Haberler

Bozüyükspor'dan Lige Katılmama Kararı

Maddi imkansızlık nedeniyle futbolcusu kalmayan ve geçen hafta deplasmandaki Körfez Futbol Kulübü maçına çıkmayan Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Bozüyükspor, kulüp yönetimin aldığı kararla lige katılmayacak Bozüyükspor Kulüp Başkanı Özkan: "Siyasilerimizin duyarsızlığı, Bozüyük halkının ve sanayicisinin ilgisizliğinden de anlaşılacağı gibi bu takımın ligde sahipsiz olduğu görülmüştür.

Maddi imkansızlık nedeniyle futbolcusu kalmayan ve geçen hafta deplasmandaki Körfez Futbol Kulübü maçına çıkmayan Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Bozüyükspor'un kulüp başkanı Cengiz Özkan, yönetim kurulu olarak "lige katılmama" kararı aldıklarını söyledi.

Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulübün sezon başından bu yana maddi sıkıntı içinde olduğunu anlattı.

Yaşanan maddi sıkıntıları tüm çabalarına rağmen aşamadıklarını ifade eden Özkan, kulübün, 3 yıl önce kaleci antrenörlüğü yapmış İsmail Hakkı, futbolculardan Ahmet Kesim, Serdar Göçerler ve Mikail Albayrak'a olan borçları nedeniyle transfer yapamadıklarını ve söz konusu kişilerle görüşmelerin sonuçsuz kaldığını aktardı.

Yönetime gelirken amaçlarının, kulübün mali yapısını toparlamak ve Bozüyükspor formasını giymiş tüm futbolcuların alacaklarını ödemek olduğunu anımsatan Özkan, şöyle konuştu:

"Gelişen süreçte, eski futbolcularımız ve kaleci antrenörümüzün dosyaları hakkında yaptığımız görüşmeler sonuçsuz kalmıştır. Bu süreçte amacımız ligde kalıp, kulübün mali yapısını toparlamak ve Bozüyükspor formasını giyip, hizmeti bulunmuş tüm insanların alacaklarını ödemekti. Ama şu anki konum itibariyle, 1 ay önceki zaman diliminde transferimiz açılmış olsaydı birçok şeyin düzene gireceğine inanıyorduk. Siyasilerimizin duyarsızlığı, Bozüyük halkının ve sanayicisinin ilgisizliğinden de anlaşılacağı gibi bu takımın ligde sahipsiz olduğu görülmüştür. Bu nedenle, yönetim kurulu olarak lige katılmama kararı aldık."

Bozüyükspor'un 3.lige ardından da Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) düşeceğini bildiren Özkan, şöyle devam etti:

"Gelinen noktada takımın, 3. lige, oradan da Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) düşmesi kesinleşmiştir. O yüzden, yönetim olarak Göztepe A Ş., Yeni Malatya gibi yeni bir isimle, tüm borçlardan arınmış olarak tekrar profesyonel ligleri kovalamak olacaktır. Bozüyük halkını ve Bozüyükspor sevenlerini üzdüysek, haklarını helal etsinler. Bozüyük ismini 2-3 yıl profesyonel ligde göremeyecekler. Özellikle bizim dönemimizde forma giyen geçen yıl ve bu yılki futbolcu, teknik heyet de haklarını helal etsin. Kulübümüz için çok fedakarlık yapmışlardır. Keşke, süreç böyle gelişmese ve alacaklarını verip helalleşseydik."

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta, ikinci yarının ilk maçı olan Körfez Futbol Kulübü müsabakasına çıkamayan Bozüyükspor, 3-0 hükmen mağlup ilan edilmişti. - Bilecik

Kaynak: AA / Spor

Cengiz Özkan Ahmet Kesim Bozüyükspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title