Haberler

Dilek Koçak 1500 Metrede Avrupa Şampiyonu

Güncelleme:

Kudüs'te düzenlenen 20 Yaş Altı Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 1500 metrede 4.16.86'lık derece yapan Dilek Koçak, altın madalyanın sahibi oldu.

Kudüs'te düzenlenen 20 Yaş Altı Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 1500 metrede 4.16.86'lık derece yapan Dilek Koçak, altın madalyanın sahibi oldu.

20 Yaş Altı Avrupa Atletizm Şampiyonası, İsrail'de devam ediyor. Bugün gerçekleştirilen 1500 metre finalinde milli atlet Dilek Koçak, 4.16.86'lık derece elde ederek altın madalyanın sahibi oldu. Mücadelenin ardından Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve milli atlet Dilek Koçak, basın mensupların açıklamalarda bulundu.

Dilek Koçak'ın büyük bir başarı elde ettiğini dile getiren Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, "Bugün hep beraber seyrettik 1500 metreyi. İnanılmaz bir performans, inanılmaz bir yarış oldu. Son 130 metreye kadar önde gidip, sonra geri düşüp, tekrar son 20 metrede yaptığı güçlü atakla Avrupa şampiyonluğunu kazandı. Ben hem Dilek'i hem Fesih hocayı hem de bütün ekibi tebrik ediyorum. İnanılmaz büyük bir başarıydı. Hem kendi en iyisini koşarak hem de 1500 metre genç bayanlarda Avrupa şampiyonu olarak ülkemizi burada en iyi şekilde temsil etti. Ben tekrar kızımıza da bütün ekibe de teşekkür ediyorum. Atletizmin altyapısı gümbür gümbür geliyor. İnşallah bundan önce aldığımız madalyalar gibi buradan da fazlasıyla madalyayla ülkemize döneceğiz" ifadelerini kullandı.

DİLEK KOÇAK: MİLLETİM VE VATANIM İÇİN DİRENDİM VE ALTIN MADALYA ALDIM

Altın madalya aldığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Dilek Koçak, "Öncelikle milletim ve vatanım adına aldığım madalyadan dolayı çok mutluyum, gururluyum. Aynı zamanda 800 metre var. Umarım yine aynı performansla orada da madalya alabilirim. Nasip olur inşallah. Yarış güzel geçti. Son ana kadar milletim ve vatanım için direndim ve altın madalya aldım. Son 100 metrede, gücüm orada artık bitmişti, bir ara 2'nciliği kabul etmiştim ama rakibim yavaşladı ve altın madalya için geldiğimi hatırladım. O yüzden gücümün sonuna kadar savaştım ve altın madalya aldım. Yarın 800 metre var. Orada da aynı performansla altın madalya almayı düşünüyorum. Rakiplerim ne kadar zorlu olsa da biz Türk milleti olarak daha zoruz. İnşallah yarın da bir madalya gelir" şeklinde konuştu.

Dilek Koçak'ın antrenörü Fesih Doğan da yarış sonunda büyük sevinç yaşadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Atletizm Kudüs Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title