Haberler

Mahkeme başkanı, Arda ve Emre'ye açık açık sordu: Bankaya neden Fatih Terim ile gittiniz?

Güncelleme:

"Yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen dolandırıcılık davasında sanıklar arasında yer alan Seçil Erzan, bugün 4. kez hakim karşısına çıktı. Erzan'a para kaptıran Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera müşteki sıfatıyla dinlendi. Mahkeme başkanı futbolculara "Bankaya neden Fatih Terim ile gittiniz?" sorusunu sordu. Soruya Belözoğlu, "Bankaya Fatih Terim ile gitmemizin sebebi bize hamilik yapması içindi" yanıtı verirken Turan ise, "Fatih Hoca büyüğümüzdür, hamimizdir" şeklinde yanıtladı.

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen, 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında, müştekiler Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera'nın ilk kez beyanı alındı.

Gizli fon dolandırıcılığı davası bugün İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor. Futbolcular ve iş insanlarını yaklaşık 26 milyon dolar dolandırmakla suçlanan eski bankacı Seçil Erzan 4. kez hakim karşısına çıktı. Erzan'a milyonlarca dolar kaptıran Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera müşteki sıfatıyla dinlenirken Selçuk İnan'ın duruşmaya katılmadığı öğrenildi.

Mahkeme başkanı, Seçil Erzan davasında futbolculara açık açık sordu: Bankaya neden Fatih Terim ile gittiniz?

"BANKAYA FATİH TERİM İLE GİTMEMİZİN SEBEBİ BİZE HAMİLİK YAPMASI İÇİNDİ"

Mahkeme başkanı, futbolculara, "Bankaya neden Fatih Terim ile gittiniz?" sorusunu yöneltti. Soru üzerine Emre Belözoğlu, "Bankaya Fatih Terim ile gitmemizin sebebi bize hamilik yapması içindi. Fatih Terim fonunu ilk defa duydum. Biz tamamen bankadaki fona katılmıştık." ifadelerini kullandı.

Mahkeme başkanı, Seçil Erzan davasında futbolculara açık açık sordu: Bankaya neden Fatih Terim ile gittiniz?

"FATİH HOCA BÜYÜĞÜMÜZDÜR"

Olayın ortaya çıkmasının ardından bankaya neden Fatih Terim ile gittiği sorulan Arda Turan ise, "Fatih Hoca büyüğümüzdür, hamimizdir. Böyle bir durum olduğunda bu durumu konuşmak için onunla gittim, Hakan Ateş ile olan ilişkisinden ötürü." dedi.

Mahkeme başkanı, Seçil Erzan davasında futbolculara açık açık sordu: Bankaya neden Fatih Terim ile gittiniz?

200 SAYFALIK RAPOR DAVA DOSYASINDA

3'üncü duruşmanın ardından Erzan'a ait cep telefonlarında yapılan bilirkişi incelemesine ilişkin 200 sayfalık rapor da dava dosyasına dahil edildi. Erzan'la banka yetkilileri arasındaki yazışmaların da yer aldığı raporda Fatih Terim ve Arda Turan'ın kredileri hakkında konuşmaları dikkat çekmişti.

Mahkeme başkanı, Seçil Erzan davasında futbolculara açık açık sordu: Bankaya neden Fatih Terim ile gittiniz?

ERZAN HAKKINDA 252 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Sanık Erzan'ın "özel belgede sahtecilik" ve "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında, kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 69 yıldan 226 yıla kadar hapsi istenen ana iddianamenin ardından hazırlanan yeni iddianameyle Erzan hakkında istenen hapis cezası da yükseldi. Erzan'ın, 77 yıldan 252 yıla kadar hapsinin talep edildiği iddianamede, sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında hapisle cezalandırılması isteniyor.

Mahkeme başkanı, Seçil Erzan davasında futbolculara açık açık sordu: Bankaya neden Fatih Terim ile gittiniz?

