Haberler

Federasyon Başkanları 2013 Yılını Değerlendirdi

Görme Engelliler Federasyonu Çetin: ''Hedeflerimizin üzerine çıkarak, uluslararası alanlarda toplam 57 madalya aldık'' İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arslan: ''Deaflympics Oyunları'nda 33 madalya alarak toplam madalya sıralamasında 4. olduk'' Dağçılık Federasyonu Başkanı Karaca: ''Yeterli.

ESRA DUMAN - Görme Engelliler Federasyonu Abdullah Çetin, 2013 yılı gerçekleştirilmesi planlanan hedeflerin üzerine çıkıldığını belirterek, uluslararası müsabakalarda toplam 57 madalyanın kazanıldığını söyledi.

Konya'da düzenlenen Goalball Avrupa Ligi'nde kızlarda ikincilik, erkeklerde ise üçüncülük elde edildiğini hatırlatan Çetin, Görme Engelli B1 Futbol Milli Takımı'nın Avrupa üçüncüsü olduğunu ifade etti.

Çetin, "Hedeflerimize ulaştık ve hedeflerimizin üzerine çıktık, uluslararası alanlarda toplam 57 madalya aldık. Dünya Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nde ilk defa 2 sporcumuz bronz madalyayı paylaştı. Halter Dünya Şampiyonası'nda madalyaların büyük bölümünü biz topladık. Görme Engelliler Judo Avrupa Şampiyonası'nda ferdi ve takım olarak üçüncülüklerimiz var. Yüzmede katıldığımız uluslararası turnuvada tarihimizde ilk defa madalya kazandık" diye konuştu.

Çetin, turnuvaların yanı sıra yılın ilk 6 ay verilerine göre, lisanslı sporcu sayısında yüzde 11 civarında artış gözlendiğini kaydetti. Geçmiş dönemlerde elde edilen başarıların artırarak devam edeceklerini söyleyen Çetin, "Her fırsatta söylediğimiz gibi sportif alanlardaki başarının yanı sıra görme engelli kardeşlerimizi spora teşvik ederek, sosyal hayata uyum sağlamalarını kendimize asıl amaç edindik. Onların spor aracılıyla özgüvenlerini artırıp kendilerine yeterli bir birey haline gelmelerinde yardımcı olmak istiyoruz" dedi.

İşitme Engelliler

İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan, Dünya Kayak Kros Şampiyonası'nda takım olarak bronz madalya kazanıldığını söyledi.

Arslan, Ankara'da düzenlenen 1.Uluslararası Güreş Turnuvası'nda toplam 15 madalya elde edildiğini belirterek, "İran'da düzenlenen Karim Raesine Güreş Turnuvası'nda 6 altın, 2 gümüş ve 13 bronz madalya kazanarak, Dünya ikincisi olduk. Olimpiyat oyunlarına eşdeğer olan Deaflympics Oyunları'nda 33 madalya alarak toplam madalya sıralamasında 4. olduk. Altın madalya sıralamasında ise 7. olduk. " dedi.

Voleybol ve hentbol milli takımların Deaflympics Oyunları'nda 4. olarak önemli bir başarı elde ettiğini söyleyen Arslan, hedeflerinin futbol, tenis, atletizm, yüzme, güreş, badminton, hentbol, basketbol, kayak, bowling, plaj voleybolu branşlarının Avrupa ve dünya şampiyonlarında derece kazanmak olduğunu vurguladı.

Arslan, 2014 yılında Türkiye'nin Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası, Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası ve Dünya Hentbol Şampiyonası'na evsahipliği yapacağını sözlerine ekledi.

Dağcılık

Dağçılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, bütçe yetersizliği nedeniyle birçok müsabakaya katılamadıklarını belirterek,  eğitim ağırlıklı tırmanışların aksatılmadan gerçekleştirildiğini söyledi.

Ülke genelinde dağcılığı yaygınlaştıma politikasına devam edildiğini ifade eden Karaca, "Ancak ekomomik desteğe ihtiyacımız var. Malzeme alımları, kulüplerimize yardım ve destek olma anlamında yeterli ödemeyi bulmadık. Sponsor bulmakta zorluk çekiyoruz" diye konuştu.

Karate

Sportif ve sosyal alanda başarılı bir yıl geçirdiklerini söyleyen Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Dünya Gençler Karate Şampiyonası'nı 14 madalyayla tamamladıklarını ifade etti.

Delihasan, Düzce'de dün başlayan Türkiye Veteranlar Karate Şampiyonası ve Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası'nda mücadele eden sporculara başarılar diledi.

Delihasan, sportif başarılarda hedef büyüttüklerini ve her yıl daha da iddialı olmaya çalıştıklarını belirterek, "Hedefimiz, 2016 Rio Olimpiyatları'na hazırlanılmış bir şekilde katılmak ve dünya şampiyonu olmak" değerlendirmesinde bulundu.

Geleneksel Spor Dalları

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Alpaslan Ceylan, Batman'ın Hasankeyf ilçesinde Türkiye Cirit Şampiyonası'nı düzenlediklerini belirterek, organizasyonun tarihi mekanlarda yapılmasının bölgeye katkı sunacağını ifade etti.

Ceylan, "Geçmişi olmayanın geleceği olamaz anlayışıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu anlamda sadece sportif faaliyetler değil, kültürel faaliyetler de düzenlemiş oluyoruz. 2014'te ciritle ilgili çalışmalarımız devam edecek. Bunların yanı sıra Orta Asya ülkeleriyle ilişkilerimizi dahada ileriye götürmeyi hedefliyoruz. İran Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile yapacağımız protokollle de hedefimize ulaşmayı perçinleyeceğiz. Bu protokolle İran'da cirit takımı kuracağız, sporcu ve antrenör değişiklikleri gerçekleştirebileceğiz" açıklamalarında bulundu.

Yeni yılda İzmit'te Uluslararası Kuşak Güreşi Turnuvası, Ardahan'da ise Uluslararası Altın At Festivali'nin düzenleneceğini söyleyen Ceylan, geniş katılımın beklendiği organizasyonlara, Kafkas ülkelerinin de davet edildiğini kaydetti.

Halk Oyunları

Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2 yıl aradan sonra gerçekleştirdiği yarışmaların verimli geçtiğini söyledi.

Gelecek yıl hedeflerinden bahseden Ozanoğlu, "Halk oyunlarının Milli Eğitim Bakanlığı müfredat programında seçmeli ders olarak verilmesini bekliyoruz. İnsanlarımız bu kültürü, yaşatmaları için çocuklarını bu spora yönlendirmelerini sağlamalıyız" dedi.

Ozanoğlu, tüm kentlerin oyun analizlerini, repertuarlarını, müziklerini ve yöresel kıyafetlerini bir katalogta toplanması hazırlıklarının yapıldığını belirterek, bu katalogun devlet arşivlerinde yer almasını hedeflediklerini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Alaattin Karaca Abdullah Çetin Osman Arslan Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title