Haberler

    De Rossi: Milli Takımlar Çekirdek Kadroya Sahip Olmalı

    Güncelleme:

    De Rossi, ülkelerin belli başlı oyunculardan oluşan çekirdek bir kadroya sahip olması gerektiğini söyledi.

    FIFA'nın resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan De Rossi, milli takımlarda birlikte oynamaya alışmış oyuncuların önemini vurgulayarak, "Milli takımların birbirlerini tanıyan 5-6 oyuncudan oluşan çekirdek bir kadroya sahip olması gerek. Bu oyuncular, kadroya katılan genç isimlerin takıma adapte olmasında önemli rol oynuyor. İtalya'da Balotelli, Verratti, Insigne ve Immobile gibi gençlerin milli takıma adapte olması, tecrübeli oyunculardan oluşan güçlü yapı sayesinde kolaylaştı" ifadelerini kullandı.


    Cesare Prandelli yönetiminde İspanya'nın "Tiki-taka" isimli pasa dayalı oyun şekline yakın bir format benimseyen İtalya'ya yakıştırılan "Tikitalia" adlı oyun tarzını da değerlendiren 30 yaşındaki futbolcu, "İspanyollar, daha çok topa sahip olma üzerine kurulu bir oyun anlayışına sahip. Kalite olarak İspanya'dan farklı olmamıza ve daha az kontrollü oynamamıza rağmen bizim de öne çıkan başka özelliklerimiz var. İyi bir savunma ve patlayıcı hücumculara sahibiz. Ancak orta sahalarımızın zaman zaman hücuma dahil olması gibi bazı özelliklerimizin İspanya'ya benzediğini söyleyebilirim" değerlendirmesinde bulundu.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Daniele De Rossi İspanya İtalya Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title