Haberler

    Klose Kararını Vermek Üzere

    Almanya futbol tarihine adını altın harflerle kazıyan Miroslav Klose, geleceğiyle ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

    130 Milli maçta 68. kez fileleri havalandıran ve 62 maçta 68 gol atan efsane futbolcu Gerd Müller'in rekorunu egale eden Klose, Almanya Milli takımının tarihteki en golcü ismi olma unvanına ortak olmuştu.

    Bu sezon sakatlıktan dolayı Serie A'da sadece 4 maçta forma giyebilen Klose, La Gazzetta dello Sport'a yaptığı açıklamada, kariyeriyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

    Lazio ile mevcut sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 35 yaşındaki futbolcu, "Amerika'dan 2 teklif aldım. Kariyerime başladığım kulüp olan Kaiserslautern'e de geri dönebilirim. Önümüzdeki aylarda kararımı vereceğim" dedi.

    2011 yazında Bayern Munich'ten Lazio renklerine bağlanan ve kariyerinde ilk kez yurt dışına çıkan tecrübeli futbolcu, İtalyan ekipteki ilk sezonunda Serie A'da ve UEFA Avrupa Ligi'nde toplam 33 maçta forma giyerken, 16 gol atıp 8 de asist yapmıştı.

    Klose, geçen sezonki Bologna maçında yaptığı gol şovla, İtalya Serie A'da bir maçta 5 gol birden tarihteki ikinci futbolcu olmuştu. 6 Şubat 1986 tarihinde Roma ile Avellino arasında oynanan karşılaşmada da Romalı futbolcu Roberto Pruzzo kaydettiği 5 golle, İtalya Serie A tarihinde bu başarıya ulaşan ilk isim olmuştu.

    Klose, 2007 yazında Werder Bremen'den transfer olduğu Bayern München'de ise toplam 98 Bundesliga maçına çıkmış ve 24 gol atıp 17 de asist yapmıştı. Alman yıldız, Bayern'deki 4 yıllık kariyerinde de toplam 150 resmi maçta görev almış ve 53 gol kaydetmişti.

    Daha önce Kaiserslautern forması da giyen Klose, 2005-2006 sezonunda Werder Bremen'de 25 kez fileleri havalandırarak gol kralı olmuş ve ülkede yılın futbolcusu seçilmişti.

    Dünya Kupaları'nda (2002-2006-2010) toplamda 14 gol atan ve 15 golle rekoru elinde bulunduran Brezilyalı Ronaldo'yu takip eden Klose, 2006 Dünya Kupası'nı 5 golle gol kralı olarak tamamlamıştı.

    Kaynak: GoalCom / Spor

    Miroslav Klose Gerd Müller Almanya Lazio Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title