Haberler

Koç Holding TMOK'un Sponsoru Oldu

Güncelleme:

Koç Holding, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile 3 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı.

Koç Holding, spor alanında yaptığı yatırımlar ve desteklere bir yenisini daha ekleyerek Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile 3 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı.

Koç Topluluğu Spor Kulübü'nde gerçekleştirilen basın toplantısı ve imza törenine, Koç Holding CEO'su Turgay Durak, Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan katıldı.

ERDENER: "KOÇ HOLDİNG'İN DESTEĞİ TÜRK SPORUNUN GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR"

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, toplantıda yaptığı konuşmada TMOK olarak Olimpik Hareket'in değerlerini tanıtmak ve topluma Olimpiyat ruhunu aşılamak amacıyla çıktıkları yolda Türkiye'nin en büyük özel sektör kuruluşunun desteğini alıyor olmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Erdener, "Koç Holding'in geçen sene 2020 Olimpiyat adaylığı boyunca gösterdiği desteği daha uzun soluklu olarak Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi için göstermesi, spor seven bir nesil yetiştirmek için attığımız her adımda bizimle birlikte olması Türk sporunun geleceği için çok önemlidir. Kendilerine bu vizyonlarından dolayı teşekkür ederim" dedi.

DURAK: "SPORDA İLHAM VERECEK VE ÖNCÜLÜK EDECEK PROJELER YÜRÜTÜYORUZ"

Koç Holding CEO'su Turgay Durak, topluluk olarak bugüne kadar spor alanında birçok önemli çalışmaya öncülük ettiklerini anlatarak, "Kurucumuz merhum Vehbi Koç'un insanın yaşamında varolması ve dengelenmesini öğütlediği 4 alandan biri spordu. Biz de onun izinden gidiyor, sporda da ilhan verecek ve öncülük edecek projeleri hayata geçiriyoruz ve destekliyoruz" diye konuştu.

Koç Holding'in spordaki yatırım ve desteklerini üç ana başlık altında özetleyen Turgay Durak, bunlardan ilkinin sporu kurum kimliklerinin ayrılmaz bir parçası haline getirmek için 1986 yılında düzenlemeye başlayan ve bu yıl 25'incisini gerçekleştirdikleri Koç Topluluğu Spor Şenliği olduğunu söyledi. Durak, spor şenliklerinde her yıl 4 bine yakın çalışanlarının 12 branşta mücadele ettiklerini belirterek, "Kurumsal bir spor organizasyonu olarak bu ölçekte dünyada az sayıda örneği var" ifadelerini kullandı.

"ÜLKEMİZDE, FUTBOL VE BASKETBOL DIŞINDA FARKLI BRANŞLARDA DA İLGİNİN ARTMASI ÖNCELİKLE HEDEFLERİMİZ"

Spor alanında gerçekleştirdikleri diğer bir önemli yatırımın ise Türkiye Koç Fest Üniversitesi Spor Oyunları olduğunu anlatan Turgay Durak, "Türkiye'nin spor alanındaki en büyük organizasyonlarından biri olan Koç Fest'te bu yıl 185 üniversiteden 22 bin sporcu 46 branşta mücadele etti. Koç Fest ile Türkiye'de sporun ve spor izleyicisinin gelişmesi ve ülkemizde futbol ve basketbol dışında farklı branşlarda da ilginin artması öncelikli hedeflerimiz" şeklinde konuştu.

"KOÇ TOPLULUĞU ŞİRKETLERİNİN TAKIM, KULÜP VE SPORCULARA DESTEĞİ ÇOK BÜYÜK"

Spordaki üçüncü yatırım ve destek başlığının ise Koç Topluluğu şirketler aracılığıyla profesyonel takım, kulüp ve sporculara verdikleri destek olduğuna dikkat çeken Turgay Durak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yakın zamanda Arçelik A.Ş. Beko markasıyla Beşiktaş Profesyonel Futbol A Takımı'nı; Aygaz A.Ş. Mogaz markasıyla BJK Hentbol Takımı'nı, RMK Marine A.Ş. ise BJK Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nı destekleme kararı aldı. Beko'nun bugün Türkiye Ligi ve Avrupa'nın birçok önemli ligine sponsor olmasının yanı sıra FIBA Avrupa Basketbol Şampiyonası ve FIBA Dünya Şampiyonası'nın da ana sponsoru olmasından büyük gurur duyuyoruz."

"OLİMPİYATLAR, UZAK OLMAYAN BİR ZAMANDA İSTANBUL'DA GERÇEKLEŞECEK"

Durak, İstanbul'un Olimpiyatlara ev sahipliği için doğru şehir olduğuna ve bu rüyanın gerçekleşeceğine gönülden inandıklarını ve bu doğrultuda TMOK'A sponsor olduklarını söyledi. 3 yıl boyunca TMOK ile ele vererek Türkiye'de Olimpik ruhun gelişmesine ve uluslararası arenada gerçekleştirilecek çalışmalara katkıda bulunmayı arzu ettiklerini ifade eden Turgay Durak, "TMOK'un ilk ulusal ana sponsoru olarak hem ekonomik hem de sosyal kalkınmaya önemli katkılar sağlayacak olan olimpiyatların, uzak olmayan bir zamanda İstanbul'da, bu güzel şehirde gerçekleşeceğine yürekten inanıyoruz" diye konuştu.

Koç Holding CEO'su Turgay Durak ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener arasında imzalanan sponsorluk anlaşmasının ardından ilköğretim okullarında başlayan pilot projede eğitim alan çocuklarla Olimpik Gün (Olimpic Day) pastası kesildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Turgay Durak Koç Holding Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title