Haberler

Erdoğan Arıca İmzayı Attı

TEKNİK DİREKTÖR ARICA 1.

TEKNİK DİREKTÖR ARICA 1.5 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADI

çalkantılı bir sezon geçirmesine rağmen Play Off iddiasını koruyan Karşıyaka'da bitime yedi hafta kala dümene geçen Erdoğan Arıca bugün 1.5 yıllık sözleşme imzalarken, hedeflerinin Süper Lig olduğunu söyledi.

Yeşil kırmızılı kulübe iki ay önce kendisinin gelmek istediğini, ancak olumsuz yanıt aldığını belirten Arıca, bu kez yöneticilerden davet alarak takımın başına geçtiğini açıkladı.

SüPER LİG İçİN MüCADELE EDECEĞİZ

"Karşıyaka ilk altıya kalacak, sonra da Süper Lig biletini almak için mücadele edeceğiz" diyen Arıca, kariyerinde ikinci kez Süper Lig dışında bir takım çalıştırdığını dile getirdi. Arıca, "1998-99 sezonunda 2. Lig'deyken Göztepe'nin başına geçmiştim. Karşıyaka benim Süper Lig dışındaki ikinci takımım. Bu tercihimdeki en önemli nedeni de, yeşil kırmızılı camianın büyüklüğü ve Süper Lig'i hak etmesi" diye konuştu.

Kalan yedi haftada Karabük, Bucaspor, Mersin İdmanyurdu (D), çaykur Rize, Kocaeli (D), Hacettepe ve Boluspor'la (D) karşılaşacaklarını hatırlatan Arıca, "çalışmadığım dönemde Bank Asya 1. Ligi'ni iyi takip ettim. Fikstürle ilgili genel yorum yapmak yanlış olur. İddiamız, geliş sebebimiz bu takımın ilk altı içinde yer almasını sağlamak. Ancak kısa vadeli düşünerek Karşıyaka'ya geldiğim sanılmasın. İmzayı 1,5 yıllık attım. Önümüzdeki sezon inşallah Süper Lig'de, olmazsa 1. Lig'de yine birlikte olacağız" dedi. Taraftarların son dönemde yönetimle yaşadığı gerilimi de değerlendiren Arıca şöyle konuştu:

"Bu takımın en büyük gücü taraftarıdır. Tüm ligleri göz önüne alarak söylüyorum; Karşıyaka seyircisi takımını birinci derecede etkileyen üç-beş taraftar grubundan biridir. Onlara tek mesajım, kalan yedi haftada tribünleri doldurup, sonuna kadar destek vermeleri. Süper Lig'i çok istediklerinin bilincindeyim. Eğer kenetlenirsek, bu hedefe ulaşırız. Direkt çıkmak için handikabımız çok, ancak Play Off yolumuz açık."

ÖZCAN KIZILTAN ESKİ YARDIMCISI

Karşıyaka'nın başındaki ilk sınavını pazartesi günü Karabük karşısında verecek Erdoğan Arıca, ikinci sıradaki Bucaspor'un teknik patronu Özcan Kızıltan'ın eski yardımcısı olduğunu söyledi. Kızıltan'ın performansıyla ilgili, "Boynuz kulağı geçti" esprisini yapan Arıca, "Gençlerbirliği ve ç.Rize'de yardımcımdı. Fenerbahçe'de de birlikte top koşturduk. Sonraki hafta ilk kez rakip olacağız. Başarısını alkışlıyorum" dedi. Arıca'nın yardımcılığını Nejat Topal'ın, kaleci antrenörlüğünü ise Salih Sayar'ın yapacağı, ayrıca akademisyen bir antrenörün de ekibe katılacağı açıklandı.

ULAŞ SAĞ - OĞUZHAN BOYSAN - İZMİR / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title