Haberler

Gazi Koşusu Miramis'in

Ulu Önder Atatürk Adına Düzenlenen, Türk At Yarışçılığının Derbisi 83. Gazi Kupası Koşusu'nun Ödül Töreni Yapıldı.

Ulu Önder Atatürk adına düzenlenen, Türk at yarışçılığının derbisi 83. Gazi Kupası Koşusu'nun ödül töreni yapıldı.

Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilen, 3 yaşlı 22 safkan İngiliz tayının mücadele ettiği çim pistte 2 bin 400 mesafeli koşunun ardından birinci gelen ''Miramis''in sahibi Ahmet Kılıçcıoğlu'na kupasını, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen verdi.

İsen, atın antrenörü Savaş Mucur'a ve jokeyi Gökhan Kocakaya'ya da birer plaket sundu.

Gazi Koşusu'nu 1. tamamlayan ''Miramis'', birincilik ikramiyesinin yanısıra yetiştiricilik primi ve kaydiye ücretleriyle birlikte toplam 1 milyon 249 bin 950 lira kazandırdı.

Birincilik ikramiyesi 750 bin lira olan koşunun kazancı diğer ücretlerle birlikte 1.25 milyon lirayı buldu. Koşunun ikincisi 300 bin, üçüncüsü 150 bin ve dördüncüsü 75 bin lira ikramiye kazandırdı.

Dünyanın 1 numaralı jokeyi olarak lanse edilen Lanfranco ''Frankie'' Dettori, 83. Gazi Kupası Koşusu'nda ''Chi'' isimli safkanla 3. oldu.

Dettori, 2008 Enternasyonal Boğaziçi ve Topkapı yarışlarında at binmiş, ancak dereceye girememişti. Daha önce İngiltere Acsot Shergar Cup'ta ve geçen yıl Enternasyonal Boğaziçi Koşusu'nda ''sihirbaz'' lakaplı jokey Halis Karataş'a geçilen Dettori, bu yıl 83. Gazi Koşusu'nda üçüncülük elde etti.

Yarış kariyerinde 350'nin üzerinde grup yarışı kazanan Dettori, 28 Eylül 1996 yılında İngiltere'nin en önemli yarış günlerinden olan Ascot Derbisi'nde koşulan 7 yarışın 7'sini de birinci bitirerek kırılması güç bir rekora imza atmıştı.

Öte yandan yarışın son virajında ''Enzo'' isimle safkanla yarışan jokey Engin Çakıroğlu, atın üzerinden düşerken, jokeyin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title