Haberler

Ertuğrul Özkök: Muhammed Ali İlk Gezi Çocuğuydu

Güncelleme:

Ertuğrul Özkök'ün "Ben neden onu çok sevdim biliyor musunuz? Muhammed Ali benim gözümde ilk Gezi çocuğuydu." sözleri sosyal medyada bazı kullanıcıların tepkisini çekti.

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, dün yaşamını yitiren boksun efsanesi Muhammed Ali'nin ABD - Vietnam savaşına katılmayı reddettiğini hatırlatarak, "O benim gözümde ilk Gezi çocuğuydu" dedi.

"EĞİLİP BÜKÜLMEDİ"

1967 yılında askere çağrılan Muhammed Ali'nin kazandığı milyonlarca doları, boksta dünyanın en iyisi olmasını sağlayan ünvanların alınmasını bir kenara bırakarak eğilip bükülmediğine dikkat çeken Özkök, Muhammed Ali'nin o dönem söylediği "Benim Vietkonglu bir insanla hiçbir meselem yok..." sözünün kendini mahvettiğini belirtti.

Ertuğrul Özkök'ün bugün (5 Haziran 2016) yayımlanan "Genç kardeşim, Ali'yi bir de benden dinle" başlıklı yazısının bir kısmı şu şekilde:

"3.5 YIL KAYBETTİ"

Daha 25 yaşında. Boks hayatının zirvesindeyken. Her şeyini kaybetme pahasına söylediği şu sözdü beni mahveden: "Benim Vietkonglu bir insanla hiçbir meselem yok". Bu cümle ağzından çıkmıştı ve Vietnam'a asker olarak gidip savaşmayı reddetmişti. Bütün unvanları elinden alınmıştı. Tam 3,5 yıl ringlerden uzak kalmıştı.

"MUHAMMED ALİ İLK GEZİ ÇOCUĞUYDU"

Ben Muhammed Ali'yi niye çok sevdim biliyor musunuz.. O benim gözümde ilk Gezi çocuğuydu... Bundan 3 yıl önce, bir 30 Mayıs gecesi, İstanbul sarsılırken, aklıma gelen ilk çocuktu o..."

TEPKİ ÇEKTİ

Özkök'ün bu köşe yazısı, twitter'da bazı kullanıcıların tepkisine sebep oldu. Yapılan yorumların bazıları şu şekilde:




İlgili Haberler
500

Yorumlar (17)

sokrat:

bunu yıllarca gazeteci diye okuyanlar bundanda şapşal bir şeyler demek istemiş ama hani derlerya ne alaka

34
1
yanıtYanıtla
İbrahim:

Git başka malzeme ara kendine.

31
2
yanıtYanıtla
Hahaha:

Vay şarapçı , içmeden konuşamaz, gene fazla kaçırmış.

29
1
yanıtYanıtla
meraci83:

Yine bir Öztöt geri zekalılığı bir haber. Çünkü muhammed Ali ırkı için gelişmeyi en öncelikli görmüştü. Irkdaşları için yapılacak Hava alanı, Köprü, nükleer santral, deniz altı geçiş tünelleri gibi teknolojik gelişmelere gezi ruhu gibi bir darbe kalkışmasına sahip çıkar mıydı bre dangalak özkök?

27
1
yanıtYanıtla
ALKOL İNSANIN BEYNİNİ YER BİTİRİR.....:

SORA DA. . . . Rothschild LERE. . . . soros LARA HİZMET ETMEYİ. . . . . HALKCILIK , SANIRSIN. . . . . . TERÖRE HİZMET ETMEYİ. . . . . . . BARIŞ ELÇİLİĞİ SANIRSIN. . . . . DARBECİLİĞİ , FAŞİZMİ . . . DEMOKRASİ SANIRSIN. . . . . . . ASKERİ REJİM OLAN , KOMİNİZMİ. . . SİVİL HAREKET SANIRSIN. . . . . . VELHASIL. . . SANA NEYİ YEDİRİRLERSE. . . . ONU DOĞRU SANIRSIN. . . DÜŞÜNEMEZ OLURSUN. .

26
1
yanıtYanıtla
tunc-er:

sen kimsin Muhammed Ali KIM?kominist dangalak Muhammed Ali Allah''in bir mucizesi senin gidecegin yerle onun gittigi yer bir birini tutmaz, ortalik karistiran evrimselci

22
1
yanıtYanıtla
İbr:

Ertuğrul ismine bir bak Ey Utanmaz Gezici

14
1
yanıtYanıtla
chp,li:

ilk gezi cocugu atamizdir la.

6
7
yanıtYanıtla
hasan:

Ateistler bunu da açıklasın hadi.

11
1
yanıtYanıtla
hasan:

gezi, büyük şirketlerin borsaya müdahale amacıyla düzenledikleri bir terör eylemiydi. Aptal solcular her zaman kapitalistlere hizmet eder. Ama farkında değiller.

11
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title