Haberler

Fenerbahçeli stoper Djiku, olaylı derbi hakkında konuştu: Bizimle kavga etmek için sahaya girdi

Güncelleme:

Fenerbahçe'nin stoperi Alexander Djiku, Trabzonspor karşılaşmasının ardından yaşanan olaylarla ilgili konuştu. Djiku, "Maç sonu biz galibiyeti kutlarken tek başına bir taraftar açık ve net olarak bizimle kavga etmek için sahaya girdi, zaten birkaç saniye sonra da iş çığırından çıktı." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin Ganalı stoperi Alexander Djiku, Trabzon spor karşılaşmasının ardından yaşanan olaylarla ilgili Fransız basınına konuştu. Djiku, "Her oyuncu her statta kutlama yapar, bu böyledir. Ancak, bir taraftar kendini kaybetti ve bu başka taraftarların da gelmesine sebep oldu." sözleriyle taraftarın sahaya girerek kavga etmek istemesinin olayları tetiklediğini ifade etti.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Trabzon spor - Fenerbahçe karşılaşmanın ardından yaşanan olaylar gündemdeki sıcaklığını koruyor. Her iki taraftan da karşılıklı açıklamalar gelirken, sarı-lacivertlilerin Ganalı stoperi Alexander Djiku da olaylı karşılaşmayla ilgili ilk kez konuştu.

"BİZİMLE KAVGA ETMEK İÇİN SAHAYA GİRDİ"

Trabzon spor ile oynadıkları maçta yaşananları Fransız basınına anlatan Djiku, "Maç başı aslında herhangi bir maç başı gibiydi. Tribünler birkaç su şişesi attı ama hakem maçı oynattı. İkinci yarı daha sert geçti. Meşale ve bazı cisimler atıldı sahaya. Hakem tribünleri sakinleştirmeye çalıştı. Anons yaptılar statta tribünlerin sakinleşmesi için ama maalesef bu gerçekleşmedi. Sonrasında da maç sonu yaşanan olaylar oldu. Bana, 2011'den bu yana Trabzon spor - Fenerbahçe maçlarının gergin geçtiğini anlatmışlardı ama hiçbir zaman bu kadar ağır olaylar yaşanmamıştı.

Bu tip şeyler sadece Türkiye'de olmuyor, çok fazla örneği var. Taraftarlar, futbolun sadece bir oyun olduğunu anlamalı. Ancak taraftarlar arasında böyle bir rekabet olduğunu biliyorduk. Birçok ligde maç başında bazı ufak olaylar olabilir ama maç sonuna kadar sürmesi biraz daha tehditkardı. Maç sonu biz galibiyeti kutlarken tek başına bir taraftar açık ve net olarak bizimle kavga etmek için sahaya girdi, zaten birkaç saniye sonra da iş çığırından çıktı. Biz de işin daha ciddi bir boyut aldığını gördük ve soyunma odasına doğru gittik" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçeli stoper Djiku, olaylı derbi hakkında konuştu: Bizimle kavga etmek için sahaya girdi

"HAKEM MAÇI YARIDA BIRAKMAK İSTEMEDİ"

Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'in maçı yarıda bırakmak istemediğini belirten Djiku, "Kalecimize atılan yabancı madde sonrasında oyun 1-2 dakika durdu. Bence maç o esnada bitebilirdi ama hakem maçın bitmesine 10 dakika kala maçı yarıda bırakmak istemedi. Maç takvimimiz oldukça yoğun belki kısa sürede bu maç için yeni çözüm bulunamayacaktı. Ligde de Galatasaray ile şampiyonluk yarışındayız. Bütün bu faktörler yüzünden belki de maçı tamamlamamızı istedi ama maç sonu yaşananlar maalesef çok üzücü oldu. Trabzon spor iç sahada bizi mağlup maç bu sezon ligde aldığımız tek mağlubiyet. Maç sonu bizim stadımızda kutlama yaptılar ve herhangi bir sorun yaşanmadı. Her oyuncu her statta kutlama yapar, bu böyledir. Ancak, bir taraftar kendini kaybetti ve bu başka taraftarların da gelmesine sebep oldu ve sonra maalesef görüntülerdeki olaylar yaşandı" açıklamasını yaptı.

Fenerbahçeli stoper Djiku, olaylı derbi hakkında konuştu: Bizimle kavga etmek için sahaya girdi

"TARAFTARLAR FUTBOLUN SADECE BİR SPOR OLDUĞUNU KAVRAMALI"

Bu tarz olayların sadece Türkiye'de yaşanmadığına dikkat çeken Ganalı stoper, "Marsilya-Lyon maçı var, Dimitri Payet'in yaşadıklarını biliyoruz. Nice-Nantes maçı var önümüzde örnek olarak, bir taraftar hayatını kaybetmişti. Sporun içinde çok fazla olay yaşanıyor, taraftarlar futbolun sadece bir spor olduğunu kavramalı. Sonunda bir kazanan ve kaybeden var, bu şekilde davranmamak gerekiyor. Bu tip olayların yaşanmaması için tribünleri daha fazla uyarmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Fenerbahçeli stoper Djiku, olaylı derbi hakkında konuştu: Bizimle kavga etmek için sahaya girdi

"8 FİNAL MAÇIMIZ VAR"

Trendyol Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı hakkında da konuşan Djiku, "Biz 8 final diyoruz. 8 maçı kazandığımız takdirde şampiyon olacağımızı biliyoruz. Süper Kupa maçımız var Galatasaray'a karşı, Konferans Ligi'nde Olympiakos maçlarımız var. Ligde uzun süre şampiyon olmadık. Hepsi ciddi birer hedef bizim için. Futbola odaklanıp, taraftarımız için elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Alexander Djiku Trabzonspor Fenerbahçe Kavga 3.Sayfa Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (2)

Hasan YILDIZ:

Trabzon tribünlerine hayvanat bahçesindeki tellerden çekilmeli

10
2
yanıtYanıtla
Tolga Tplg:

Aferim size güvenliğin tuttuğu bir kişiyi 10 kişi dövdünüz.

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title