Haberler

Büyükçekmece'de Spor Şenliği

Büyükçekmece’de yaz spor okullarında başarılar yakalayan gençlere ödülleri verildi.

Büyükçekmece'de yaz spor okullarında başarılar yakalayan gençlere ödülleri verildi. Ödül töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Çocukların sokaklarda kalmaması için başlattığımız bu projeyi akademi haline getirdikten sonra gençlerimize büyük katkı sağladığını gördük" dedi.

Büyükçekmece Belediyesi Yaz Spor Okulu'ndan mezun olan 2000 öğrencinin sertifika ve ödül töreni, bugün sabah saatlerinde Büyükçekmece'deki Atatürk Spor Kompleksi'nde gerçekleşti. Törene Büyükçekmece Beldiye Başkanı Dr. Hasan Akgün, CHP İstanbul 3. bölge Milletvekili Bihlun Tamaylıgil ve CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Engin Altay'da katıldı. Öte yandan ilçe temsilcileri, federasyon başkanları ve eski milli sporcularda törende hazır bulundu.

Törende bir konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, spor salonlarının çok zor şartlar altında yapıldığının altını çizerek, "25 adet okulu yapmış bitirmiş ve devlete teslim etmiş bir ilçedir burası. Bu hafta pazartesi günü zannediyorum Türkiye'nin en büyük kız meslek lisesini milli eğitime teslim ediyoruz. Birçok daha bunlarla alakalı yapılmış projemiz var. Burada şu anda bulunduğumuz Atatürk Spor Kompleksi'nin İstanbul'da başka bir benzeri yok. Çünkü içerisinde 4 tane futbol sahası olacak. 3'ü şu an yapıldı, 1 tanesi de yakın zamanda yapılacak. Halkın da buraya gelip sabahları spor yapabileceği bir tesis oluşturmaya çalıştık. Burada Büyükçekmece'de 5 yaşından itibaren çocuklarımız, spor okullarındaki hocalarına teslim ediliyor. 2 bine yakın çocuğumuzun Büyükçekmece ailesine emanet ediliği okullarımız da başladı. Hafta sonları eğitimlerimiz devam ediyor ama özellikle okullar tatile girdiği dönemlerde çocukların sokaklarda kalmaması için başlattığımız bu projeyi akademi haline getirdikten sonra gençlerimize büyük katkı sağladığını gördük. Şehrimizde spor yapmak isteyen gençlerimize özellikle önümüzdeki bütçe yılından itibaren daha güzel günler ve projeler beklediğini söyleyebilirim. Sıkıntılı dönemdeyiz ve önümüzde seçim var. Tek yapacağımız şey birbirimizi sevmek, ülkemizin geleceğini düşünmek ve bu süreci iyi değerlendirmek gerek" dedi.

İstanbul 3. bölge milletvekili Bihlun Tamaylıgil ise çocukların mutlu gününde sevinçlerini beraber paylaşmak için etkinlik alanında gençlere destek amacıyla bulunduklarını ifade ederek, "Böylesine güzel bir spor akademisi çalışmaları gerçekten gurur verici. Bu da bizim için sosyal belediyeciliğin çok güzel bir örneği" ifadelerini kullandı.

Törene katılan bir diğer İstanbul 3. bölge milletvekillerinden Engin Altan, Ankara'da geçen hafta gerçekleştirilen menfur saldırıyı kınayarak sözlerine başladı.

Altan, "Büyükçekmece'nin geleceği adına böyle bir güzelliklere bugün tanıklık ediyoruz. Bu bizim için bu zor günlerde bir parça nefes alma, morallenme gibi oldu. Sayın Belediye Başkanı Hasan Bey'e sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum" açıklamasını yaptı.

Konuşmaların ardından yaz dönemi boyunca dereceye giren, şampiyon olan çeşitli spor branşlarında birçok başarı yakalayan gençlere Büyükçekmece Beldiye Başkanı Dr. Hasan Akgün, CHP İstanbul 3. bölge milletvekili Bihlun Tamaylıgil ve CHP İstanbul 3. bölge milletvekili Engin Altay ödüllerini takdim etti. Ödül takdiminin ardından Dr. Hasan Akgün, Tamaylıgil ve Altan okçuluk bölümüne giderek burada atış gerçekleştirdi. Atışların ardından okçuluk branşında spor yapan gençler başarılı atışlar yapan vekilleri ve belediye başkanını tebrik etti.

Büyükçekmece Belediyesi Yaz Spor Okulu'ndan mezun olan 2000 öğrencinin sertifika ve ödül töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Bihlun Tamaylıgil Büyükçekmece Hasan Akgün İstanbul Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title