Haberler

Lille Zorlu Virajda

Ligue 1’de 34’üncü hafta yine sıralamayı belirleyecek maçlara sahne olacak.

Cumartesi akşam oynanacak Paris Saint Germain- Lyon lig kupası finali nedeniyle bu hafta Fransa Ligue 1'de maçlar Cuma ve Cumartesi günleri oynanacak. Finalde mücadele edecek iki takım Çarşamba günü haftayı tamamlayacak.

Cuma

Saint Etienne-Rennes (21: 30-Tivibuspor1)

Sezonun ilk bölümünde yaptığı puan kayıpları yüzünden ilk üç'ün gerisinde kalan Saint Etienne, evinde topladığı puanlarla Lyon'un önünde kalmaya devam ediyor. Bu hafta Bretagne temsilcisi Rennes'I konuk eden takımda Mevlüt'ün oynaması zor gibi görünüyor. Ligde kalmasına kesin gözüyle bakılan Rennes üzerindeki baskıyı atmış durumda ve artık gelecek sezonun planlalarını yapmaya başladı bile. Saint Etienne'in sorunsuz bir galibiyete imza atmasını bekliyorum.

Cumartesi

Monaco-Nice (15: 00)

Sezonu ikinci bitirmeye odaklanan Monaco oynadığı kötü futbolla kupada hayal kırıklığı yarattı. Guingamp'a elenen takımda Ranieri'nin gelecek sezon gönderileceğine dair ciddi söylentiler çıkmaya devam ediyor. Deplasmanların vasat takımı Nice karşısında favori olan Monaco, bu yerel derbiyi kazanıp Lille'in Marsilya'da puan kaybetmesini bekleyecek.

Bordeaux-Guingamp (18: 00)

Geçtiğimiz hafta Korsika adasında Ajaccio'ya 2 puan kaptıran Bordeaux hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Takım sezon boyunca ciddi anlamda net bir santrfor sorunu çekti. Bu yaz transfer dönemini bu anlamda hareketli geçirmelerini bekleyebiliriz. Konuk Guingamp geçen hafta Nantes'a 1-0 yenildi ve rakibinin gerisinde kaldı. Ligde kalma konusunda ciddi bir sıkıntı yaşayacaklarını düşünmesem de bu maçtan puan almaları onlar için ciddi önem arz ediyor.

Reims-Sochaux (18: 00)

Deplasmanların kralı Reims son haftalarda beklenildiği üzere düşüşe geçti. Takımın dar kadrosu ne yazık ki bu yükü daha fazla taşıyamadı. Yine de sezonu iyi bir sırada bitirmemeleri için önlerinde hiç bir engel yok. Bu hafta can havliyle futbol oynamaya başlayan Sochaux'yu konuk ediyorlar. Sochaux'da iyileşme emareleri görülse bile bu deplasmanda ne yapacaklarını kestirmek çok güç. Kazanabilir de kaybedebilir de. Bu karşılaşmadan çıkarak hiç bir sonuç beni şaşırtmaz.

Lorient-Montpellier (18: 00)

Christian Gourcuff gider ayak maçlar kazanmaya başladı. Nice gibi zor bir deplasmandan altın değerinde 3 puan çıkaran Lorient, evinde geçen hafta Marsilya'ya boyun eğen Montpellier'yi yenme peşinde. İki takım da açık futbol oynuyor, bu da zevkli bir maç izleyeceğimiz anlamına geliyor. Lorient evinde gösterdiği genel performansı sahaya yansıtabildiği takdirde kazanacaktır.

Bastia- Ajaccio (18: 00)

Korsika derbisi ilk kez amacını yitirmiş olarak karşımıza çıkıyor. Ligden düşmesine kesin gözüyle bakılan Ajaccio, ezeli düşmanı Bastia'ya konuk oluyor. Bastia geçtiğimiz hafta Evian'a yenilerek büyük bir sürpriz yarattı. Kafaların rahat olduğu Ajaccio ise Bordeaux gibi bir takımdan 1 puan almayı başardı. Derbilerde skor tahmini yapılmaz ancak bu sezon son kez ben şansımı Ajaccio'dan yana deneyeceğim. Bu tip maçların havası farklıdır. Gizli favori hep zayıf görünen taraf olur.

Valenciennes-Nantes (18: 00)

Valenciennes ligde tutunma adına son kozunu bu maçta oynuyor. Nantes ligin en kötü top oynayan takımlarından biri olsa da son haftalarda aldığı kritik puanlarla kendini kurtarmış durumda. Geçtiğimiz hafta Guingamp'ı yenmeleri onlara rahat bir nefes aldırdı. Ev sahibi bu maça sonuna kadar asılacaktır. Düşme potasındaki rakiplerinden Evian PSG deplasmanına çıkarken, Guingamp Bordeaux deplasmanında ter dökecek. E artık bu fırsatı da bir zahmet değerlendir Valenciennes…

Marsilya-Lille (22: 00)

Haftanın en güzel maçı Velodrome stadında oynanacak. Son haftalarda hep ite kaka kazanan Lille, bu kez Bielsa'yı bekleyen Marsilya'ya konuk oluyor. Bence bu sefer kazanamayacaklar. Rene Girard her ne kadar iyi bir teknik direktör olsa da takımına Velodrome galibiyeti kazandırma yolunda ciddi eksikleri olduğunu düşünüyorum. Marsilya'da tek hedef kazanıp sezonu olabildiğince üst sıralarda bitirebilmek. Montpellier maçıyla moral bulan takım Lille'i de yenerek iyi gidişini sürdürecektir.

Çarşamba

Paris Saint Germain-Evian (19: 30)

Hafta sonu oynanacak Lig kupası finali nedeniyle Çarşamba gününe alınan iki maçtan biri PSG-Evian mücadelesi. Lider son maçlarda yaşadığı sıkıntıları Evian karşısında atlatıp yoluna devam etmek istiyor. Konuk takımda ise te düşünce rakibinin içinde bulunduğu sıkıntılardan faydalanıp buradan bir puan çıkarabilmek. Zorlu geçecek mücadelede her şeye rağmen ev sahibi kazanacaktır.

Toulouse- Lyon (19 : 30)

Lyon'da sakatlıklar can sıkıyor. Cumartesi günü Lig kupası finalinde Paris Saint Germain'le mücadele edecek olan Lyon bu maça da bir çok oyuncusundan yoksun çıkacaktır. Maçın gidişatını tamamen kupa finalinin sonucu belirleyecektir. Lyon kazanırsa moralli, kaybederse boynu bükük sahaya çıkacak. Grenier, Gourcuff, Fofana gibi isimlerin yokluğunda ise tecrübeli Malbranque'a büyük iş düşecek.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Marsilya Ajaccio Lyon Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title