Haberler

Kulübede 'Kocaman' Yalnızlık

Galatasaray ile 2-0 öne geçtiği maçta 2-2 berabere kalan Fenerbahçe'de puan kaybının faturası teknik direktör Aykut Kocaman'a çıkarıldı.

Galatasaray ile 2-0 öne geçtiği maçta 2-2 berabere kalan Fenerbahçe'de puan kaybının faturası teknik direktör Aykut Kocaman'a çıkarıldı. Başta taraftar olmak üzere bütün futbol otoritelerinden büyük eleştiri alan Kocaman'ın, oyun anlayışındaki ısrarının alınan sonuçta büyük etkisi olduğu savunuluyor.

Sarı lacivertli camianın çok sevdiği isimlerden olan Aykut Kocaman, taraftara göre 'anlamsız' inatları yüzünden takımın dengeleri bozuyor. Galatasaray karşısında ikinci yarıda Alex'i forvetin ucuna koyup, Moussa Sow'u sol kanada alan Kocaman; 4-3-3'ten verim alamamasına rağmen, bu sistemden vazgeçmiyor.

Fiziksel olarak da Fenerbahçe'deki düşüş göze çarparken; Galatasaray karşısında son 70 dakika rakibine üstünlük sağlayamaması da bunun en büyük kanıtı oldu.

TEKNİK KADRODA SIKINTI MI VAR?

Sportif Direktör ve Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın hatalı değişiklikler yaptığı ve skor avantajına rağmen takımını iyi yönetemediği dikkatlerden kaçmazken; teknik heyetin de bu yanlışlarla sessiz kalması ayrı bir tartışma konusu.

Yardımcı Antrenörler İsmail Kartal ve Fahrudin Ömeroviç'in oyun anlayışı ile ilgili ve takımdaki fiziksel düşüş konusunda Kocaman'a ne kadar yardımcı olabilidikleri ise muamma.

Kocaman, takımından ve teknik heyetinden memnun olduğunu ifade etse de; yeşil zemin üzerinde yaşanan tablo, 180 derece tersi bir görüntüyü ortaya çıkarıyor.

Alex de Souza'nın da ısrarla eleştirdiği oyun anlayışına rağmen; Kocaman'ın takım kaptanının şikayetlerine pek de aldırış etmediği ve bildiğini okumaya devam ettiği gerçeğini gözler önüne seriyor.

ALEX DE BU SİSTEMDEN ŞİKAYETÇİ

Doğru bildiğini söylemekten çekinmeyen ve sosyal medyada bunu taraftarlarla paylaşan Alex de Souza, artık tek forvet oynamaktan vazgeçmeleri gerektiğini ifade etmişti.

Büyük takımların çift forvet oynamaktan korkmamaları gerektiğini savunan tecrübeli futbolcu, "Galatasaray, Elmander'in yanına Baros'u koymasaydı, şu anda lider olamazdı. Biz de oyunu rakip sahaya yığmak ve daha çok gol bulmak istiyorsak, gerektiğinde çift santrforlu sistemi uygulamalıyız" şeklinde konuştu. Düşüncelerini, tek forvette ısrar eden Aykut Kocaman'la da paylaşan Alex'in, Moussa Sow'un yanına ikinci bir forveti mutlaka monte etmeleri gerektiğini bildirdiği belirtmişti.

RIDVAN DİLMEN DE ELEŞTİRDİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü'ne bir eleştiri de eski takım arkadaşı, spor yorumcusu Rıdvan Dilmen'den geldi.

Dilmen, maçtan sonra yaptığı yorumda, bir soru üzerine, Aykut Kocaman'ın sistemini eleştirmek zorunda olduğunu belirterek, "Çünkü eleştirmezsem, 'arkadaşı diye böyle yapıyor' derler. Fenerbahçe, elde ettiği skor avantajına rağmen geriye yaslanarak, rakibine büyük fırsat verdi. Bunda da Aykut Kocaman'ın hatası vardı" sözlerini sarfetti.

TEMELLİ İSE KOCAMAN'I SAVUNDU

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Ömer Temelli, Galatasaray beraberliği nedeniyle isim vermeden bazı oyuncuları sert ifadelerle eleştirirken, "Takıma değil ama bazı oyunculara çok kızgınım. Bazı oyuncularımız fizik-kondisyon olarak çok kötü. Problem bazı oyuncuların sahada yürümesi. Bazıları Aykut Kocaman'ın adamlığını anlamıyor ama anlayacaklar, yürüyerek olmaz bu iş" dedi.

Kaynak: Sporx.com / Spor

Rıdvan Dilmen Aykut Kocaman Galatasaray Moussa Sow Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title