Haberler

Milli futbolcu Orkun Kökçü, LGBT'yi simgeleyen renklere sahip kaptanlık bandını takmayı reddetti

Güncelleme:

Milli futbolcu Orkun Kökçü, Feyenoord'un kaptanlık bandını LGBT'yi simgeleyen gökkuşağı renklerinden oluşması nedeniyle takmayacağını duyurdu. Kökçü yaptığı açıklamada, "Bu eylemin önemini çok iyi anlıyorum ama dini inançlarımdan dolayı bunu destekleyecek doğru kişi olduğumu hissetmiyorum. Bu yüzden bu kaptanlık kol bandını takarken kendimi rahat hissetmiyorum." ifadelerini kullandı.

Hollanda Eredivisie ekibi Feyenoord forması giyen Orkun Kökçü, kaptanlık bandı çıkışıyla büyük ses getirdi. Milli yıldız, gökkuşağı renklerine sahip bandı takmayacağını açıkladı.

KAPTANLIK BANDINI TAKMAYACAK

Hollanda Eredevisie'nin 10'uncu haftasında Feyenoord, deplasmanda AZ Alkmaar ile karşılaşacak. Feyenoord'un takım kaptanı olan Orkun Kökçü, AZ Alkmaar maçına ilk 11'de başlamasına rağmen dini sebeplerden dolayı gökkuşağı renklerinin yer aldığı kaptanlık bandını takmayacak.

Milli futbolcu Orkun Kökçü, LGBT'yi simgeleyen renklere sahip kaptanlık bandını takmayı reddetti

"BUNU DESTEKLEYECEK DOĞRU KİŞİ OLDUĞUMU HİSSETMİYORUM"

Karşılaşma öncesi Feyenoord resmi sitesinde konuyla ilgili olarak açıklama yapan Orkun Kökçü, "Dini, geçmişi veya tercihi ne olursa olsun herkese saygı duyduğumu vurgulamanın önemli olduğunu düşünüyorum. Herkesin istediğini veya hissettiğini yapmakta özgür olduğuna inanıyorum. Bu eylemin önemini çok iyi anlıyorum ama dini inançlarımdan dolayı bunu destekleyecek doğru kişi olduğumu hissetmiyorum. Bu yüzden bu kaptanlık kol bandını takarken kendimi rahat hissetmiyorum. Bazılarının bu konuda hayal kırıklığına uğradığını tahmin edebiliyorum. Ama umarım dini seçimime de saygı gösterilir" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Orkun Kökçü Feyenoord Haberler

500

Yorumlar (23)

KARAYEL:

Buda sapsal da Feyenoord da fazla artik kalmaz, daha dogrusu avrupada futbol hayatini kendi eleri ile bitirdi. Buda iyi böyle, bunun gibi cagimiza halen ayak uyduramiyan insanlarin yasam tarzina karismadan saygi göstermiyenin avrupada isi yok.

78
828
yanıtYanıtla
CEZA :

Sen ne zamandan beri avrupa konseyi başkanı oldunda adamın orda kalmayacağına krar verdin.. Sen nasılki kökkuşağı lıların var olmasını saygıyla karşılıyorsan O kaptanında seve seve savunduğu düşünceye saygı duyacaksın

yanıt159
yanıt14
KARAYEL:

@CEZA, ben degil...:) "avrupa konseyi başkanı" ona klüpler karar verecek! Senin o cürümüs düsüncelerin avrupada seneler önce yok oldu, hem onun dinine kimse karismiyor.

yanıt0
yanıt0
Mustafa ESMER:

Miden geniş ise bizim değil! Ahlaksızlık ne zamandir çağa ayak uydurmak oldu? Hayvanlar bile hemcinsi ile munasebet kurmazken sen hayırdır???

yanıt1
yanıt0
mehmet can:

çağınız batsın. Çağınızda boğulun. Yaşam tarzıymış. lut kavimleri sizi. Göreceksiniz ölünce kimlerle haşrolduğunuzu.

yanıt1
yanıt0
TT:

Yani diyorsun ki para için karakterini de tüm değerlerini de ayaklar altına al...Çocukların gökkuşağını çalan sapkınların reklamını yap... Hadi ordan...

yanıt6
yanıt1
CEZA :

Allah razı olsun kardeşim çok doğru yapmışsın

579
52
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Dünyayı kurtarmış gibi coşkuyla karşılandı.

103
430
yanıtYanıtla
CEZA :

al bir yolunu şaşırmış daha

yanıt1
yanıt0
Ütopik Yorumcu:

Adamsın Orkun milli takıma senin gibi düşünceye sahip gençler lazım yaptığın ay yıldızlık forma altında o kadar değerli ki tarif edilemez. Zaten Avrupada ki amaç bunu dünyaya empoze etmek onların istediğini yapmamışsın bir kez daha helal olsun

47
4
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title