Haberler

    Malezya Gp'sinde Kazanan Vettel

    2015 Formula 1 şampiyonasının 2. yarışı olan Malezya GP’yi Ferrari pilotu Sebastian Vettel kazandı.

    Ferrari ile henüz ikinci yarışına çıkan Vettel, 2. sıradan başladığı yarışı güzel bir strateji ve performansla ilk sırada tamamlayarak podyumun zirvesinde yer aldı.

    Yarışın ilk turlarında Marcus Ericsson’un ilk virajda pist dışına taşmasının ardından giren güvenlik aracı periyodunda rakiplerinin aksine pite gelmeyen ve liderliğe yükselen Vettel avantajlı konuma geçti ve yumuşak – yumuşak – sert lastik kullanımıyla 2 pit yaparak yarışı kazanmayı başarmış oldu. Böylece Vettel 2013 Brezilya GP’den sonra ilk zaferini kazanırken kariyerinde 40. zaferini elde etti. Ferrari ise 2013 İspanya GP’den sonra ilk zaferini kazandı.

    Yarışa pole pozisyonundan başlayan Mercedes pilotu Lewis Hamilton, güvenlik aracında pite gelmesinin ardından liderliği kaybettikten sonra bir türlü Vettel’i yakalayacak performansı sergileyemedi. Son piti öncesinde pist üstünde Vettel’e geçilen Hamilton yarışı 2. sırada tamamlayarak hayal kırıklığı yaşadı.

    Yarışa 1-2 hedefiyle başlayan Mercedes, Nico Rosberg’in 3. olmasıyla ancak çifte podyum zaferi elde etmiş oldu.

    Yarışın yıldızlarından birisi ilk turlarda lastiği patladığı için en geriye düşen Ferrari pilotu Kimi Raikkonen oldu. Yarışa 11. sıradan başlayan ve startın ardından 2-3 sıra daha kaybeden Raikkonen, Sauber’den Felipe Nasr’ın sağ arka tekerleğine temas etmesi sonucu lastik patlattı ve pite dönerken oldukça zaman kaybetti. Ancak güvenlik aracı ile zaman kaybını telafi eden Raikkonen iyi bir sürüş ile 4. oldu ve kaybı minimum seviyede tutmaya çalıştı.

    Ferrari ve Mercedes pilotlarının arkasında en hızlı isimler Williams pilotları oldular. İstikrarlı bir yarış çıkaran Massa, son turlarda kendisini yakalayan takım arkadaşı Valtteri Bottas karşısında pozisyonunu korumayı başaramadı ve 6. oldu. Bottas ise son anda 5. olmayı başardı.

    Benzer haberler için TRF1.net

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Sebastian Vettel Formula 1 Mercedes Malezya Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title