Haberler

Göksu Üçtaş Şanlı: Türk cimnastiği başarılarıyla devam edecek

Güncelleme:

Türk cimnastiğinin kadınlardaki öncülerinden Göksu Üçtaş Şanlı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılının ardından Türk cimnastiğindeki başarıların artarak devam edeceğini bildirdi.

Kadınlar cimnastikte Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil eden ilk sporcu Göksu Üçtaş Şanlı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılının ardından Türk cimnastiğindeki başarıların artarak devam edeceğini bildirdi.

Anadolu Ajansı'nın Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla hazırladığı "spor" temalı dosya haberler kapsamındaki bu haberde, Türk cimnastiğinin kadınlardaki öncülerinden Göksu Üçtaş Şanlı ile yapılan röportaja yer verildi.

2012 Londra Olimpiyatları'nda yer aldıktan sonra 2020'de Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda yer aletinde ikinci olarak Türkiye'ye büyük kadınlarda ilk Avrupa Şampiyonası madalyasını kazandıran Göksu Üçtaş Şanlı, sporculuk kariyerini bu sene sonlandırdıktan sonra antrenör olarak görev yapmaya başladı.

Göksu Üçtaş Şanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcular olarak Türkiye'yi, Türk bayrağını her zaman en iyi şekilde en yüksekte temsil etmek için çalıştıklarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kendilerinin de ufak bir izlerinin olması için çok çalıştıklarını kaydeden Göksu Üçtaş Şanlı, "Alnımız ak başımız dik bir şekilde giriyoruz bu yüzüncü yıla. Biz de bunların bir öncüsü olmaktan dolayı gerçekten çok mutluyuz." dedi.

Göksu Üçtaş Şanlı, cimnastikte yakaladığı başarıların bir ekip işi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Antrenörlerim, takım arkadaşlarım, federasyonumuz, hepimiz aslında bir ekip olarak çalıştığımızda başarılı olabileceğimizi gördük. Bu dönemde çok iyi olmak istedim. Arkamdan gelen sporculara örnek olmak, onlar için bir ışık, bir yol olmak istedim. Geride bıraktığımız bu yüzüncü yılımızın ardından ikinci yüzyılda da daha iyi başarılar elde edebiliriz diye umuyorum."

Sonlandırdığı 28 yıllık sporculuk kariyerinde güzel işler yaptığını düşündüğünü belirten milli sporcu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sporcu olarak evet görevim bitti ama antrenör olarak görevim başladı. Sporun her yerinde sporcu arkadaşlarıma, kardeşlerime edindiğim tecrübeleri en iyi şekilde aktarmak, doğrularıyla birlikte ve onların daha iyi olmalarını istiyorum. Artık yeni sporcular, yeni hedefler diyelim. İnşallah antrenör olarak da olimpiyata gideriz."

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Cumhuriyeti Türkiye Göksu Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title