Haberler

Kadınlara yönelik sözleri nedeniyle yayıncı kuruluştan kovulan Melih Şendil, D Smart'la anlaştı

Güncelleme:

Canlı yayındaki "Kadınlar futbolda olmamalı" sözleri sonrasında gelen tepkilerin ardından beIN Sports'taki görevine son verilen spor spiker Melih Şendil, D Smart ile anlaşma sağladı.

"Kadınlar futbolda olmamalı" sözleri sonrasında gelen tepkilerin ardından beIN Sports'taki görevine son verilen spiker Melih Şendil'in ekranlara dönüyor.

Cinsiyetçi söylemlerine gelen kamuoyu tepkisinin ardından 12 Ağustos'ta Süper Lig'in yayıncı kuruluşu beIN Sports ile yolları ayrılan ünlü spiker, D Smart ile anlaştı.

Kadınlara yönelik sözleri nedeniyle yayıncı kuruluştan kovulan Melih Şendil, D Smart'la anlaştı

ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Melih Şendil, Şampiyonlar Ligi'ndeki Real Madrid ve Manchester City maçının ardından yayınlanan 8 Ağustos tarihli programda, "Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki, mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama şahsen benim düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu" dedikten sonra büyük tepki çekmişti. Şendil'e sadece kamuoyu değil, kanalda birlikte çalıştığı kadın spikerler de tepki göstermişti.

Şendil, kendisine yönelik tepkilerin ardından özür dileyerek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cinsiyet ayrımcılığına her zaman kati bir şekilde karşı çıkan beIN SPORTS ailesinin yani sıra, başta tüm kadınlardan ve izleyicilerimizden dün akşamki 'Maç Sonu' programında yaptığım niyetimi asan yorumlar nedeniyle kırgın olan saygın halkımızdan içtenlikle özür dilerim" ifadelerini kullanmıştı.

Yayıncı kuruluşun kendisiyle yollarını ayırdıktan sonra açıklama yapan Şendil "Toplam 29 yıl, yayıncı kuruluşta çeyrek asır sonra mesleğe kendi isteğimle veda ediyorum. Kendi aldığım emeklilik kararım söz konusudur" sözleriyle mesleğe veda ettiğini duyurmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Melih Şendil D Smart beIN Haberler

500

Yorumlar (22)

Manşet:

Kadın düşmanı lavuk.

4
20
yanıtYanıtla
Ali:

sen neysin acaba

yanıt0
yanıt0
Flv:

Haklı. Çoğu erkek öyle düşünüyor. Futbol o kadar profesyonelleşti ki kadınların maçlarını izlediğimde ne keyif alıyorum ne de eğleniyorum. Sanki amatör lig futbolu izliyor gibiyim. Birkaç ülke ve birkaç takım hariç hiç bir futbolcu kadın seyir zevki olarak erkek futbolunun önüne geçemez.

19
3
yanıtYanıtla
Banker Bilo:

Yav arkadaş hepimizi bir kadın doğurdu ama erkek olmazsa kadın da doğuramaz erkek de kadında birer insandır, biri birinden üstün değildir kadını bu kadar ilahlaştırmanın anlamı nedir. Melih Şendil doğru söylemiş ne var bunda bazı sporlar erkeğe, bazı sporlar kadına yakışır. O kadar abartıldı ki kadın her türlü iffetsizliği yapsa da normal görülüyor. Maden ocaklarında, taş ocaklarında, gece gündüz yağmur çamur demeden çalışıp evine ekmek götüren erkeklere yapılan hakaretlere kimse ses çıkarmıyor.

15
2
yanıtYanıtla
FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ:

Adam fikrini söylemiş katılmasamda, adama karşı böyle bir yaklaşım saçmalık. Adam bence diyor ikincisi ise futbol oynayan kadınlar şöyledir böyledir demiyor. Düşünce özgürlüğünü her yerde savunmaya çalışan kişilerin aslında sadece kendi fikirlerini ifade etmenin özgür olması gerektiğini düşünür gibi davranıyor.

15
2
yanıtYanıtla
mehmet:

adam haklı ama

13
3
yanıtYanıtla
Namyelüs:

''''Bence erkekler spiker olmamalı, kadınlara spikerlik daha iyi yakışıyor'''' dersem, ne düşünürsünüz?

6
9
yanıtYanıtla
maybe:

Bencede olabilir .

yanıt0
yanıt4
sülo:

Senin düşüncen bana göre de programın içeriğine göre değişir mesela derim bi başkası bana göre erkeklerin ses tonu kalın olduğunda daha yatkın der başkası tam tersi kadınların sesi daha zarif daha uygun der herkes bi şey der ama çalıştığın yerden kovmayız bunu erkeklere hakaret olarak algılayıp. . .

yanıt1
yanıt0
Ayhan:

Kardeşim demokrasi demokrasi diye yırtınıp mangal da kül bırakmayanlar nerde hani. Melih Şendil Lig tv den bu yana takip ettiğim en zarif en kibar ve anlatımı da güzel olan adam gibi bir adamdır. Kaliteli bir insandır. Ama öyle bir zamanda yaşar hale geldik ki kadınlar ile ilgili eleştiri bile bir insanın linçine yetiyor. İfade özgürlüğü diye bir şey yok demek ki göreceli ve sana bana ona göre yani benden değilse ifadesi de olamaz gibi.

8
2
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title