Haberler

Euro 2008 Öncesi Rakiplerimizden Gözdağı

Türk Milli Takımı'nın 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finallerindeki Rakiplerinden İsviçre ve Çek Cumhuriyeti, Yaptıkları Hazırlık Maçlarını Kazanarak Turnuva Öncesi Moral Depoladılar.

Türk Milli Takımı'nın 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerindeki rakiplerinden İsviçre ve Çek Cumhuriyeti, yaptıkları hazırlık maçlarını kazanarak turnuva öncesi moral depoladılar.

A Milli Takım'ın Euro 2008 A Grubu'nda çeyrek final mücadelesi vereceği rakiplerden Çek Cumhuriyeti ve ev sahibi takımlardan İsviçre, şampiyona öncesi yaptıkları son hazırlık maçlarını kazanarak rakiplerine gözdağı verdiler. Şampiyonaya iddialı bir şekilde hazırlanan Çek Cumhuriyeti, Prag'da karşılaştığı güçlü rakibi İskoçya'yı Libor Sionko (2) ve savunma oyuncusu Michael Kadlec'in golleriyle 3-1 yenmeyi başardı. Sionko, sakat Tomas Rosicky'nin yokluğunda orta sahada etkili bir oyun ortaya koyarken, 61 ve 84. dakikalarda İskoçya ağlarını sarsarak takımının en etkili isimlerinden biri oldu. İskoçya'da David Clarkson'un attığı gol galibiyet için yeterli olmazken, oyuna sonradan dahil olan Kadlec 89. dakikada attığı golle karşılaşmanın skorunu belirledi. Karşılaşma sonrası bir açıklama yapan Çek Cumhuriyeti'nin tecrübeli teknik direktörü Karel Bruckner, takımının performansından memnun olduğunu ifade ederek, "Zor olacağını biliyorduk ve beklediğimiz gibi oldu. Kazanmayı arzuladık. Litvanya karşısında oynadığımız maça göre takımımızı karşılaştırma fırsatımız oldu. Defansımız bu maçta daha iyiydi" dedi.

Çek Cumhuriyeti, Euro 2008'in açılış maçında 7 Haziran'da ev sahibi İsviçre'yle karşılaşacak. Türkiye'nin rakiplerinden İsviçre ise, St. Gallen'de oynadığı hazırlık maçında zayıf rakibi Liechtenstein'ı 3-0 mağlup ederken, Almanya Ligi Bundesliga'da Borussia Dortmund forması giyen takımın en etkili isimlerinden Alexander Frei maçın ilk yarısında attığı 2 golle dikkat çekti. İsviçre'nin Liechtenstein karşısındaki son golü ise Johan Vonlanthen'den geldi. Alexander Frei, 23 ve 31. dakikalarda attığı gollerle İsviçre Milli Forması altında çıktığı 59. maçta 35 gole ulaştı ve İsviçre'nin en golcü futbolcusu olma unvanını ele geçirdi. İsviçre'nin bu güne kadarki en golcü ismi 34 golü bulunan ve bir dönem Galatasaray forması da giyen Kubilay Türkyılmaz'dı.

İsviçre Milli Takımı Teknik Direktörü Kobi Kuhn karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, golcü oyuncusu Frei'den övgüyle bahsederken, onun büyük bir savaşçı olduğunu söyledi. Takımının mücadelesinin kendisini memnun ettiğini vurgulayan Kuhn, Çek Cumhuriyeti ile yapacakları karşılaşma öncesi gelişme kaydettiklerini ifade etti.

Euro 2008 öncesi yapılan diğer hazırlık karşılaşmalarında ise ev sahibi ekiplerden Avusturya Malta'yla, son dünya şampiyonu İtalya ise Belçika'yla karşılaştı. Malta karşılaşmasına kadar oynadığı hazırlık maçlarında galibiyet yüzü göremeyen Avusturya, Graz'da yaptığı karşılaşmada FIFA dünya klasmanının 135. sırasında bulunan Malta'yı Roland Linz (2), Rene Aufhauser, Ivica Vastic ve Martin Harnik'in golleriyle 5-1 mağlup etti. Almanya, Polonya ve Hırvatistan'la birlikte B Grubu'nda mücadele edecek olan Avusturya, turnuvadaki ilk maçını 8 Haziran'da Hırvatistan'la oynayacak.

Son dünya şampiyonu İtalya ise, Floransa'da karşılaştığı Belçika'yı 3-1'lik skorla devirerek Euro 2008'e hazır olduğunun sinyallerini verdi. Andrea Pirlo'nun güzel pasıyla karşılaşmanın 9. dakikasında golle buluşan Udinese'li oyuncu Antonio Di Natale, ilk yarının bitimine 4 dakika kala bu kez kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Karşılaşmanın 48. dakikasında bu kez Alessandro Del Piero'nun asistini Mauro Camoranesi gole çevirdi ve farkı 3'e çıkardı. Belçika adına karşılaşmanın son anlarında Wesley Sonck'un kaydettiği gol, sadece maçın skorunu belirlemeye yetti. İtalya Milli Takımı, Euro 2008 öncesi son hazırlık maçını uğur getirdiğine inandıkları Floransa'da oynadı. Zira, İtalya 2006 Dünya Kupası finallerinden önce de son hazırlık maçını Floransa'da Almanya'yla oynamış ve rakibini 4-1 mağlup ettikten sonra dünya şampiyonluğuna uzanmıştı.

İtalya Milli Takımı, Euro 2008'deki ilk maçını 9 Haziran'da Hollanda ile yapacak. İtalya, Hollanda'nın yanı sıra Euro 2008'in 'Ölüm Grubu' olarak nitelendirilen C Grubu'nda Fransa ve Romanya ile mücadele edecek.

(ERS-ERS-CC-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title