Haberler

Kano

Türkiye Kano Federasyonu başkanlığına Sami Mengütay, yeniden seçildi.

Türkiye Kano Federasyonu başkanlığına Sami Mengütay, yeniden seçildi.

İçkale Otel'de düzenlenen ve tek adayın yer aldığı federasyonun 3. Olağan Genel Kurulu'na, 183 delegeden 146'sı katıldı. Delegelerden 138'inin oyunu alan Sami Mengütay, federasyon başkanlığı görevine yeniden getirildi. Seçimde 8 oy da geçersiz sayıldı.

Sami Mengütay, seçim öncesinde yaptığı konuşmasında, göreve geldiği 2005 yılından bugüne kadar federasyonda yaşanan gelişimi anlattı. Mengütay, göreve geldiğinde katıldığı ilk yarışmada, sporcuların yarışı bitirebilme çabası gösterdiğini ifade ederek, bugün ise Avrupa şampiyonluğuna ulaşmış bir federasyonun başkanı olmanın gururunu yaşadığını belirtti.

Mengütay, hedeflerinin yarısını yakalayabilmelerine rağmen durgun su Avrupa şampiyonalarında 1'incilik, 4'üncülük, 7'ncilik gibi dereceler elde ettiklerini ve akarsu slalomda da son sıralardan kurtulduklarını kaydetti. Mengütay, Türkiye'nin yaklaşık 20 noktasında antrenman ve eğitim tesisleri açtıklarını ve kanonun önemli ülkelerinin, kamp için bu tesisleri tercih ettiğini söyleyerek,

"Olimpiyatlarda 48 madalya veren bu sporu yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

-Federasyon yönetimi-

Federasyonun yönetim, disiplin ve denetleme kurulları şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu: İmdat Sütlüoğlu, Zeynel Koç, Levent Kayrın, Mümtaz Sinan, Tanay Barın, İsmet Akdemir, Ahmet Sönmez, Yunus Arıncı, Ertümen Buğday, Erdal Atalay, Kemal Er, Mehmet Küçükgüngör, Nejat Koçar ve Mahmut Akyıldız

Denetim Kurulu: İrfan Güney ve Burak Alparslan

Disiplin Kurulu: Ümit Orhan, Yusuf Kara, Hüseyin Çağlak, Furkan Gökçe ve Ahmet Özmen

-Notlar-

Divan başkanlığını Fikri Eralp'ın yaptığı genel kurulda, yönetim ve denetim kurullarının faaliyet raporları oy çokluğuyla ibra edilirken, yeni ana statü, federasyonun 2 yıllık tahmini bütçesi ve faaliyet programı da kabul edildi.

Muhabir: Hüseyin Burak Demirer

Yayıncı: Hüseyin Doğru - ANKARA

Kaynak: AA / Spor

Sami Mengütay Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title