Haberler

FIFA U 20 Dünya Kupası Türkiye 2013 Etkinlikleri

Kupa Turu" etkinliği gerçekleştirildi."

Türkiye'de önümüzdeki ay başlayacak olan FİFA U 20 Dünya Kupası Şampiyonası'nın oynanacağı iller arasında yer alan Trabzon'da

müsabakalara 34 gün kala

Kupa Turu" etkinliği gerçekleştirildi.

Törende U 20 Dünya Kupası da hazır bulunurken, törene katılan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, TFF Başkanvekili ve FİFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı birer konuşma yaparak şampiyonanın önemine vurgu yaptı.

İlk olarak söz alan

TFF Başkanvekili ve FİFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı, şampiyonanın Trabzon ayağının önemli olduğunu belirterek Trabzon'un futbol şehri olduğuna vurgu yaptı. Yardımcı "Bizim sizlerden tek beklentimiz Türkiye'nin futbol merkezi kalbi olan Trabzon'da o coşkuyu o ilgiyi özellikle Türkiye'nin maçlarında göstermeniz. Türkiye grup maçlarında birinci çıktığı takdirde ikinci tur maçlarını da Trabzon'da oynayacaktır" dedi.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ise şampiyonanın oynanacağı iller arasında Trabzon'un da yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu gençlerimiz önce U 20'de daha sonra Trabzon spor'umuzda ve milli takımımızın gurur kaynağı olacaklar. 20 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında Türkiye'mizde bu güne kadar en üs düzeyde yapılacak olan U 20 Dünya Şampiyonası derecelerini sizinle gerçekleştireceğiz. 20 yaşın altında gelecekten ülkelerinin milli takımlarını temsil edecek, hepimizin dört gözle oyunlarını seyretmek için beklediğimiz uluslararası düzeyde dünya futbolunun geleceğini sizlere tanıtacağız. U 20 Şampiyonası'nın önemli ayağı Trabzon ve Rize illerimizde gerçekleştirilecek. Türk Milli takımının Trabzon'da oynayacak olması bir anlamda spor deyince akla Trabzon'un geldiğinin en büyük göstergesidir. Bu aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu'nun bize duyduğu bir güvenin sonucudur. Bu organizasyon ile geleceğin futbolcularını hep birlikte Avni Aker'de seyretme şansı yakalayacağız" diye konuştu.

"Sadece Türkiye değil, El Salvador, Avustralya, Kolombiya, Yunanistan ve Paraguay'ı burada ağırlayarak dostluk ve kardeşlik içinde dünya şampiyonluğu için yarışacağız" diyen Kızılcık "Böylece geleceğin dostluğunu ve kardeşliğini koruyacağız. Şehir olarak ülkemizi ve marka şehir Trabzon'umuzu bu şampiyonada misafirperverliği, tarihi kültürel güzellikleriyle 190 ülkede canlı olarak yayınlanacak olan bu maçlar marifetiyle tanıtma imkanına kavuşacağız. Dünyanın dört bir köşesinden buralara futbol severler gelecek. U20' de statlarda asılacak olan panolarda Trabzon yazacak. Yerel kimliğimiz ile Trabzon'u dünyaya tanıtacağız. Başarılı bir ev sahipliği bize ülke olarak

2026 yılında Dünya Kupası'na Türkiye olarak ev sahipliği yapma imkanı verecektir. Gerçek bir futbol şehri olduğumuzu dünyaya göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, organizasyondan alınlarıının akıyla çıkacaklarını belirtirken, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı da bu tür organizasyonları Türkiye olarak yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Öte yandan Türkiye'de yapılacak olan FİFA 20 Yaşaltı Dünya Kupası maçları 21 Haziran-13 Temmuz arasında Türkiye'nin 7 şehrinde oynanacak. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Recep Kızılcık Kınalı Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title