Haberler

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Değerlendirme Toplantısı

Trabzon Valisi Kızılcık."Türkiye ve Trabzon olarak FIFA 20 Yaş altı Dünya Kupası'na en iyi şekilde ev sahipliği yapıp, böylece FIFA'ya dünya futbol şampiyonasını organize edebilecek kapasitede, heyecanda olduğumuz mesajını vermeliyiz".

- Trabzon Valisi Kızılcık:

"Türkiye ve Trabzon olarak FIFA 20 Yaş altı Dünya Kupası'na en iyi şekilde ev sahipliği yapıp, böylece FIFA'ya dünya futbol şampiyonasını organize edebilecek kapasitede,

heyecanda olduğumuz mesajını vermeliyiz"

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz arasında yapılacak FIFA 20 Yaş altı Dünya Kupası'nın bazı müsabakalarının gerçekleştirileceği Trabzon'da değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı, Kızılcık'ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı, TFF U20 Koordinatörü Metin Kazancı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ile Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş'ın katılımıyla, TTSO Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Vali Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, şehrin tanıtımını açısından gerçekleştirilecek organizasyonların büyük fırsat olduğunu belirterek, bu konuda şehrin tüm dinamiklerinin bu hedefe kilitlenmesi gerektiğini vurguladı.

Şampiyonanın, FIFA'nın organize ettiği yetişkinler dünya şampiyonasından sonraki prestiji en yüksek organizasyon olduğunu ifade eden Kızılcık, "Dolayısıyla bu bir bakıma bizim yetişkinler dünya şampiyonası da alabilmemiz için bir hazırlık olacak. İyi bir organizasyon ve ev sahipliği ile FIFA'nın yöneticilerine bu konuda ne kadar kararlı olduğumuzu göstermeliyiz" diye konuştu.

Kızılcık, hazırlık anlamında TFF ile birlikte valilik, belediye ve Trabzonspor iş birliğinde teknik düzeyde çalışmaları yürüttüklerini anlatarak, şöyle devam etti:

"Stadımızın ufak bir eksiği vardı, onun da giderilmesine başlandı. Türk milli takımımız ile birlikte beş milli takımının da burada oynayacağını düşündüğümüzde, hazır olduğumuzu söyleyebiliriz.  En iyi şekilde ev sahipliğimizi göstereceğimize inanıyorum. Futbol kenti olan Trabzon'umuzda, futbol coşkusunu şehir olarak yaşamak istiyorsak hep birlikte elimizi taşın altına koymalıyız. Sevinci ve coşkuyu birlikte paylaşmalıyız. Turnuvanın, yüzün üzerinde ülkede canlı olarak yayınlanacağı gerçeğini de göz önünde bulundurarak, şehrimizin aynı zamanda tanıtımını da nasıl yapabileceğimizin arayışı içinde olmalıyız. Turizm şehri hedefimize ulaşmamız için çeşitli faaliyetler ve çalışmalar içindeyiz. Bu organizasyonu biraz da bu noktadan hareketle değerlendirmeliyiz."

Şampiyona kapsamında Trabzon'daki ilk maçın 22 Haziran'da Türkiye ile El Salvador arasında gerçekleşeceğini anımsatan Kızılcık, şunları kaydetti:

"TFF, Trabzon'umuzun spor şehri inancına dayanarak milli takımımızın maçlarının ev sahipliğini Trabzon'a verdi. Bize duyulan güvenin doğru olduğunu göstermek ve o coşkuyu yakalamak için gayret göstermemiz lazım. Tanıtım için önemli çalışmalar yürütülüyor. Gelecek takımların maçlarını izleyecek seyirci kapasitesini yakalamamız gerekiyor. Bu güne kadar müsabakaların yapılacağı 7 il arasında en az biletin satıldığı il konumundayız. Tabii ki bunun çeşitli nedenleri var. Türk insanı olarak, her şeyde olduğu gibi bilet almayı da son güne kadar bekleriz. Son günlere yaklaştığımız bugünlerde hatırlatmaları yapıp, coşkuyu ve kalabalığı yakalamalıyız. Türk milli takımımıza gerekli heyecanı ve desteği vermek için elimizden geleni yapmalıyız. Türkiye ve Trabzon olarak FIFA 20 Yaş altı Dünya Kupası'na en iyi şekilde ev sahipliği yapıp, böylece FIFA'ya dünya futbol şampiyonasını organize edebilecek kapasitede, heyecanda olduğumuz mesajını vermeliyiz."

Gümrükçüoğlu da Trabzon'un zirvesindeki spor dalının futbol olduğunu belirterek, "Trabzon, stadı öyle doldurmalıdır ki en iddialı maçlarda ayakta bile yer kalmamalı. UEFA görmelidir ki hakikaten bu şehir futbol sevdalısıdır. 'Bu sevdalıları haksızlığa uğratmamız lazım' demeli. Herkes bu müsabakalara gelirse, bunu görenler 'bu şehre haksızlık yapılamaz' diyecektir" ifadesini kullandı.

Beyazlı, U20'nin, FIFA'nın tertiplediği spor alında yapılan en büyük organizasyon olacağına dikkati çekerek, "Olimpiyatlar, dünya futbol ve Avrupa futbol şampiyonasından sonra dünyanın dördüncü büyük organizasyonudur. Bu konuyla ilgili Türkiye hazırlık süreci geçirdi. 7 ilde gerçekleştirilecek organizasyon neticesinde maçlar oynanacak. Organizasyona 24 ülke katılacak ve 52 civarında maç yapılacak. Bu organizasyon 190 televizyon kanalı aracılığı ile dünyaya yayılacak. Bu ilimiz için bir şans olacaktır" dedi.

Organizasyonun Trabzon için çok önemli bir referans olacağının altını çizen Beyazlı, burada verilecek sınavın olimpiyatlar ve diğer organizasyonlar içinde referans olacağını kaydetti.

Kazancı ise müsabakalarla ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Kura çekimi sonucunda milli takımımız, C grubundaki Kolombiya, Avustralya, El Salvador ile karşılayacaktır. Rize'de iki müsabaka gerçekleştirilecektir. 3 Temmuz'da şehrimizde eleme müsabakaları oynanacak. Yarı final müsabakası ise 10 Temmuz'da gerçekleştirilecektir. Türk milli takımımız 16 eleme turunu geçerse yarı final müsabakasını ilimizde oynayacaktır. Takımımız çok iyi, inşallah bu zevki bize tattıracak."

Vali Kızılcık, organizasyona destek amacıyla 2 bin 1, Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu 2 bin, TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, TTB Başkanı Köleoğlu ve Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Altuntaş ise biner adet bilet alacağını belirtti. - Trabzon

Kaynak: AA / Spor

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Recep Kızılcık Metin Kazancı Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title