Haberler

Medical Park Antalyaspor'da Hedef UEFA Kupası

Medical Park Antalyaspor yeni sezonda Avrupa Ligi'ne katilmayı hedefliyor.

Medical Park Antalyaspor yeni sezonda Avrupa Ligi'ne katilmayı hedefliyor.

Spor Toto Süper Lig temsilcilerinden Medical Park Antalyaspor yeni sezon hazırlıklarını Slovenya'da sürdürüyor. Takımın kamp yaptığı otelde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, bu sezon hedeflerinin UEFA Kupası olduğunu söyledi. Isparta Davraz'da yaptıkları kampın ardından Slovenya'ya geldiklerini dile getiren Aybaba, "Burada çalışmalarımız iyi gidiyor, yapacağımız hazırlık maçları da önemli. Burada daha çok maç ağırlıklı çalışıyoruz. Takıma takviye yapıyoruz, ligde daha yukarıları düşünüyoruz. Herkesin hoşuna giden bir futbol oynayalım istiyoruz. Bir turizm şehriyiz Antalya olarak futbolumuzla da söz ettirmek istiyoruz. Antalya'yı bir futbol şehri haline dönüştürelim istiyoruz. Biliyorsunuz devre arası kampında dünyanın tek futbol şehri Antalya. Bütün özelliklere cevap verebilecek bir kadro oluşturmak istiyoruz, onun içinde çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

"MİLAN BAROS TRANSFERİNDEN MUTLUYUM"

Eski Galatasaraylı Milan Baros transferini değerlendiren Aybaba, kaliteli bir futbolcuyu kadrolarına kattıklarını ifade etti. Aybaba, "Kulüp başkanımız transferler için yakından ilgileniyor.Nasıl geliştiğini bizde anlayamıyoruz, başkanımız bize 10 dakika şu futbolcuyu alıyoruz diyor bizde iyi olur diyoruz o da transferleri yapıyor. Baros kaliteli ve kendini kanıtlamış bir oyuncu. Bu tür oyuncuların bir futbolcu gibi değil eğitmen gibi davranması lazım. Tavırlarıyla davranışlarıyla hem öğretmesi lazım hem kendi kalitesini sahaya yansıtması lazım. Hem diğer oyuncuları, takımı, takıma gönül verenleri teşvik edip desteklemesi lazım. O anlamda çok mutluyum, kendisi de böyle bir şeye açlık duyduğunu ve bütün bunlara cevap vereceğini söyledi. Çalışmalara başladı ve 4-5 gündür çalışıyor. Hazırlık maçlarında da oynatmaya başladık inşallah verimli bir sezon geçirir. Uzun süredir oynamadı ve kamp yapmıyor ama çok istekli ve istekli olunca biliyorsunuz kısa sürede toparlanır" şeklinde konuştu.

"HEDEFİMİZ UEFA KUPASI"

Geçen sezon başarılı bir grafik çizen Medical Park Antalyaspor'un bu sezon UEFA Kupasını hedeflediğini kaydeden Samet Aybaba, "Ligde hedefimiz daha yukarı. Geçen sene Mehmet Hoca burada çok iyi işler yaptı. Hem takım hem de kulüp kurgusu anlamında baya iyi işler yaptı. Bizde bunu devam ettirmek istiyoruz. Birkaç transferimiz daha katılınca UEFA Kupasını hedefliyoruz. Ama bu sadece bizim planlayıp yapabileceğimiz bir şey değil. Şuan yönetim ve başkanımızdan büyük destek görüyoruz. Antalya haklıda buna katılırsa keyif veren iyi futbol oynayan, skor anlamında da yukarılara tırmanan bir takım olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Aybaba, yeni genç oyuncuların ortaya çıkması için Antalya yöresinde futbol oynamak isteyen gençleri eğiteceklerini vurguladı. Alt yapının önemine değinen Aybaba, "Futbolun maddi anlamda da çok sıkıntıları var. Bütün dünya futbolunda bu sorun var. Ekonomik krizle birlikte futbol krizi de başladı. Bunu da en doğru çözecek iş alt yapıdan oyuncu yetiştirmektir, biz bu konuda hassasız. Genç oyuncuların heyecanla, ailelerin katkısı ve dualarıyla bir yerlere gelmesini istiyoruz. Bu anlamda biz bu çalışmamıza Antalya'da devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

"SEMİH ŞENTÜRK GÜNDEMDE YOK"

Milan Baros ayarında bir oyuncu transfer etmeyi planladıklarını söyleyen Aybaba, Semih Şentürk'ün gündemlerinde olmadığını açıkladı. Aybaba, "Transfer için başkanımız bize haber verecek, ondan haber bekliyoruz. Diğer oyuncularımızın katkısıyla yıldız oyuncular bir yerlere gelirler. Biliyorsunuz biz takım olarak bakıyoruz olaya. Semih Şentürk ismi şuan gündemimizde yok" dedi.

Teknik direktör Aybaba, Antalya'yı bir futbol şehri haline getirmek istediklerini yineleyerek, kombine bilet satışlarının bu yıl tarihinde ilk kez yüksek bir düzeye çıktığını, bununda kendilerini keyiflendirdiğini sözlerine ekledi. - LYUBLYANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Medical Park Antalyaspor Samet Aybaba Milan Baros Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title