Haberler

    Harun, Bursaspor'u Taşıyor

    Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor'u deplasmanda 1-0 yenerek çıkışını sürdüren Bursaspor'da maça damgasını vuran isim son dakikalarda yaptığı harika kurtarışla kaleci Harun Tekin oldu.

    SPORCOPE ANALİZ HABER - Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor'u deplasmanda 1-0 yenerek çıkışını sürdüren Bursaspor'da maça damgasını vuran isim son dakikalarda yaptığı harika kurtarışla kaleci Harun Tekin oldu.

    Hamza Hamzaoğlu'nun takımın başına geçmesinin ardından yükselişe geçen Bursaspor'da dikkat çeken bir diğer isim ise başarılı eldiven Harun oluyor. Geçtiğimiz yıl yeşil beyazlı formayla iyi bir sezon geçiren 26 yaşındaki kaleci bu sezon formasını Fenerbahçe'den transfer edilen Mert Günok'a kaptırmıştı. Bursaspor'un Hamza Hamzaoğlu'ndan önceki teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'ın oynatmadığı Harun'a ilk maçlarda yeni hocası tarafından da görev verilmedi. Ancak Mert Günok'un bekleneni bir türlü verememesi nedeniyle Harun formasına tekrardan kavuştu.

    Son iki maçta alınan 4 puanda büyük paya sahip

    Eskişehirspor maçıyla birlikte bu sezon ligde sadece 4. kez ilk 11'de forma giyen Harun Tekin, son iki maçta takımının aldığı 4 puanda çok önemli bir pay sahibi oldu. Son iki maçında toplam sadece 1 gol yiyen genç kaleci, Fenerbahçe maçında gösterdiği harika performansla mücadelenin 0-0 bitmesinde baş roldeydi.

    Son olarak Eskişehirspor maçında sahneye çıkan Harun, 90. dakikada yaptığı harika kurtarışla takımına 3 puan hediye etti. Eskişehirspor'un yetenekli oyuncusu Engin Bekdemir'in frikiğini adeta çataldan alan Bursaspor kalecisi, artan performansıyla taraftarlara güven vermeye devam etti.

    Avrupa Şampiyonası'na göz kırpıyor

    Harun Tekin, haziran ayında Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılacak A mili takım için de iyi bir alternatif oluşturuyor. Volkan Demirel'in çağırılmaması durumunda Medipol Başakşehir'den Volkan Babacan ve Trabzonsporlu Onur Kıvrak'la birlikte bu oyununu devam ettirmesi durumunda Harun Fransa'ya götürülecek 3. kaleci olabilir.

    2010 yılında bedelsiz olarak Güngören Belediyespor'dan transfer edilen Harun Tekin'in kulübüyle olan sözleşmesi 2018 yazına kadar devam ediyor.

    Kaynak: Sporcope.com / Spor

    Hamza Hamzaoğlu Eskişehirspor Bursaspor Spor Haberler Son Dakika

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title