Haberler

Cumhuriyet Koşusu'nu Deniz Efe Kazandı

Güncelleme:

At yarışlarında düzenlenen 43. Cumhuriyet Koşusu'nu jokeyliğini Ahmet Çelik'in yaptığı Deniz Efe isimli safkan kazandı. Yarışta ikinciliği Cancaner, üçüncülüğü ise Hüküm adlı safkan elde etti. Deniz Efe'nin sahibi Arif Çelik'e 3 milyon 300 bin lira kazandırdı.

Cumhuriyet Koşusu ve Cumhurbaşkanlığı Koşusu Ankara'da yapıldı

Alper ŞAŞMAZANKARA, (DHA)- At yarışlarında 43'üncü Cumhuriyet Koşusu ile 85'inci Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nun Ankara'da tamamlandı. 43'üncü Cumhuriyet Koşusu'nun galibi 1.46.86'lık derece elde eden ' Deniz Efe' isimli safkanın sahibi Arif Çelik ve jokeyi Ahmet Çelik olurken, 85'inci Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nu ise 2.28.10'luk derece elde eden 'Taylolo' isimli safkanın sahibi Bayram Tanrıverdi ve jokeyi Ayhan Kurşun kazandı.

CUMHURİYET KOŞUSU'NU 'DENİZ EFE' KAZANDI'

75'inci Yıl Ankara Hipodromu'nda gerçekleşen yarışlar sonrasında koşuyu kazanan atların sahipleri ve jokeylerine ödülleri verildi. Ödülleri Ankara Valisi Vasip Şahin, Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları Veysel Tiryaki ile Ebubekir Gizligider ile Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur takdim etti. 75'inci Yıl Ankara Hipodromu'nda bin 600 metre mesafe çim pistte gerçekleşen yarışa 3+ yaşlı safkan Arap olan 16 at katıldı. Koşuyu, 1.45.86'lık derecesiyle ' Deniz Efe' ilk sırada bitirirken, ikinciliği Ayhan Kurşun'ın jokeyliğini yaptığı 'Cancaner' ve üçüncülüğü ise jokeyliğini Vedat Abiş'in üstlendiği 'Hüküm' elde etti. Koşuyu birinci bitiren Deniz Efe'nin sahibi Arif Çelik, 3 milyon 300 bin lira kazandı. Yarışta, ikramiye ve primlerle birlikte toplamda 7 milyon 682 bin 183 para ödülü verildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI KOŞUSU'NU 'TAYLOLO' KAZANDI'

2 bin 400 metre mesafe çim pistte gerçekleşen yarışa 3+ yaşlı safkan İngiliz olan 12 at katıldı. 'Taylolo', 2.28.10'luk derecesiyle ilk sırada bitirdi. Yarışta; Gökhan Kocakaya'nın jokeyliğini yaptığı 'Vincitore' ikinci olurken, Vedat Abiş'in jokeyliğini üstlendiği 'Burgas' ikinci oldu. 'Taylolo', sahibi Bayram Tanrıverdi'ye 2 milyon 244 bin lira kazandırdı. Yarışta, ikramiye ve primlerle toplam 5 milyon 645 bin 63 lira para ödülü verildi.

Koşunun ardından açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Koşusu'nu kazanan jokey Ahmet Çelik, özel bir günde koşuyu kazanmanın gurur verici olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nun kazananı olan Ayhan Kurşun ise Cumhuriyet'in 100'üncü yılında birinci olduğu için gurur duyduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Ahmet Çelik Arif Çelik Deniz Efe Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title