Haberler

Konak Belediyespor Gözünü Finale Dikti

Bu sene ilk kez UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ederek çeyrek finalin kapısından dönen Konak Belediyesporlu futbolcular, Başkan Tartan'a gelecek sezon için final sözü verdiler.
Avusturya temsilcisi Neulengbach Takımı'na İzmir'de...

Bu sene ilk kez UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ederek çeyrek finalin kapısından dönen Konak Belediyesporlu futbolcular, Başkan Tartan'a gelecek sezon için final sözü verdiler.

Avusturya temsilcisi Neulengbach Takımı'na İzmir'de ve Avusturya'da 3-0 yenilerek çeyrek final yolundan dönen Konak Belediyesporlu kızlar, gelecek seneye bilendiler ve Konak Belediyesi Başkanı Hakan Tartan'a şampiyonluk sözü verdiler.

İzmirli kızların öyküsü çok değil, 3 Kasım 2012'de başladı. 12 bin 534 kilometre yol ve yaklaşık 179 saatlik yolculuk yaptılar. Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı, zorlu yolun emeğini başarılı sonuçlarla aldı. İzmir'de bir ilki başaran kadın futbol takımı, tarihinde ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

İzmirli kızlar, gelecek yıl için gözlerini Avrupa Şampiyonluğuna dikti. Bu sene, Bosna-Hersek'te üçte üç yapan Polonyalı rakibini eleyerek Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takım arasına kalan Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı, Avusturya'da kaybettiği çeyrek final şansını gelecek yıl yakalayıp kupaya uzanmayı hedefliyor. İzmirli kızlar Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek UEFA'da ilk 32 takım arasına girmeyi başardı. Konak Belediyespor İzmir'de 2-1 yendiği Polonyalı rakibi RTP Unia Raciborz'u deplasmanda aldığı 0-0'lık beraberlik ile eledi. 10 ve 14 Kasım tarihlerinde Avusturya temsilcisi Neulengbach karşısında yenilgiden kurtulamayan kızlar, gelecek yıl için Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a gelecek yıl için final sözü verdiler.

"BU SEVİNCİ HEP YAŞAYALIM"

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonluğu yolundaki hedefinin bu yıl sadece ertelendiğini belirterek, "Gelecek yıl için oyuncularımızdan final sözü aldık. UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde Konak Belediyespor olarak tarih yazdık. Kadın futbolcularımız üç takımı da yenerek gruptan lider olarak çıktı. İzmirli kızlar Türkiye'nin yüz akı oldu. Ben başından beri sporun, toplumu geleceğe taşıyan ve güçlendiren yönünü açığa çıkarıyorum. Bu yıl biz beş ligde mücadele ettik ve beşinde de şampiyon olduk. Kadın futbol takımımız hem şampiyon oldu, hem de Şampiyonlar Ligi'nde Avrupa'lı ekiplerle oynadı. Konak Belediyespor Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi ülkemizi Avrupa'da temsil ediyor. Belediye, kadın futbol takımımız Türkiye'nin ve İzmir'in çağdaş yüzünü Şampiyonlar Ligi süresince en iyi şekilde dünyaya gösterdi. Göstermeye de devam edecek. Bu kızlara sahip çıkılırsa, Türkiye'nin ve İzmir'in adını futbolla dünya ezbere bilecek" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Konak Belediyespor Hakan Tartan İzmir Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title