Haberler

Kardemir Karabükspor, Deplasmanda İlk Kez Güldü

Güncelleme:

Spor Toto Süper Ligde dün deplasmanda Çaykur Rizesporu 3-0 yenen Kardemir Karabükspor, bu sezon deplasmandaki ilk galibiyetini aldı.

AHMET ÖZLER - Spor Toto Süper Lig'de dün deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-0 yenen Kardemir Karabükspor, bu sezon deplasmandaki ilk galibiyetini aldı.

Ligde geride kalan 12 haftada 3 galibiyet ve 2 beraberlik alan, 7 maçta da yenilen kırmızı-mavililer, topladığı 11 puanla 15. sırada kendisine yer buldu. Dün deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-0 mağlup eden Karabük ekibi, bu sonuçla deplasmandaki ilk galibiyetine ulaştı ve önümüzdeki maçlar için umutlandı.

Spor Toto Süper Lig'deki son deplasman galibiyetini geçen sezonun 31. haftasında konuk olduğu Kayserispor'u 3-1 yenerek alan Kardemir Karabükspor, daha sonra oynadığı 6 deplasman maçında galibiyete hasret kaldı.

Bu sezon deplasmanda 6 maça çıkan kırmızı-mavililer, 4 maçta yenildi, 1 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Bu maçlarda rakip fileleri 8 kez havalandıran ve kalesinde 9 gol gören Karabük ekibi, Fenerbahçe'ye 3-2, Kasımpaşa'ya 2-1, Gaziantepspor ve Torku Konyaspor'a 1-0 yenildi. Gençlerbirliği ile 2-2 berabere kalan Kardemir Karabükspor, 12. haftada Çaykur Rizespor'u Onur Ayık ve Akpala'nın (2) attığı gollerle 3-0 yenerek bu sezon deplasmanda ilk kez galibiyet sevinci yaşadı.

Ligin 17 haftalık ilk devresinde 14. haftada Eskişehirspor ve 16. haftada Sivasspor deplasmanlarına gidecek Kardemir Karabükspor, devre arasında yapılacak transferlerle ilk 10 takım arasında olma hedefine ulaşmak istiyor.

Kulüp başkanı Mustafa Yolbulan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deplasmanda da puan alabilmenin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Takımlarının ligdeki her takımı yenebilecek kaliteye sahip olduğunu defalarca kanıtladıklarını belirten Yolbulan, "Sakatlıklar nedeniyle zor günler yaşıyoruz. Biz yönetim olarak teknik heyet ve futbolcularımıza güveniyoruz ve onların yanındayız. Bizim gibi ligin alt sıralarında olan Çaykur Rizespor maçından 3 puan almak bizi mutlu etti. Bu deplasman galibiyetiyle üzerimizdeki kara bulutları dağıtıp çıkış yakalamak istiyoruz" diye konuştu.

Yolbulan, sakatların iyileşmesi, yapılacak transferler ve taraftarın desteğiyle ligin ikinci yarısında hedeflerine ulaşacaklarını kaydetti.

Kardemir Karabükspor'un bu sezon 6 maçlık deplasman karnesi şöyle:

Hafta                          Takımlar                           Skor            1 Fenerbahçe- Kardemir Karabükspor 3-2    3 Kasımpaşa- Kardemir Karabükspor 2-1    6 Gaziantepspor- Kardemir Karabükspor 1-0    8 Torku Konyaspor- Kardemir Karabükspor 1-0   10 Gençlerbirliği- Kardemir Karabükspor 2-2   12 Çaykur Rizespor- Kardemir Karabükspor 0-3
- Karabük

Kaynak: AA / Spor

Mustafa Yolbulan Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title