Haberler

Boluspor Yöneticisi Osman Gürsoy'dan Çarpıcı Sözler

Bank Asya 1.Lig takımlarından Boluspor'un tecrübeli yöneticisi Osman Gürsoy, "Necip başkan Mayıs'ta yüzde 90 bırakır."

Bank Asya 1. Lig takımlarından Bolu spor'un tecrübeli yöneticisi Osman Gürsoy, "Necip başkan Mayıs'ta yüzde 90 bırakır. Ancak ben başkan olmayı düşünmüyorum" dedi.

Geçtiğimiz haftalarda ligde kendi sahasında Göztepe'ye 1-0 kaybettikten sonra soyunma odasına girerek istifa kararı veren Bolu spor Başkanı Necip Çarıkçı ve yönetimi, toplantı sonrası Mayıs ayına kadar devam etme kararı almıştı. Necip Çarıkçı'nın, "Mayıs ayında görevi kesin olarak bırakacağız" şeklindeki sözleri camiada şaşkınlığa neden olmuştu.

Kırmızı-beyazlı takımın 7 yıldan bu yana aktif olarak yöneticiliğini yapan ve geçtiğimiz iki sezonda Futbol Şube Sorumlusu olarak görev alan Osman Gürsoy, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bolu'da aylık yayınlanan bir spor dergisine verdiği röportajda, Necip Çarıkçı'nın Mayıs ayında başkanlığı kesin olarak bırakacağını söyleyen Gürsoy, "Başkan yüzde doksan görevi bırakır. Kongre sürecine girilir. Talipler çıkar ve yönetim değişir. Şu anki mevcut yönetimdeki birçok arkadaşımızın dinlenmek istediğini biliyorum. Ben de artık bırakmaktan yanayım. Yeter artık, yıllardır görevdeyiz. Bırakmam gerektiğini düşünüyorum. Ama belli olmaz tabii ki. Gelen baskılar insanı görev yapmaya zorluyor" diye

konuştu.

Kendisine sorulan "Boluspor başkanı olmak ister misiniz?" sorusuna net yanıt veren Osman Gürsoy, "Benim kafamdaki Boluspor başkanlığı başka bir şey. Boluspor Başkanı'nın Boluspor'a çok şey vermesi gerekli. Sadece manevi destek vermek yeterli değildir. Maddi olarak destek vermek de gerekir. Ben maddi olarak buna hazır olmadığımı düşünüyorum. Benden geçti artık başkanlık falan" şeklinde konuştu.

Her başkanın kulübe isteneni vermediğini söyleyen Gürsoy, "Benim başkanlığa bakış açım farklı. Yani Boluspor'a 2 trilyon, 3 trilyon kredi açıp sonra o krediyi geriye almak bir başkana yakışmayacak bir hareket. Boluspor Başkanı'nın bugün Boluspor'a ya yüklü olarak para toplaması lazım ya da para vermesi lazım. Ben para toplayamam. Bu yüzden de para vermem gerekli. Şu anki başkan da sağ olsun çok iyi para topluyor. Haliyle de kendisinin çok fazla para vermesi gerekmiyor. O yüzden ben Boluspor'da başkan

olmayı düşünmüyorum. Eğer bu şekilde yüklü paralar verebilecek durumum olsa Boluspor'un başına geçmek bana onur verirdi" ifadelerini kullandı.

Boluspor'a yeni başkan olacak ismin en az 10 Milyon TL'lik bir bütçeye sahip olması gerektiğini belirten Gürsoy, "Yönetimdeki herkes başkanlık yapmak ister ama burada o işe hazır olabilmek çok önemli. Maddi ve manevi olarak hazır olmak gerekiyor. Şu anda Boluspor'un bütçesi 8 trilyon. Boluspor'un şu anda 4 trilyon civarında da borcu var. Borçla birlikte toplamda 12 trilyona yakın para gerekli. Boluspor'un başına geçecek adamın da bu paranın büyük bir bölümünü finanse etmesi gerekli. Bunu reklamdan

alacak, yöneticiden alacak, naklen yayından alacak oradan buradan alacak. Ama 10 trilyonun üzerinde bir bütçeye gelen başkanın da çok güçlü olması lazım. Dediğim gibi ya vereceksin ya toplayacaksın. Benim toplama özelliğim yok o yüzden vermem gerekli" dedi.

Yönetici Osman Gürsoy, mevcut yönetim ve Başkan Necip Çarıkçı'nın görevi bırakması durumunda gönlünden geçen başkan adaylarını da açıkladı. Gürsoy şöyle konuştu;

"Ben onun için şu an bir şey söyleyemem. Gönlümden geçen isim şu anki Boluspor'un Başkan Yardımcılığını Abdullah Abat olabilir yada Nejat Öztürk olabilir. Bence ikisi de olabilir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Bank Asya Boluspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title