Haberler

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na Doğru

Avustralya Milli Takımı teknik heyeti ve sporcular, Trabzon Amatör Lig takımlarından Hekimoğlu Doğansporlu oyuncularla bir araya geldi Trabzon Valisi Kızılcık ve Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Ian Biggs de oyuncuların kaynaşma etkinliğine katıldı

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na hazırlanan Avustralya Milli Takımı teknik heyeti ve bazı sporcular, Trabzon'un Amatör Lig takımlarından Hekimoğlu Doğansporlu oyuncular ve teknik heyeti ile bir araya geldi.

Yavuz Selim Sahası'nda gerçekleştirilen tanışma ve kaynaşma etkinliğine, Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Ian Biggs de katıldı.

Hekimoğlu Doğansporlu oyuncular, Avustralyalı oyuncuları çiçekle karşıladı. Misafir takım için de halk oyunları ekibi horon gösterisi sundu.

Vali Kızılcık, millli takım ile Avustralya, El Salvador, Kolombiya, Paraguay ve Yunanistan'ı Trabzon'da ağırlayacaklarını belirterek, "Ülkemizde organize edilen şampiyonadan geleceğin Messilerinin, Maradonalarının çıkacak olması bize ayrı bir heyecan veriyor" dedi.

Dünyanın dört bir köşesinden birçok insanın Trabzon'a geleceğini ifade eden Vali Kızılcık, "Bu turnuvanın burada düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Trabzon spor şehri, aynı zamanda futbol şehri. İnsanlar sabırsızlıkla Milli Takımımızı ve misafir  takımların oyuncularını bekliyor" diye konuştu.

Seyircilere de seslenen Kızılcık, "Ülkemizin 7 şehrinde yapılacak maçlara katılarak geleceğin Messilerini, Maradonalarını seyredelim" dedi.

Büyükelçi Biggs ise Trabzon'da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Futbol gerçekten harika bir oyun. Dünyanın her yerinde aynı kurallarla oynanıyor. Ben burada genç Avustralyalıları görmekten mutluluk duyuyorum. Bizim futbolculara dedim ki 'en istekli seyirciyi Trabzon'da bulacaksınız.' Çok güzel ve heyecan verici bir turnuva olacağına inanıyorum. Bu turnuvada en iyi oyuncular oynayacak. Bu turnuva, dünyanın dört bir yanındaki kültürleri bir arada buluşturarak kaynaştırması bakımından çok önemlidir. U20 Dünya Şampiyonası'nda yer alan tüm takımları izlemekten büyük keyif duyacağım. Bu şampiyonadan yeni yeteneklerin çıkacağına inanıyorum."

Etkinliğin son bölümünde Hekimoğlu Doğanspor takımının oyuncuları ile Avustralyalı oyuncular, birbirleriyle pas yaptı. Her iki takımın oyuncularının birbirlerine hediyeler verdiği etkinlik, hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi. - Trabzon

Kaynak: AA / Spor

Recep Kızılcık Avustralya Trabzon Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title