Haberler

Burak Yılmaz'ın Çin'de yenen yiyeceklerle ilgili söyledikleri, ülke basınında tepki çekti

Güncelleme:

Bir dönem Çin'in Beijing Guoan takımında forma giyen Beşiktaş kaptanı Burak Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Çin'de yenen yiyeceklerle ilgili açıklama yapmış ve gördükleri karşısında şoke olduğunu dile getirmişti. Burak Yılmaz'ın bu sözleri, Çin basınında yankı uyandırdı ve tecrübeli golcüye eleştiriler yapıldı.

Beşiktaş kaptanı Burak Yılmaz'ın, siyah-beyazlı kulübün Instagram yayınında yaptığı açıklamalar, koronavirüs salgınının merkezi olan Çin'de büyük yankı uyandırdı.

Deneyimli futbolcu salgının, bir zamanlar top koşturduğu Uzakdoğu ülkesinden dünyaya yayılmasıyla ilgili "Çin'de neler yeniyor neler. Çok enteresan şeyler yeniyor. Ben bir gün çok merak ettiğim için onların pazarına gitmiş, pazarda gördüklerimden sonra gerçekten şok olmuştum" diyerek şöyle devam etmişti:

"Oradan öyle hastalıkların çıkması çok normal. Orada yaşamış bir insan olarak Çin'den daha çok hastalık geleceğini düşünüyorum. Çünkü ne yediğinin sınırı yok. Hatta onların restoranları var. Köpek restoranı gibi şeyler var. Köpek onların yediklerinin yanında iyi bir şey olarak kalıyor. Ama onlar da öyle görmüş, öyle yaşıyorlar, kültürleri bu."

EN ÇOK KONUŞULAN İSİM OLDU

Burak Yılmaz'ın bu sözleri, koronavirüsün merkezi olan ülkede son günlerin en çok konuşulan konularından oldu.

Çin'deki internet siteleri, 2016-17 döneminde Beijing Guoan'da oynadığını hatırlattıkları futbolcunun o dönemki resimleriyle birlikte manşetten verdikleri haberlerinde, bu konuşmaları okuyucularına aktardılar.

Burak Yılmaz'ın Çin'de yenen şeylerle ilgili söyledikleri, ülke basınında tepki çekti

"BURAK ÇİN HAKKINDA KÖTÜ ŞEYLER SÖYLEDİ"

Çin'in Sina internet sitesi, Burak Yılmaz'ın sarf ettiği sözleri " Beijing Guoan'ın eski oyuncusu, Çinliler'in yemekte sınırı olmadığını söyledi", Sohu internet sitesi ise " Beijing Guoan'ın eski futbolcusu Çin hakkında kötü şeyler söyledi" satırlarını başlıklarında kullandılar.

ELEŞTİRİLERİN HEDEFİNDE

South China Morning Post gazetesinde haber, "Burak Yılmaz, Çin pazarlarında gördükleri karşısında şok olmuş" başlığıyla yayınlandı. Haberde, Yılmaz'ın sözlerinin Çin'deki Sina Sports portalında pazar günü en çok okunan haberlerden olduğu ve buna yapılan okuyucu yorumlarında bu sözler nedeniyle eleştirildiği bilgisi verildi.

Goal.com'un Çince edisyonunda ise Beşiktaşlı futbolcunun sarf ettiği sözler için "Çinli futbolseverlerde tartışma başlattı" ifadeleri kullanıldı. 34 yaşındaki Burak, Beijing Guoan formasıyla 32 maça çıkarken, 19 gol kaydetmişti.

(Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Çin Halk Cumhuriyeti Beijing Guoan Burak Yılmaz Beşiktaş Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (4)

Trump:

Bedava penalti var yatan mi

6
10
yanıtYanıtla
Yiğido:

Adam doğruyu söylemiş niye kızıyorsunuz ...

6
1
yanıtYanıtla
ufuk:

dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmis. . . . sene 1999 da ingilzce hocamiz tatilinde cin de bir pazarda yavru köpek görmus ve cok sevmis alip eve beslemek getirmek isdemis pazar ci tamam bekle deyip köpegi aninda ödürmüs . . . :((((

6
0
yanıtYanıtla
www:

az bile söylemiş artık çin diyince miydem bulanıyor.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title