Haberler

Kulüpler Birliği yabancı kuralının değişmemesi için TFF'ye yazı yazdı

Güncelleme:

Kulüpler Birliği, TFF'nin yabancı kuralını değiştirmemesi yönünde yazı gönderdi. Kulüp başkanlarının imzalarının bulunduğu yazıda, 2021-2022 sezonunda sözleşme imzalama sınırı olmadan esame listesinde 14 yabancı yer alabilecek şekilde kuralın uygulanmaya devam edilmesi istendi.

Kulüpler Birliği ile TFF arasında önceki günlerde yapılan toplantının ardından kulüplerden ilk somut adım geldi. Kulüpler Birliği, yabancı oyuncu kuralının yeni sezonda değişmemesi için TFF'ye resmen talepte bulundu.

BAZI KULÜPLER İMZA VERMEDİ

Kulüpler Birliği tarafından TFF'ye gönderilen yazıda, "Aşağıda imzası bulunan külüplerimiz olarak yabancı sayısının 2021-2022 sezonunda sözleşme imzalama sınırlaması olmaksızın, esame listesinde 14 yabancı yer alabilecek şekilde devam etmesi, bu hususta Kulüpler Birliği ile birlikte bir plan dahilinde kademeli düşüşün sağlanması, altyapıya yönelik projeler sunulması amacıyla komisyon kurularak Kulüpler Birliği ile birlikte bir planlama dahilinde oyuncu kriterleri, altyapı tesis yatırımları, rezerv takım gibi yapılacak somut çalışmalar neticesinde uzun vadeli kararlar verilmesi talebimizi bilgilerinize arz/rica ederiz..." ifadelerine yer verildi. TFF'ye gönderilen belgede ayrıca kulüp başkanlarının imzaları da yer aldı. Bazı kulüplerin ise imza vermediği görüldü.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Kulüpler Birliği Vakfı Haberler

500

Yorumlar (1)

Serdar Deniz:

Bence TFF yabancı kuralı ile hiç vakit kaybetmesin . Her maç her takım 20 yaş altı iki oyuncu oynatma zorunluluğu olsun. Gerisi kendiliğinden gelecektir. Genç oyuncuların şans bulabilmesi için bu çok etkili olacaktır. Hiçbir teknik adam medyada linç edilmemek için 20 yaş altı oyunculara şans verme cesareti gösteremiyor. kuralsa herkes için geçerli olacağından sıkıntı olmayacaktır. Her takım genç oyunculara ve altyapılara yönelecek, hem türk kulüplere hem milli takıma iyi bir altyapı oluşacaktır.

1
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title