Haberler

HDP'li Vekil, Amedspor ve Deniz Naki'ye Verilen Cezayı Meclis Gündemine Taşıdı

Güncelleme:

Altan Tan, Amedspor ve Deniz Naki'ye verilen cezaları, 'asker selamı, rabia işareti' gibi hareketleri örnek göstererek Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan hesap sordu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Amedspor ve Dersimli futbolcusu Deniz Naki'ye verilen cezaları, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi ile TBMM'ye taşıdı. Tan, soru önergesinde "Hangi yönetmeliğe göre çocukların ölmemesi ve barışın temenni edilmesine yönelik sözler böyle bir astronomik ceza doğurmuştur?" dedi.

AMED'E 1 MAÇ SEYİRCİSİZ, DENİZ NAKİ'YE İSE 12 MAÇ CEZA

HDP'li Tan soru önergesinde, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Amedspor'a 28 Ocak tarihinde oynanan Medipol Başakşehir maçında 'ideolojik propaganda' yapıldığı gerekçesiyle kendi sahasında bir maç seyircisiz oynama ve 20 bin TL para cezası verdiğini, yine Bursaspor maçında Amed Sportif Faaliyetler oyuncusu Deniz Naki'nin, ideolojik propaganda yapması ve sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle, 12 resmi maçtan men edilerek 19 bin 500 lira para cezasına çarptırıldığını belirtti.

ALTAN TAN GEREKÇELERİNİ SIRALAYARAK HESAP SORDU

HDP Milletvekili Altan Tan'ın Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından cevaplanmasını istediği sorular şöyle:

-Amed Spora oynadığı maçlardan sonra verilen bu cezaların detaylı gerekçesi nedir?

-Bir futbol takımının galibiyeti kutlamasına ve bölgede yaşanan olaylardan dolayı barışı istemesine yönelik PFDK'nın verdiği cezaları uygun görmekte misiniz? Bu cezalara yönelik Bakanlığınızın tavrı nedir?

-"İnsanlar ölmesin barıştan başka çaremiz yok" diyen Deniz Naki'ye Türkiye Futbol tarihinde eşine az rastlanır bir cezanın verilmesini nasıl değerlendirmektesiniz?

-Futbol müsabakalarında daha önce farklı futbolcularca 'asker selamı, rabia işareti' gibi ideolojik davranışlar yapıldığı dikkate alınırsa bu futbolculara yönelik ne tür cezalar verilmiştir?

-Hangi yönetmeliğe göre çocukların ölmemesi ve barışın temenni edilmesine yönelik sözler böyle bir astronomik ceza doğurmuştur?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Diyarbakır Deniz Naki Altan Tan Spor Haberler

500

Yorumlar (77)

kann:

nasıl bir ülkede yaşıyoruz barış dahi söze cezaaa

35
30
yanıtYanıtla
arof:

Şu herifleri lütfen haber yapmayın bu hainlerden mıdem bulanıyor

25
40
yanıtYanıtla
TARAFSIZ 23:

Evet Deniz NAKİ en büyük provokatör lisansı iptal edilmeli. Rabiya ve Asker selamını eleştiren bir PKK lı dır.

14
48
yanıtYanıtla
DİYARBAKIRLI ZAZA:

Faşist hdp pkkya karşı en iyi ceza Türkiye lisansını iptal etmek olacaktı bunun gibilerin Türkiyeden para kazanmaması lazım Tuncelide zaten yoğun bir ermeni nüfus vardır

15
42
yanıtYanıtla
MÜSLÜMAN KÜRT:

Bu kadar ceza az Futboldan yasaklanması lazımdı bu kişinin zaten hdpkk yandaşı bu kişi

25
30
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Bir tane hdpli beğeni hilesi yapıyor

17
37
yanıtYanıtla
ADINIZI YAZIN:

Ne barışı ülkede savaşmı var? devletin pkkya operasyon yapması ne zamandır savaş oldu? Pkkya cıkmış laf edemeyenlerin barış masalınla ilerlemesi tamamen komiktir. Irkcılık faşistlikte hdp Tüm dünyanın birincisidir. Bilerek barış diyip amaçları pkkya operasyonları engellemek kuş sürüsü gibi pkklı ölüyor

27
22
yanıtYanıtla
Ertugrul sahin:

Baris isteyen ilk once silahi teslim eder. Devlet silah birakmaz.

12
37
yanıtYanıtla
vatandasMobil-ANDROID:

Bu bolucu kim oluyor devletten hesap sormaya kalkıyor haddini bildirin nefret ediyorum bunlardan Rabbim kahretsin

5
43
yanıtYanıtla
cabar:

Inadına amed bu size kapak olsun

29
16
yanıtYanıtla
Tüm 77 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title