Haberler

    HDP Milletvekili Celal Doğan: HDP'ye Bölücü Demek Alçaklıktır

    Güncelleme:

    Fenerbahçe Kulübü üyeliğinden ihracı istenen HDP Milletvekili Celal Doğan, Sarı-Lacivertlilere ağır eleştirilerde bulunarak "HDP gibi bir partiye bölücü demek alçaklıktır." dedi.

    Fenerbahçe'nin dün yapılan Olağan Mali Genel Kurulu'nda, Ahmet Şükrü adlı üyenin 'ülkenin bölünmez bütünlüğüne aykırı faaliyette bulunan bir partide milletvekili olduğu' gerekçesiyle kulüpten ihraç edilmesi için dilekçe verdiği HDP Milletvekili Celal Doğan, önemli açıklamalarda bulundu. Doğan'ın açıklamaları şöyle:

    "ATILMAMI İSTEYEN ŞAHSI TANIMIYORUM"

    "Fenerbahçe Kulübü üyeliğinden atılmamı isteyen şahsı tanımıyorum. O sırada kongre salonunda reaksiyon gösterenler de olmuş. Divan Başkanlığı, 'Bu bizim işimiz değil' diyerek konuyu yönetime havale etmiş. Asbaşkan Şekip Mosturoğlu da, 'Celal Bey ile görüşür ifadesini alır, demokratik yoldan çözümünü buluruz' demiş.

    "BELEDİYE BAŞKANLIĞIMDA BİR TEK TERÖR OLAYI OLMADI"

    Ben spor adamıyım. Uzun yıllar spor yaptım ve Gaziantepspor Başkanlığı görevini yürüttüm. 3 dönem Gaziantep Belediye Başkanlığı da yaptım. Bu süreçte sporu Gaziantep'te hep birleştirici unsur olarak kullandım. Benim belediye başkanlığı yaptığım 15 senede Gaziantep'te bir tane terör olayı olmadı. Çünkü biz bütün yurttaşlarımıza eşit davranırız.

    "BİZ 68'LİYİZ, KUVAİ MİLLİYECİ'YİZ"

    Benim Fenerbahçe taraftarı olmamın nedenine gelince... Uzun süre Gaziantepspor Başkanlığı yaptığım için Fenerbahçe'ye 1.5-2 sene önce üye oldum. Renklerinin, kazandığı şampiyonlukların, başarıların çok ötesinde bir şey var beni Fenerbahçe'ye bağlayan... Biz 68 kuşağındanız. Kuvai Milliye'ciyiz. Bizim felsefemiz tam bağımsızlıktır.

    "ATATÜRK DE FENERBAHÇELİ İDİ"

    Fenerbahçeliler Kurtuluş Savaşı'nda Anadolu'ya takalarla silah ve insan taşımıştır. O yüzden de başkanlarımızın birinin adı Taka İsmet'tir. Atatürk de Fenerbahçeli'dir. Atatürk Fenerbahçeli olduğunu, hem kulübü ziyaret ederek hem de kulüp binası yandığında maaşından para yardımı yaparak Fenerbahçe taraftarı olduğunu göstermiştir. Ben Gaziantepspor Başkanı olduğum dönemde futbolcularımız Fenerbahçe'yi 'Atatürk'ün takımı hoşgeldin' diye karşılamıştır.

    "TÜRKİYE'DE IRKÇILIK YÜKSELİŞE GEÇTİ"

    Türkiye'de son dönemde yükselişe geçen ırkçılık anlayışı maalesef spor kulüplerine de sirayet etmiş görünüyor. Futbolun da siyaseti vardır o da şudur; 1-) Fair Play, 2-) Irkçılığa karşı olmak. Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Muhammed Ali de buna en güzel örneklerden biridir.

    "VATANSEVERLİĞİMİ KİMSE SORGULAYAMAZ"

    Mensubu olduğum HDP, legal bir partidir. Ben ilk olarak 32 yaşında milletvekili idim, 72 yaşında tekrar milletvekili oldum. Vekil olmamın sebebi HDP'nin birleştirici ve barışçı bir parti olmasıdır. Böyle bir partiye bölücü demek alçaklıktır. O şekilde bir ithamda bulunmak kimsenin hakkı değildir. Ayrıca, bizim vatanseverliğimizi sorgulamaya kimsenin hakkı yoktur. Kimseye de yargılatmayız.

    Şekip Mosturoğlu'nun sözleri ise maksadını aşan bir cümledir, talihsiz bir sözdür."

    Kaynak: Hürriyet / Spor

    Şekip Mosturoğlu Gaziantepspor Celal Doğan Spor Haberler

    500

    Yorumlar (106)

    HAKAN:

    Yıllar önce antebe göç etmiş olan celal doğan sen nediyorsun Allah aşkına acaba :) ya da bunları derken kendindmeiydin hdp zaten terördür

    132
    54
    yanıtYanıtla
    ZIRTABOZ SENI:

    OZ BE OZ ANTEP NIZIP LI

    yanıt39
    yanıt66
    ADINIZI YAZIN:

    Bir tane görevlendirlmiş hdpli sürekli yalandan rumuzlar alıyor sayfaları paylaşıyor

    80
    40
    yanıtYanıtla
    ZAFER:

    Teröriste terörist demeyen en alçak ve bölücüdür.

    83
    36
    yanıtYanıtla
    BİTLİSLİ:

    Bence sen fenerde değil ermenistanın bir takımına üye ol daha doğru olur

    80
    38
    yanıtYanıtla
    ZAFER:

    Bir tane hdpli faşist sayfaları paylaşıyor beğeni hilesi yapıyorlar

    17
    83
    yanıtYanıtla
    SEZER:

    Bu kadar güldüğümü anlatamam bu adam kendindemi dediklerini acaba kendi biliyor mu :))

    62
    31
    yanıtYanıtla
    ARİF:

    Hdp demek zulümdür ve kürdün bence en büyük düşmanı bu hdpkkdır

    72
    17
    yanıtYanıtla
    MESELENİN ÖZÜ:

    Bu Ülkede Hdp''nin Ülkemize tek bir katkısı varmı. Almanya tarafını tutarlar rusyayı tutarlar amerikayı tutarlar Azerbaycan ermenistanı vurur ermenistanı Tutarlar yahu bunları destekleyenler görmüyor mu gerçekleri? Bu Hdp projesini kim çıkarmış amaçları ne biraz araştırın

    50
    38
    yanıtYanıtla
    GERÇEKLER:

    HDP BİRLEŞTIRICIDIR TÜRKİYE CUHMURYETINI BİR ARADA TÜTAN TEK PARTIDIR HDP OLMASA TURKİYE BÖLÜNÜR

    23
    63
    yanıtYanıtla
    Tüm 106 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title