Haberler

Hasankeyf'te Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası ve Motosurf Şampiyonası Düzenlenecek

Güncelleme:

Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonası'nın final yarışları Batman'da Hasankeyf'te yapılacak. Sporcular farklı sınıflarda yarışacak ve flyboard ile akrobasi hareketleri gerçekleştirecek. Batman Valisi Ekrem Canalp, Hasankeyf'in su sporları merkezi olacağını belirtti.

Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonası'nın final yarışları 11-12 Kasım tarihlerinde Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yapılacak.

Türkiye Motosiklet Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Batman Valiliği'nin ev sahipliğinde düzenlenecek Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonası ilk kez Hasankeyf'te gerçekleştirilecek.

Sporcular, Hasankeyf Limanı'nda özel olarak oluşturulacak flyboard ile akrobasi hareketleri gerçekleştirerek kupayı kazanmaya çalışacak.

Yarışlar OPEN, pro stock-1, pro stock-2, kadınlar, gençler, flyboard ve drag sınıflarında yapılacak.

Vali Canalp: "Hasankeyf su sporları merkezi olacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Batman Valisi Ekrem Canalp, Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak ekstrem spor tutkunlarının dikkatini bir kez daha Hasankeyf'e çevireceklerini belirtti.

Su ve ekstrem spor dalları için Hasankeyf'in önemli bir yer haline geleceğini ifade eden Canalp, "Kültür, tarih ve doğa turizmi için Hasankeyf'i tercih eden ziyaretçilere, şimdi spor turizmi kapsamında ekstrem ve macera tutkunları da eklenecek. Tarihiyle yabancı turistleri kendine hayran bırakan Hasankeyf, oluşturulacak su spor altyapısı ile tercih edilen destinasyonlar arasına girecek." ifadelerini kullandı.

Vali Canalp, Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonası'nı Kocaeli ve İstanbul'dan sonra Hasankeyf'te yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin su sporları alanında öne çıkan illerinden Antalya, İzmir, İstanbul, Bursa, Muğla, Sakarya ve Tekirdağ'dan üst düzey 30 sporcu Batman'a gelecek. Jet yarışlarının yanı sıra dünya genelinde ekstrem sporlar alanında ilgiyle takip edilen flyboard ve jetsurf yarışları da Hasankeyf'te sporseverlerle buluşacak."

Kaynak: AA / Spor

Ekrem Canalp Hasankeyf Türkiye Batman Turizm Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title