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzan'ın, bir bankanın Levent'teki şubesinde müdür olarak çalıştığı ve müşteki Bülent Çeviker'den kişisel güven ilişkisine dayalı 2 milyon dolar alarak yüksek kar vaadiyle yeniden kendisine iade edeceğini bildirdiği kaydediliyor. İddianamede, müşteki Çeviker'e para karşılığında yazılı evrak verildiği, ancak daha sonra Çeviker'in Erzan'a ulaşmaya çalışsa da ulaşamadığı, durumu bankaya bildirdiği, banka tarafından araştırma yapıldığı, Erzan hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ifade ediliyor.

Mahkeme başkanı, Seçil Erzan davasında futbolculara açık açık sordu: Bankaya neden Fatih Terim ile gittiniz?

Sanık Erzan'ın bu yöntemle futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından müştekilere, yüksek kar getirisi olan güvenilir bir fon bulunduğunu ve yine kamuoyunda tanınan Fatih Terim ve Hakan Ateş gibi isimlerin bu fona dahil olduğunu söyleyerek, müştekileri bu fona para yatırmaya ikna ettiği anlatılan iddianamede, gerçekte ise böyle bir fonun hiç olmadığının tespit edildiği belirtiliyor. İddianamede, Erzan'ın, müştekilerin verdiği paralara ilişkin sahte belgeler oluşturup, bu belgelere bankanın kaşesini ve ıslak imzasını atıp müştekilere teslim ettiği ve dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği kaydediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Emre Belözoğlu Fatih Terim Seçil Erzan Arda Turan Fatih Hoca Muslera Hakim Hukuk Spor Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

Blackened:

Fonun adı "Fatih Terim Fonu" ama Fatih Terim'i ne mahkemeye çağıran var ne sorgulayan. Bu adamın nasıl bir dokunulmazlığı var? Milletvekili falan oldu da bizim mi haberimiz yok?

141
12
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Bkackened terimin dayisi yüksek yerden dokunulmazligi var zaten terim paralari coktan isvicreye götürdü kendisi türkuyeye gelmez kimsede isteyemez

yanıt14
yanıt3
Murat Can:

Bunların pusulası yanlış yönü gösteriyormuş. O zaman parayı haminizden isteyin!

110
5
yanıtYanıtla
İlker Taş:

Hamilik derken?

55
4
yanıtYanıtla
Vatandasin Biri:

Fatih Terim in dava patlar patlamaz Yunanistan'a gitmesi cok manidar degil mi?

50
3
yanıtYanıtla
süleyman koç:

hamilik ;himaye eden, yol gösteren, koruyan anlamı taşır yani diyorlarki bu fona fatih terim vesilesi ile girdik o bize yol gösterdi.paramızı onun güvencesi altında verdik.. paranın garantisi fatih terimdi paramızı o korucaktı.... hamiliğin tdk daki anlamlarına göre fatih terimiz üstlenmiş oalbileceği sorumluluklar bunlar olabilir.... ama işin ilginç yani fatih terim de bu işin içinde, peki o neden çağrılmamış duruşmaya

51
0
yanıtYanıtla
süleyman koç:

arkadaki gülüşe bak hiç para kaptırmışa benzemiyor .. oses kayıtlarındaki gibi üzgünde dil bilakis mutlu

32
1
yanıtYanıtla
Murat PİŞKİN:

Kira icra davasında kira kontratının vergi dairesi ne damga vergisi ödendiğine dair soru sorulan ve verginin ödendiğini belgesini talep eden bir sistem mevcut iken, 5 milyon dolar in nereden geliyor ayrıca vergisi ödendiğini sormayan bir sisteme mi geçildi de bizim haberimiz yok.

13
0
yanıtYanıtla
vatani-milliye-esastır hür-türk:

Hamilik kavramı, daha ziyade mesleğinin inceliklerine vakıf bir personelin (mentor) işe yeni başlayan bir çalışana (mentee) iş hayatı kapsamında koçluk, kılavuzluk ve rehberlik yapmasını öngören bir eğitim metodu olarak algılanmaktadır.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title