Haberler

Kim Ne Dedi?

Eskişehirspor-Fenerbahçe mücadelesini değerlendiren spor yazarlarına göre Emenike’nin ardından Webo’nun da sakatlanması sarı-lacivertlilerin hücum bölgesine takviye yapmasını gerektiriyor.

Fenerbahçe cepten yedi

Rıdvan Dilmen – Sabah

Fenerbahçe'nin direkten dönen topları, verilmeyen golü... Eskişehirspor'un da de sakin, kazanma stratejisiyle yürekli oyunu. Defnsta Akaminko ile Servet ikilisinin de çok dikkatli olması ve Webo'nun sakatlanması... Bunları üst üste koyduktan sonra özellikle 1-1'in ardından gol atan galibe döndü maç. Golü de Eskişehirspor attı.

Fenerbahçe oynadığı son dört lig maçında iki mağlubiyet aldı. Bu tür düşüşler yüksek tempolu yoğun haftalardan sonra doğaldır. Ama mutlak suretle toparlaması gerekir. Bir gerçek var ki Emenike'den sonra Webo'nun da sakatlığı kalan 1.5 günde bir transfer yapılması ihtiyacını doğurdu.

Mehmet Demirkol – Fanatik

Gökhan ve Caner'i oyuna sokmanın yolu Alves ve Egemen'i öne çıkarmak, orta saha oyuncularıyla önde pres yapmak rakip savunmalardan dönenleri alıp yeniden hücum etmek. Yani Gökhan ve Caner'i geri koşturmadan sürekli ileride oynatabilmek. Bu oyunda sadece korner kazansanız bile Caner sadece gollük paslar atabiliyor. Dün bunu Fenerbahçe az sayıda yapabildi ve her seferinde pozisyon bulabildi. Ancak maçın genelinde orta sahada topun geneli Eskişehir'deydi. Fenerbahçe'nin takım boyu çok uzadı Caner ve Gökhan'ı oyuna sokamadı. Ertuğrul Sağlam bu durumdan ikinci yarıda çok iyi yararlandı. Özellikle Necati ve Kamara'nın oyuna girişi bu boş alanların pasla kullanılması açısından Es Es'e  büyük avantaj sağladı. Eskişehirspor, son yarım saatlik oyunlarıyla galibiyeti hak ettiler.

"Sezonu kaybetmedik!"

Ömer Üründül – Sabah

Ersun Yanal'ın hatalarını bugüne kadar Karabük dışında hiçbir takım cezalandıramamıştı. İkinci cezayı da Eskişehir kesti. Aslında Webo sakatlanmasaydı, zaten Ersun Yanal Holmen'i çıkarıp Emre'yi oyuna alacaktı. Yenik durumdayken hazır olmayan Emre ile formsuz Meireles ve gününde olmayan bir Sow'la F.Bahçe maçı farklı kaybedebilirdi. Ama o sakatlık sonrası Holmen sahada kalınca ve bir de şans golü gelince ibre tekrar F.Bahçe'ye dönmüştü. Ama Yanal, Holmen takıntısıyla yenilginin bir numaralı sebebi oldu. Eskişehir yorgunluğuna rağmen disiplinli ve başarılı bir mücadele sergiledi. Hak ederek kazandılar.

Ercan Güven – Milliyet

Maçı baştan beri zorlaştıran, iki cambazın aynı ipte oynamasıydı... Pas istatistiğinde ligin en üstteki iki takımı, aynı şekilde tempo yapıyor, ayağa oynuyor, sağlam paslarına güveniyordu.

İkisi de maçın süresini son dakikalara kadar kullanıyordu ki, Eskişehirspor galibiyeti böyle geldi. İlginçtir... Ertuğrul Sağlam sanki "benzer takımlar arasındaki" eşitlik bozulmasın diye Emenike'si olmayan Fenerbahçe'ye karşı Eskişehirspor'un önemli silahı Diego'yu kadroya almamıştı.

Daha ilk virajda sallandı

Ersin Düzen – Vatan

Fenerbahçe'nin dün akşam sancısı orta sahadaydı. Başta Holmen ve diğerleri yeterli pres yapamadı. Pierre Webo'nun sakatlanmasıyla da takımın düzeni bozuldu. İyi günündeydi diyebileceğimiz neredeyse kimse yoktu.

Tüm bunlara karşılık, Eskişehirspor'un iyi pas trafiği, Ertuğrul Sağlam'ın zamanında oyuncu değişiklikleri, Tarık ve Erkan Zengin'in güzel futbolunu alkışlamak gerekir.

Zeki Çol – Zaman

Eskişehirspor ligin ilk yarısında Kadıköy'de elinden kaçırdığı Fenerbahçe'yi, bu defa yenmeyi başardı.

Fenerbahçe ikinci yarının ilk deplasmanını da kaybetti. Kötü oynamadı. Ama kazanabileceği becerileri de sahaya yansıtamadı.

İkinci yarıda mücadele hiç kuşku yok daha sert, daha çetin geçecek. Fenerbahçe, orta sahasını devreye sokmayı başaramazsa, bu tür darbeleri kaçınılmaz diğer deplasmanlarında da yiyecek.

Alaattin Metin – Akşam

Fenerbahçe'nin zorlandığı her maçta orta sahanın yaşadığı ritim bozukluğu var. Mehmet Topal'ın önünde kim oynarsa oynasın, iki kişiden birinde sıkıntı oluyor. Pas trafiğinde uyum olmuyor, top kazanılamıyor. Kazanılsa bile oyuna olumlu sokulmuyor. Böyle olunca da ön plana takım oyunu çıkmıyor, iş yıldızların bireysel becerilerine kalıyor. Futbolcular enerjilerinin büyük bölümünü, topu ileriye taşıyıp, pozisyon üretme yerine savunmaya, topu kazanmaya harcıyorlar.

Bir hafta önce kendi sahasında Torku Konya maçını zor kazanan, sarı-lacivertliler hatalarını görmemenin bedelini Eskişehir'de ağır ödediler.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Ertuğrul Sağlam Eskişehirspor Pierre Webo Fenerbahçe Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title