Haberler

Alt kısmı olay olmuştu! Eda Erdem'in heykeliyle ilgili gerçek bambaşka çıktı

Güncelleme:

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı ve Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar'ın heykeli, dün Ülker Stadyumu önünde yapılan törenle açıldı. Fakat heykel, sosyal medyada erkek heykeline benzetilerek tartışma yarattı. Ancak, heykelin yanlış ışıklandırmadan dolayı farklı göründüğü anlaşıldı. Heykelin mimarı heykeltıraş Pınar Öktem Doğan, ışıklandırmanın kendisi dışında bir karar olduğunu ve heykelin gerçek görüntüsünün farklı olduğunu söyledi.

Fenerbahçe ve A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar'ın Ülker Stadyumu önündeki heykelinin açılış töreni 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel yapıldı. Açılışa damga vuran olay ise heykelin alt tarafının erkek heykele benzetilmesi oldu. Konuyla ilgili gerçek çok geçmeden ortaya çıktı.

EDA ERDEM'İN HEYKELİ 8 MART'TA AÇILDI

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde yapılan açılış törenine Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yönetim Kurulu Üyesi Simla Türker Bayazıt, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Eda Erdem Dündar, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı oyuncuları ve teknik ekibi katıldı.

ERKEK HEYKELİNE BENZETİLDİ

Öte yandan Eda Erdem'in Türkiye Milli Takımı forması giyerken çekilen fotoğrafından esinlenilerek yapılan heykel sosyal medyada gündem oldu. Erdem'in heykeli sosyal medya kullanıcıları tarafından erkek heykeline benzetildi.

"GERÇEK BAMBAŞKA ÇIKTI"

Sosyal medyadaki yorumların ardından heykelin mimarı heykeltıraş Pınar Öktem Doğan, Patronlar Dünyası'na konuştu. Doğan, "Tamamen benim bilgim dışımda gelişen ve organizasyon ekibinin koyduğu aydınlatma ışıkları yüzünden heykel kendisi olmaktan çıkmış. Heykel için çok özenerek çalıştık. Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Simla Türker Bayazıt ve Eda Erdem yapım aşamasında gördüler. Eda Erdem çok beğendi, ağladı hatta. Maalesef benim bilgim dışında bir ışıklandırma yapılmış ve heykelin anatomisi yansıma yüzünden bambaşka olmuş. Kalktım tekrar alana gittim, kontrol ettim. Fotoğraflarla heykelin alakası yok. Bu heykel form ve ışığın birlikteliğini yansıtıyor. Ama yanlış ışık konduğundan kendisi olmaktan çıkmış." ifadelerini kullandı.

Eda Erdem'in heykeli sosyal medyada gündem oldu! Işıklandırma gerçeği sonradan ortaya çıktı

Heykelin normal hali;

Öte yandan açılış nedeniyle üzeri kapalı bir şekilde görüntülenen heykelin gün ışığındaki yeni fotoğrafları da sosyal medyada ortaya çıktı.

Eda Erdem'in heykeli sosyal medyada gündem oldu! Işıklandırma gerçeği sonradan ortaya çıktı

Eda Erdem'in heykeli sosyal medyada gündem oldu! Işıklandırma gerçeği sonradan ortaya çıktı

Kaynak: Haberler.com / Spor

Fenerbahçe Eda Erdem Voleybol Türkiye Spor Haberler

500

Yorumlar (42)

ülker kaya:

Dünya bilimde uzayda teknolojide ilerlesin. Bizde oyun, oyuncu ve heykel, siyaset futbol ile uğraşalım.

598
45
yanıtYanıtla
KARAYEL:

@ahyed yıldız; kendini begenmise bak sen! Sizin gibi papagan gibi ayni seyi tekrarlamakdan daha iyi, en azinda halkin sagliginda örnek olarak yararlari oluyor. Sizin neye yarariniz var?

yanıt6
yanıt46
Tahsin Kırma:

Ülker kaya geçen gün de Alper gezeravci nin uzak haberine turistlik gezi demişdi:)

yanıt11
yanıt0
ahyed yıldız:

Aynen öyle… bilim, teknoloji, eğitim, adalet ve ahlaki değerlerde geriyiz ama diğer boş ve faydasız işlerde önlerdeyiz… işin garip yani bununla övünen saf cahiller var

yanıt282
yanıt19
CEZA :

aynen haklısın.. neresinden bakasan bak çok gereksiz bir yığıntı... herkes birilerine para vermek için bir uydurma çıkartıyor..

yanıt153
yanıt15
osman Öztürk:

O topuzu ışık mı yapıyor yani.Olmayan bir şeyi ışık mı ortaya çıkarıyor.yapma yaaa.

166
34
yanıtYanıtla
10 Kaplan:

Işık oyunlarıyla herseyi yapabilirsin dev bir binayı pastaya çevirebilirsin. Organizasyonun hatası heykeltıraş kör mü bunu öyle yapsın.

yanıt48
yanıt57
KILIÇ ASLAN:

10 Kaplan: Görsele bakmadan direk normal gün ışığı ile çekilmiş olan heykeli inceleyin. Kıvrımlarına kaslarına yüz saç vs gibi detaylara ve genel hatlarına bakın. Güzel mi duruyor sizce bu ? Şorttaki hafif kıvrım başka bir şey, heykeldeki yağlı güreşçilerin giydiği deri benzeri kıyafet kadar kıvrımlı hat verilmesi başka bir şey. Kolundaki damarlarına kadar belli olsun demek başka bir şey; gereksiz yere kas eklemek başka bir şey. Ayrıca şu dev binayı ışık oyunu ile pastaya çevirinize lütfen

yanıt46
yanıt11
Salih Kandıralı:

Benim heykelimi yapsalar 5 li çetenin betonu yetmez.

59
101
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Senin mi, seninkinin mi? Arada BÜYÜK fark var da....

yanıt7
yanıt4
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title