Haberler

CHP'li Çıray'dan Fınal Four'da Tc Protestosu

Güncelleme:

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Pınar Karşıyaka-Oldenburg maçına 'TC' yazılı tişörtle geldi.

İzmir'de düzenlenen FIBA Eurochallenge Cup Final Four Turnuvası'nda CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Pınar Karşıyaka- Oldenburg maçına 'TC' yazılı tişörtle gelerek protestoda bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Pınar Karşıyaka'nın Alman ekibi EWE Baskets Oldenburg'la karşılaştığı FIBA Eurochallenge Cup Final Four maçına TC ( Türkiye Cumhuriyeti) yazılı tişörtle geldi. Devlet dairelerindeki TC ibaresinin kaldırılması sonrası başlayan protestolara katılan Çıray, "Sporu siyasete alet etme taraftarı değilim. Türkiye Cumhuriyeti yazısı ülkemizde adeta yasaklanır oldu. Göztepeli taraftarların üzerinde TC yazdığı dövizlerin stada sokulmaması üzerine böyle bir protesto yapmayı kararlaştırdım" dedi. İzmir Emniyeti, PTT 1 Lig'de Göztepe ile Bucaspor'un 15 Nisan'da Atatürk Stadı'nda oynadıkları maçta sarı-kırmızılı taraftarların hazırladığı, üzerinde TC yazılı 5 bin dövizi siyasi slogan içerdiği gerekçesiyle tribüne sokulmasına izin vermemişti.

Pınar Karşıyaka, tarihinde ilk kez oynadığı Final Four'da müthiş bir tribün desteğini arkasına aldı. Karşıyaka Arena'da kendilerine ayrılan bölümün tamamını dolduran 3 bin 500 kadar yeşil-kırmızılı taraftar, takımlarını ateşlemeye çalıştı. Mücadeleyi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Emniyet Müdürü Ali Bilkay da izledi.

Karşıyakalı taraftarlara Ewe Baskets ile oynanacak Final-Four yarı final maçı öncesi yeşil-kırmızılı bayraklar dağıtıldı. Karşıyakalılar hava atışı öncesi, antrenör Ufuk Sarıca'nın kupayı alırken resmedildiği dev pankartı tribünde açtı.

Fınal Four organizasyonu öncesi Karşıyaka Arena'nın çevresi bayraklar ve balonlarla süslendi. Salonda İzmir'in ev sahipliği için aday olduğu EXPO 2020'nin maskotları dolaştı. Organizasyona sponsor olan firmaların reklamları yayınlandı. Emniyet'in ciddi önlemler aldığı müsabakalar öncesi salonun önüne araç girişine izin verilmedi.

Bilet kalmadığı için Karşıyaka Arena'ya giremeyen taraftarlar için Bostanlı'daki Demokrasi Meydanı'na dev ekran kuruldu. Karşıyaka'daki reklam panolarında Pınar Karşıyaka'yla ilgili fotoğraf ve görüntülere yer verildi.

Yeşil-kırmızılılar Final Four için özel olarak piyasaya sürülen tişört ve atkılara yoğun ilgi gösterdi. Organizasyonda yüzlerce tişört ve atkı satıldı. Konuk EWE Baskets Oldenburg'u desteklemek için İzmir'e 50 civarında Alman taraftar geldi. Çok sayıda yabancı medya mensubu da dev organizasyonu takip etti.

(RT) - İzmir / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Pınar Karşıyaka Aytun Çıray Oldenburg Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title