Haberler

    Fenerbahçeli Taraftarlar Yanal'ı Gençlerbirliği Maçıyla Tanımıştı!

    Gençlerbirliği ile şampiyonluk mücadelesi verdiği 2002-2003 sezonunda Kadıköy'de Fenerbahçe engeline takılan Ersun Yanal, 11 yıl sonra oynanan bir başka Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçına ev sahibi olarak çıkıyor.

    Gençlerbirliği ile şampiyonluk mücadelesi verdiği 2002-2003 sezonunda Kadıköy'de Fenerbahçe engeline takılan Ersun Yanal, 11 yıl sonra oynanan bir başka Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçına ev sahibi olarak çıkıyor.

    Sezona Ariel Ortega ve Washington gibi sansasyonel transferlerle başlamasına karşın aradığını bulamayan ve önce Werner Lorant ardından da Oğuz Çetin ile yollarını ayıran Fenerbahçe'nin Tamer Güney yönetiminde çıktığı maç 3-3 sona ererken, Ersun Yanal ismi de Kadıköy semalarında ilk olarak 13 Nisan 2003'te yankılanmıştı.

    İlerleyen yıllarda büyük takımların formasını giyecek olan Uğur Boral, Deniz Barış, Serkan Balcı, Ahmed Hassan, Okan Koç ve Veysel Cihan gibi isimlerin etrafında kurduğu Gençlerbirliği ile sezonu 76 golle ligin en çok gol atan takımı olarak kapatan Ersun Yanal ve Gençlerbirliği sezonu da 66 puanla üçüncü sırada tamamlamıştı.

    Sezonun en keyifli 90 dakikalarından birine sahne olan maçta Fenerbahçe'nin 36. dakikada Semih Şentürk ile öne geçerken, Bülent Karaman ve Veysel Cihan'ın golleriyle öne geçen Gençlerbirliği üstünlüğünü koruyamamış, Fenerbahçe bir kez daha sahneye çıkan "Genç Semih" ve Ali Güneş'le öne geçmişti.

    Son sözü 90. dakikada daha sonraları Fenerbahçe'ye imza atarak uzun yıllar sarı lacivertli takımın formasını giyen Deniz Barış'ın söylediği maç sonrası sarı lacivertli tribünler Başkan Aziz Yıldırım'dan ancak 10 yıl sonra kabul edilen bir dilekle Ersun Yanal'ı istemişti.

    Fenerbahçe tribünlerinin kendisine gösterdiği sevgi gösterilerini gülümseyerek izleyen Ersun Yanal'ın tribünlere doğru yürüyerek taraftarları selamladığı maçta, yere düşen sarı lacivert kaşkolu yerden kaldırıp alması da dikkatlerden kaçmamıştı.

    O maçın yaklaşık 11 yıl sonrasında Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçına bu kez kendisine sevgi gösterisinde bulunan tribünlerin teknik direktörü olarak çıkacak olan Ersun Yanal'ın, o gün bir Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçıyla sekteye uğrayan şampiyonluk hayallerinin bu akşam gerçeğe bir adım daha yaklaşıp yaklaşmayacağıysa merak konusu...

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Ersun Yanal Fenerbahçe Kadıköy Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title