Haberler

İşitme Engelliler Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı'ndan genç yetenek

Güncelleme:

Trabzonlu 19 yaşındaki Zerda Aydın, İşitme Engelliler Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı'na seçilerek Avrupa'da bir takıma transfer olma hayalini kuruyor.

İşitme Engelliler Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı'nın 19 yaşındaki pasör çaprazı Zerda Aydın, profesyonel olarak geçen yıl adım attığı bu sporda kendini geliştirerek Avrupa'da bir takıma gitmenin hayalini kuruyor.

Trabzon'da 2004'te dünyaya gelen Zerda, doğumundan hemen sonra yaşadığı rahatsızlık sebebiyle işitme yetisini kaybetti.

İşitme cihazı kullanarak sesleri duyabilen 19 yaşındaki sporcu, ilkokulda tanıştığı voleybolu bırakmayarak kendini geliştirmeye odaklandı.

Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğrencisi Zerda, Bordo Mavi 61 Spor Kulübünde geçen yıl lisanslı sporcu olarak voleybol kariyerine başladı.

Profesyonel olarak oynadığı ilk sezonunda Afyonkarahisar'da düzenlenen Türkiye Voleybol Şampiyonası'nda en iyi smaçör ödülünü kazanan Zerda Aydın, bu başarısıyla İşitme Engelliler Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı'na seçildi.

Genç sporcu, Karabük'te 13-22 Temmuz'da düzenlenen 11. Avrupa İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası'nı ikinci tamamlayan milli takımın final karşılaşmasında forma giydi.

"Avrupa'ya transfer olmak istiyorum"

Zerda Aydın, AA muhabirine, voleybola 7 yaşındayken okul seçmelerine katılarak başladığını söyledi.

Voleyboldan başka bir şey düşünmediğini belirten Zerda, "12 yıl hocamla voleybol oynadım. Geçen sezon Trabzon Bordo Mavi 61 Spor Kulübüne altyapı için gelmiştim, yeteneğimi gördüklerinde A takıma seçildim, geçen seneden beri buradayım." dedi.

Zerda, milli takıma seçilme sürecinde takım kaptanı Özlem Yılmaz'ın kendisine destek verdiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Takım kaptanım, milli takım antrenörüyle irtibata geçti, 'Trabzon Bordo Mavi 61 Spor Kulübü'nde böyle iyi, yetenekli voleybolcumuz var.' dedi. Sonrasında Afyonkarahisar'da en iyi smaçör ödülünü kazandıktan sonra milli takıma seçildim."

Avrupa'da oynamayı çok istediğini vurgulayan Zerda, "Öncelikle hedefim mevcut takımımda kendimi geliştirmek. Sonrasında Türkiye'de üst kademelere yükselerek sonunda Avrupa'ya transfer olmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Voleybol Türkiye Aydın Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title