Haberler

Bursalı Tekvandocuların Büyük Başarısı

Güncelleme:

Bursalı tekvandocular Türkiye şampiyonu oldu.

Bursalı tekvandocular Türkiye şampiyonu oldu.

74 ilden 510 kız ve 1100 erkek olmak üzere toplam 1610 sporcunun katıldığı Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonası, Alanya'da Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Bursa'yı şampiyonada 12 kulüpten 11 kız, 31 erkek toplam 42 sporcuyla temsil etti. Tekvando Bursa İl Temsilcisi Turgay Aydın'ın başkanlığında mücadele veren Bursalı tekvandocular, çekişmeli müsabakalar sonunda erkelerde dereceye girmezken, 62 kilo bayanlarda Osmangazi Belediyespor sporcusu Fulden Gökalp şampiyonluk kürsüsüne çıktı. 57 kiloda Bursa Sağlıkgücüspor'dan Hatice Kübra İlgün ve 46 kiloda Bursaspor Kulübü'nden Duygu Vatansever ikinci olurken, Gürsu Belediyespor sporcusu Sümeyye İloğlu ve 53 kiloda Meltem Topal üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Şampiyonanın üçüncü gününde seremoni töreni yapıldı. Avrupa Şampiyonu Milli Tekvandocu Seyithan Akbalık'ı anmak için sadece İzmir bölgesinden üzerinde Akbalık'ın fotoğrafı bulunan tişörtler giyen sporcular katıldı. Duygulu bir ortamda gerçekleşen seremoni töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, Alanya Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak ve Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin kısa birer konuşma yaparak, bu yıl hüzünlü bir şampiyona gerçekleştiğini ifade etti.

Akbalık için, Türkiye Tekvando Federasyonu ve Ulaştırma Spor Kulübü'nün organizasyonuyla lokma tatlısı dağıtıldı. Müsabakalardan sonra, Alanya'daki Emine Özmüftüoğlu Camii'nde yatsı namazının ardından federasyon yetkilileri, antrenörler, hakemler ve sporcuların da katıldığı mevlid-i şerif okundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Turgay Aydın Osmangazi Alanya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title