Haberler

Galatasaray'da Mart Ayı Olağan Divan Toplantısı Yapıldı

Galatasaray'ın Mart Ayı Olağan Divan Toplantısı, bugün Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapıldı.

Galatasaray'ın Mart Ayı Olağan Divan Toplantısı, bugün Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapıldı.

Kulüp başkanı Ünal Aysal'ın yer almadığı toplantıya, Galatasaray İkinci Başkanı Özkan Olcay, Yönetim Kurulu Üyeleri Sedat Doğan, Mehmet Cibara, Mehmet Emin İpekdokuyan, Mehmet Karlı, Necati Demirkol, Ebru Köksal ve İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan katıldı.

Sarı-kırmızılıların Mart Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı, Atatürk ve silah arkadaşları, bu topraklar için yaşamlarını yitirmiş şehitler, kulübün kurucusu Ali Sami Yen ve arkadaşları, geçen bir aylık süre içinde hayatını kaybeden Divan Kurulu Üyeleri ve tüm Galatasaraylılar için saygı duruşu ile başladı. Toplantı Divan Başkanı İrfan Aktar tarafından geçen aya ait toplantı tutanaklarının takdimi, oya sunulması ve Divan Başkanlığı'na gelen evrakın okunması ile devam etti.

Daha sonra kulübün mali, idari ve sportif durumu ile ilgili bilgilendirme yapan Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Mete İkiz, dönem itibariyle kulüp ve bağlı ortaklarının konsolide net borç alacak farkının 555.1 milyon lira (260.1 milyon ABD Doları) olduğunu belirterek, "Satış gelirlerimiz 491.9 milyon liradır. Bunların yüzde 23'ü stat, yüzde 17'si mağazacılık ve yüzde 15'i de yayıncılık gelirlerinden oluşuyor" dedi.

"GALATASARAY FUTBOL GELİRLERİ BAKIMINDAN DA AVRUPA'DA İLK 20 KULÜP İÇİNDE"

İkiz, banka kredilerinin 316.5 milyon lira olduğunu ifade ederek, "Kredilerin yüzde 71'i kısa, yüzde 29'u ise uzun vadelidir. Kulübün temlik ve teminatlarının 867 milyon liradır. 2012 yılında 4.84 olan teminat kredi oranımız, 2.74'e geriledi. Galatasaray'ın futbol gelirleri bakımından da Avrupa'da ilk 20 kulüp içinde yer alıyor" diye konuştu.

Bu arada Divan Başkanı İrfan Aktar ile üyelerden Hatice Günay arasında, Günay'ın sosyal paylaşım platformundaki yazısı ile ilgili tartışma yaşandı. Tartışma karşılıklı konuşmaların ardından sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Tevfik Fikret Galatasaray Özkan Olcay Ünal Aysal Spor Haberler

title