Haberler

Milli Ciritçilerin Hedefi Altın Madalya - Bolu

Milli ciritçiler Emin Öncel ve Eda Tuğsuz, Polonya'da 13-16 Temmuz'da düzenlenecek 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'ndan altın madalyayla dönmek istiyor.

MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Milli ciritçiler Emin Öncel ve Eda Tuğsuz, Polonya'da 13-16 Temmuz'da düzenlenecek 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'ndan altın madalyayla dönmek istiyor.

Bolu'nun Karaçayır Mahallesi'nde bulunan atletizm pistinde günde çift antrenman yaparak 13-16 Temmuz tarihleri arasında Polonya'nın Bydgoszcz kentinde düzenlenecek 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonasına hazırlanan Emin Öncel ve Eda Tuğsuz, Türkiye Atletizm Federasyonu'nun altın madalya beklediği sporcular arasında yer alıyor.

Yaklaşık 7 yıldır cirit sporuyla ilgilendiğini belirten Emin Öncel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ciritle Okul Sporları Federasyonu tarafından Okullararası Atletizm Müsabakalarında tanıştığını söyledi.

Beden eğitimi öğretmeninin kendisini keşfettiği belirten Emin, "Sınıfımızda araştırma yaptı ve bana top atmada iyisin dedi. Ben cirit atmaya top atarak başladım." dedi.

Emin, Bolu'da 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'na günde çift antrenmanla hazırlandıklarını dile getirerek, Bolu'da çok iyi bir çalışma yaparak yarışmaya hazırlandığını, dünya sıralamasında 4. sırada yer aldığını kaydetti.

Madalya için çalıştıklarını anlatan Emin, "Madalya konusunda Allah bilir. Çalışmalarımıza biz devam ediyoruz. Bakalım oradaki rakiplerimizi göreceğiz ve yarışacağız. Altın madalya için rakiplerimin hepsiyle çatır çatır kapışacağız." diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası'nda madalya kovalayacağını söyleyen Emin Öncel, madalyanın renginin sarı olması için çalışacaklarını vurguladı.

"İnşallah çalışmalarımın karşılığını alırım"

Takım arkadaşları ile çalışmalarını sürdüren ve cirit atmaya benden eğitimi öğretmeninin tavsiyesi üzerine başladığını aktaran Eda Tuğsuz da "Yaklaşık 8 yıldır cirit atıyorum. Şu anda Bolu'da 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonasına hazırlanıyorum. Daha sonrada Dünya Atletizm Şampiyonası'na katılacağım. Çalışmalarım güzel gidiyor ve herhangi bir sıkıntı yok. Antrenmanların yoğunluğuna bağlı geçiş dönemi içerisindeyiz." dedi.

Günde çift antrenman yaparak 6,5 saat çalıştığına işaret eden Eda, "Katılacağım Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak için mücadele ediyorum. İnşallah çalışmalarımın karşılığını alırım." dedi.

Eda Tuğsuz, sporun her zaman kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğunu, gençlere spor yapmalarını ve ailelerini de spora teşvik etmelerini istedi.

Türkiye'de cirit atma sporunun at üzerinde at sporu olarak geçtiğini anlatan milli ciritçi, "Biz olimpik branş olduğu için koşarak yapıyoruz. Dünyada birçok cirit atan bayan var. İçlerinde bende varım. Cirit atmak konusunda beden eğitimi öğretmenlerimize çok iş düşüyor. Yetenekleri keşfetmeleri lazım. Milli takım seviyesinde benim gibi çok sayıda kadın arkadaşım var." ifadelerini kullandı.

"Ciritten önce güreş yapıyordum"

İtalya'da 29-22 Temmuz'da yapılacak Atletizm Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Toygar İsmet Pekbak da çalışmalarını sürdürüyor.

Ciritten önce güreş yaptığını söyleyen Toygar, cirit atmaya şu anki antrenörleri sayesinde başladığını dile getirdi.

Burada İtalya'da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'na hazırlandığını anımsatan Toygar, "Çok iyi bir çalışma ortamımız var. İnşallah yarışma da madalya alacağız." dedi.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Polonya Bolu Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title