAO'YU UNUTTURMAYI BAŞARDI"

"Mostafa Mohamed, Fatih Terim'in 4-1-4-1 taktiğinde şimdiden ilk 11'in değişmez oyuncusu oldu. Onyekuru, Gedson, Emre Kılınç/Belhanda, Arda Turan ve önlerinde Mostafa. Sakatlığından ötürü bir süredir oynayamayan Falcao'yu unutturmayı başardı."

Mostafa Mohamed başarılı performansıyla dünyaca ünlü spor gazetesi Marca'ya haber oldu

"MOSTAFA İLE BİRLİKTE GALATASARAY 'YENİLMEZ' BİR TAKIM HALİNE GELDİ"

"Süper Lig'deki 5 maçında 6 gol ve kupada da 1 gol. Şimdiden Galatasaray'ın bu sezon en skorer 3. oyuncusu oldu. Mostafa'dan daha çok atan 8 gollü Belhanda ve WBA'ya kiralanan 11 golü Diagne var. Mostafa, Fenerbahçe karşısında 1-0 kazanılan maçta ve Başakşehir'e karşı 3-0 kazanılan maçta Galatasaray adına goller attı. Mostafa ile birlikte Galatasaray 'yenilmez' bir takım haline geldi."

"SADECE 5 MAÇA İHTİYAÇ DUYDU"

"5 gole ulaşmak için Mostafa Mohamed sadece 5 maça ihtiyaç duydu. Sadece Bafetimbi Gomis 4 maç ile bunu daha kısa sürede başarmıştı. Mısırlı oyuncu ayrıca çok efektif. Yalnızca 8 şutla Süper Lig'de 5 gol atmayı başardı. Her 80 dakikada 1 fileleri havalandırıyor."

Mostafa Mohamed başarılı performansıyla dünyaca ünlü spor gazetesi Marca'ya haber oldu

"ALTIN AYAKKABI ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ OLDU"

"Mostafa, Galatasaray'da 31 numaralı formayı terletiyor. Sağ ayaklı santrforun boyu 1.85. Zamalek'te iyi bir altyapı eğitimi aldığı belli. İstikrarlı bir A takım oyuncusu olana kadar 3 kez kiralandı. 18 yaşında El Dakhleya'ya gitti ve 17 maçta 4 gol attı. Tanta ve El Gaish'te de kiralık oynadı ve toplam 18 gol attı. Ardından Zamalek'e geri döndü ve 53 maçta 19 gol attı. 2019 Mısır Kupası'nı, 2020 Süper Kupa'yı ve 2020 Afrika Süper Kupası'nı kazandı. Mısır formasıyla ilk ortaya çıkışı U23 takımıyla oldu. 2019'da Mısır şampiyon olurken Muhammed de 'Altın Ayakkabı' ödülünün sahibi oldu. Fırsatçılığını her pozisyonda gösterdi."

Mostafa Mohamed başarılı performansıyla dünyaca ünlü spor gazetesi Marca'ya haber oldu

"KUVVETLİ ŞUTLAR TERCİH EDİYOR"

"Mostafa Mohamed eski tarz bir 9 numara. Ofsaytın sınırlarında dolaşıyor ama fırsatçılığını her an konuşturuyor. Topa ilk dokunuşu kusursuz ve şutları çok güçlü. Plaseler yerine kuvvetli şutlar tercih ediyor. Galatasaray, şimdiden Mostafa Mohamed'in ceza sahası içi gol sezgilerinden bolca fayda sağladı."

Kaynak: Haberler.com / Spor

Galatasaray Zamalek Afrika Marca Haberler

Bakmadan Geçme

GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları...
500

Yorumlar (6)

Zeki:

"Mostafa Mohammed" firavun değildir. Salih bir kuldur inşallah. "Marca" mısın nesin, bir müslümanla ilgili yorum yaparken İslami hassasiyetleri dikkate almak zorundasınız.(Firavun mısır krallarına verilen genel isimdir. Ama kutsal kitabımızda Allah(cc) tarafından lanetlenmiş biridir.)

13
7
yanıtYanıtla
bjk:

Tövbe Tövbeeeeee bu nasıl haber ya FİRAVUN ne demek ayıptır ya MÜSLÜMAN adama bu nasıl yakıştırma şiddetle kınıyorum bunu yazanları

8
4
yanıtYanıtla
BJK:

Firavun takımına yakışmış işte:) Real sezon sonu 100 Milyon verecekmiş:)

0
5
yanıtYanıtla
Yunus:

Ismi MUHAMMED olan birine firav7n lakabini takmak islama bir saldiridir kiniyoruz bu ismi takanlari

2
1
yanıtYanıtla
Hacı Arif Efendi:

Beş vakit namaz kılan bir Müslümana Firavun denir mi yahu. . .

1
0
yanıtYanıtla
Abartmayın:

Biz nasıl Sultan diyorsak, Eski Mısırda da Firavun deniyordu. Firavunların bazısı lanetlendi diye, hepsi lanetlenmiştir diyebilir miyiz? Peki Hz. Yusuf''u Mısır Azizi yapan Firavun''a ne demeli? Marca''nın yaptığı, kendince dikkat çekici başlık atmak. İslami hassasiyeti bilmek zorunda değiller. Kendilerince ''Mısır''ın yeni Sultanı, yeni Kralı'' demek istemişler, bunu da Firavun kelimesini kullanarak yapmışlar. Bunda sorun nerede?.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title