Haberler

Gündüz aile hekimi akşam aikido eğitmeni

Güncelleme:

İş stresini atmak için arkadaş tavsiyesi üzerine modern Japon savaş sanatı aikidoya başlayan doktor Mehmet Faruk Lale, siyah kuşağa ulaştığı sporda gönüllü antrenörlük yapıyor.

İş stresini atmak için arkadaş tavsiyesi üzerine modern Japon savaş sanatı aikidoya başlayan doktor Mehmet Faruk Lale, siyah kuşağa ulaştığı sporda gönüllü antrenörlük yapıyor.

İstiklal Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli 28 yıllık doktor Lale (51) iş stresinden uzaklaşmak için bir arkadaşının tavsiyesiyle 11 yıl önce aikidoyla tanıştı.

İşten kalan zamanlarda antrenmanlar yapan Lale'nin aikido ilgisi ve başarısı zamanla arttı. Lale, severek yaptığı sporda 5 yıllık çalışmanın ardından siyah kuşağa yükseldi.

Edindiği tecrübeyi ve aikido sevgisini başkalarına da aktarmaya karar veren Lale, haftanın iki günü, mesai saatlerinin ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Spor Kulübü bünyesindeki Aikido Topluluğu'nda sporculara eğitim veriyor.

"Sakatlık olursa müdahale hazır"

Mehmet Faruk Lale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıldır gönüllü olarak aikido antrenörlüğü yaptığını söyledi.

Aikido sayesinde gücünün farkına vardığını kaydeden Lale, "Düştüğümde yeniden ayağa kalkmayı öğrendim. Daha sakin oldum. İnsanlara zarar vermenin çok kolay olduğunu öğrendiğim için eskisi kadar agresif değilim. Toplumda belli statüye sahip insanlar aikido gibi sporlarla uğraşmıyor. O yüzden benim bu sporla uğraştığımı öğrenince şaşırıyorlar. Bir doktorun aikidoyla uğraşması farklı geliyor." ifadelerini kullandı.

Lale, antrenman sırasında bazen sakatlıklar yaşandığını aktararak, "Müdahale edebildiğim kadar ilk yardımı yapıyorum. Doktor olduğumu öğrenen sporcular, aikidoyu daha keyifle yapıyor. Sakatlık olursa müdahale hazır diye düşünüyorlar." diye konuştu.

Aikidonun sakin ve dikkatli çalışmayı gerektiren bir spor dalı olduğunu ifade eden Lale, bir kere öğrenildiğinde ömür boyu yapılabilecek spor dallarından olduğunu anlattı. Lale, kendisinin 40 yaşında tanıştığı bu spora her yaşta başlanabildiğini belirterek, "Aikido karşınızdakiyle uyum içinde olmayı gerektiriyor. Antrenmanlarda bütün eklemleriniz farkında olmadan çalışıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Mehmet hoca disiplini seviyor"

Tıp fakültesi 6'ncı sınıf öğrencisi Cansu Cansever ise üniversiteye başladığından beri aikido dersleri aldığını belirterek, bu sporu yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mehmet Faruk Lale'nin disiplini sevdiğini dile getiren Cansever, "Hayatımıza bir şeyler katmayı amaçlıyor. Aikidoyu bırakmak istemiyorum. Mehmet Faruk hoca gibi hem doktorluğu hem de antrenörlüğü bir arada yapmayı hedefliyorum." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: AA / Spor

Japon Spor Haberler

Bakmadan Geçme

En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title